HSL Helsingin seudun liikenne

HSL korvaa busseilla metroliikenteen Kulosaaresta itään 17.-25.7.

Jaa

Metroliikenne Kulosaaresta itään on ensi viikon lopulta 17.7. alkaen hieman yli viikon poikki Kipparlahden siltatyön takia. HSL korvaa katkon ajaksi metron busseilla.

Metro kulkee lauantaista 17.7. alkaen sunnuntaihin 25.7. asti Matinkylän ja Kulosaaren väliä. Metro ei kulje Kulosaaresta itään. Itä-Helsingin matkustajia palvelevat katkon ajan korvaavat bussit 99B, 99V ja 99M. Poikkeusjärjestelyn syy on Kipparlahden metrosillan uusiminen.

Korvaavat bussit kulkevat seuraavia reittejä:

• 99B, Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (metroasema) – Itäkeskus
• 99V, Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Vuosaari
• 99M, Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Mellunmäki

Vaihto metrosta korvaaviin busseihin onnistuu parhaiten Rautatientorilla, Hakaniemessä tai Kalasatamassa. Bussit kulkevat metron liikennöintiaikojen mukaisesti pääasiassa viiden minuutin välein.

Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nosta sisään eikä lippua tarvitse näyttää kuljettajalle.

Korvaavien bussien reitit ja aikataulut löytyvät jo nyt HSL:n Reittioppaasta. Lisäksi metrokatkolla on HSL:n verkkosivuilla oma sivunsa hsl.fi/metrokatko2021.

Sivulta löytyvät koottuna muun muassa korvaavien bussien kaikki lähtöpysäkit Itä-Helsingin asemilla.

Lippu kannattaa ostaa etukäteen

Metroasemat Kulosaaren itäpuolella ovat katkon ajan suljettuja, joten myös metroasemien liiketilat ovat kiinni. HSL suosittelee matkalippujen ostamiseen HSL-sovellusta ja HSL-kortin voi ladata verkossa etukäteen.

Asemien lähellä olevat lipunmyyntipisteet, esimerkiksi kaupat ja kioskit, löytyvät HSL:n myyntipistehaulla osoitteesta www.hsl.fi/asiakaspalvelu/myynti-ja-palvelupisteet

Vanha silta pois ja uusi tilalle

Kipparlahden nykyinen metrosilta puretaan heinäkuussa ja uuden sillan kansi siirrettään vanhan paikalle. Vuonna 1972 valmistunut silta ei täytä nykypäivän rakennevaatimuksia, joten se on uusittava, jotta metrokalustoa voidaan kehittää.

Kipparlahden uutta siltaa viimeistellään elokuusta lokakuuhun, mutta viimeistelytyöt eivät aiheuta katkoja liikenteeseen.

Lisätietoja metrosiltojen korjauksista Helsingin kaupungin sivuilla osoitteessa
www.hel.fi/hkl/fi/tama-on-hkl/hkl-rakentaa/metosiltahankkeet-2021/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Metrokatkon aikaiset liikennejärjestelyt:

Metroliikenne, joukkoliikennesuunnittelija Teuvo Syrjälä, HSL, puh. 040 486 7474
Korvaava bussiliikenne, joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen, HSL, puh. 040 537 0518

Kipparlahden siltakorjaus:
Projektipäällikkö Eero Valkama, HKL, puh. 040 198 415

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n junat siirtyivät uuteen aikaan sunnuntaina – kilpailutettu liikenne alkoi28.6.2021 10:25:47 EEST | Tiedote

Helsingin seudun junaliikenne siirtyi kokonaan uudelle aikakaudelle eilen, sunnuntaina 27. kesäkuuta, kun raiteilla alkoi ajaa tarjouskilpailun voittanut liikennöitsijä ensimmäistä kertaa Suomessa. Jo aiemmin seudun junia suorahankintasopimuksella liikennöinyt VR valittiin HSL-alueen lähijunien liikennöijäksi kymmenvuotisella sopimuksella runsas vuosi sitten ratkaistussa tarjouskilpailussa.

HSL:n opiskelija-alennuksen saa jatkossa vain HSL-sovelluksesta15.6.2021 11:38:56 EEST | Tiedote

HSL valmistelee laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan asiakkaan käyttäjätilille. Asiakas voi valita lipun ostamisen yhteydessä itselleen sopivimman tavan käyttää lippuja – esimerkiksi HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai jonkin muun tunnisteen, vaikkapa pankkikortin. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme