HSL Helsingin seudun liikenne

HSL kilpailuttaa Espoon sähköbussien latauspalvelun

Jaa

HSL:n hallitus on päättänyt kilpailuttaa bussiliikennöitsijöiden käyttöön tarkoitetun sähköbussien latauspalvelun Espooseen. Latauspalvelun hankkimiseen ostopalveluna päädyttiin yhdessä Espoon kaupungin kanssa. Sopimusjärjestelyllä HSL pyrkii varmistamaan, että latausinfra toimii luotettavasti ja on riittävästi resursoitu.

HSL:n kilpailuttama palveluntuottaja vastaa latauspalvelusta kokonaisuutena. Palveluun tulee sisältyä mm. latauslaitteet, asennukset, sähköliittymä, palvelun ylläpito, päivystys sekä sähkön myynti bussiliikennöitsijöille. Espoon kaupunki osoittaa sijoituspaikat latausasemille ja rakentaa tilat latauslaitteille.

Ensimmäinen latausasema on tarkoitus rakentaa Leppävaaran bussiterminaalin yhteyteen ja ottaa käyttöön vuonna 2020, jolloin myös sähköbussien liikennöinnin alueella ennakoidaan kasvavan.

Sopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta latausasemasta Espoon alueella. Toinen sijoittuisi Tapiolan bussiterminaaliin ja toinen vielä nimeämättömään kohteeseen.

”Hankintaa on valmisteltu käymällä markkinavuoropuheluamahdollisten tarjoajien kanssa. Hankinta tehdään neuvottelumenettelyllä kesän aikana. Varsinaisen hankintapäätöksen tekee HSL:n hallitus syksyllä”, hankejohtaja Reijo Mäkinen kertoo.

Koska latauspalvelun perustaminen edellyttää palveluntuottajalta merkittäviä investointeja, tehdään palvelusta sopimus seitsemäksi vuodeksi. Tämän jälkeen sopimusta voidaan vielä jatkaa optiovuosilla (6 + 6 vuotta), mikäli palvelu on toiminut hyvin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankejohtaja Reijo Mäkinen, puh. 040 595 0201
Osastonjohtaja Tero Anttila, puh. 050 555 2932

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme