HSL Helsingin seudun liikenne

HSL kerää syksyllä metrossa ja lähijunissa tietoa matkustajien käyttämistä lipuista ja liityntäkulkutavoista

Jaa

HSL:n lippulajitutkimus alkaa 10.9. ja jatkuu 19.11. asti. Tutkimusta tehdään tällä kertaa metrossa ja lähijunissa.

Tutkimuksessa selvitetään, mitä lippua matkustajat käyttävät ja missä kunnassa he asuvat. Lisäksi selvitetään matkustajien liityntäkulkutapoja eli sitä, miten matkustajat ovat saapuneet tutkittavalle liikennevälineelle ja miten he edelleen jatkavat siltä matkaansa. Tietoja käytetään liikenteen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Tutkimusta tehdään metrossa 10.9. – 27.9. sekä 29.10. – 19.11. ja lähijunissa puolestaan  1.10. – 2.11.

Tutkimuksen tekevät HSL:n matkalippujen tarkastajat tarkastustyönsä ohessa. HSL toivoo, ettei tutkimuksesta aiheudu matkustajille ylimääräistä vaivaa. Tutkimustyötä helpottaa, jos matkustajalla on matkalippu helposti saatavilla: näin tutkimuksen teko sujuu nopeasti.

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, HSL, puh. (09) 4766 4382
Tarkastusesimies Sanna Hirvi, HSL, puh. (09) 4766 4179

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.-13.1.9.1.2019 09:37Tiedote

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana 11.1. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään. HSL kehottaa varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä korvaavat bussit saattavat tulla ruuhkatunteina täyteen. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme