HSL Helsingin seudun liikenne

HSL jatkaa Laajasalon bussilinjojen suunnittelua vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa

Jaa

Laajasalon bussilinjojen suunnittelu käynnistyy vajaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. HSL työstää suunnitelmaa tiiviissä vuorovaikutuksessa laajasalolaisten kanssa. Reittejä on tarpeen uudistaa, jotta Kruunusiltojen raitovaunujen ja Laajasalon bussien liikenteestä muodostuisi mahdollisimman toimiva kokonaisuus.

HSL jatkaa Laajasalon bussilinjojen suunnittelua. Työ jäi tauolle syksyllä 2020 odottamaan päätöstä Kruunusiltojen kautta kulkevien raitiovaunujen reiteistä ja aikatauluista. HSL:n hallitus teki päätökset joulukuussa 2021.

Laajasalon liikenne on suurten muutosten edessä, sillä alueen asukasmäärä kasvaa ja Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne alkaa noin vuonna 2027. HSL laatii nykyisen bussilinjaston kehittämissuunnitelman raitiovaunuliikenteen aloitukseen asti sekä bussien reitit siitä eteenpäin, kun Kruunusiltojen raitiovaunut kulkevat.

Suunnitelman tavoitteena on yhdistää raitiovaunujen ja bussien liikenne mahdollisimman saumattomaksi kokonaisuudeksi. Suunnitelman aikajänne kattaa vuodet 2023–2030. Alueellisesti suunnitelma kattaa koko Laajasalon. Mukana ovat bussilinjat 84, 85, 85B, 86, 88, 88B ja 89.

Blogi toimii vuorovaikutuksen alustana

Jotta uudet bussilinjat palvelisivat joukkoliikenteen asiakkaita mahdollisimman hyvin, HSL tarvitsee suunnittelussa Laajasalon asukkaiden ja siellä muuten liikkuvien apua.

Tärkein vuorovaikutuskanava on blogi, jota HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat ylläpitävät ja jossa suunnitelmaa voi kommentoida. HSL julkaisee huhtikuun lopulla blogissa ensimmäisen linjastoluonnoksen ja toivoo siitä runsaasti kommentteja blogissa julkaistavan kyselyn kautta.

HSL saattaa myös keväällä 2022 järjestää asukastyöpajoja, jos se on tarpeen laajasalolaisten matkustustarpeiden ja -toiveiden kartoittamiseksi. HSL keräsi taustatietoja laajasalolaisilta liikkumiskyselyllä jo syksyllä 2020. HSL myös järjesti tuolloin kaksi asukastyöpajaa.

HSL:n hallitus käsittelee suunnitelman näillä näkymin kesäkuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen, HSL, puh. 040 537 0518

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme