HSL Helsingin seudun liikenne

HSL myöntää 1,7 miljoonaa euroa päästöjen vähentämiseen

Jaa

HSL maksaa vuonna 2019 liikennöitsijöille lisäkorvauksia päästöjen vähentämisestä. Parhaat vähennystoimet valitaan tarjouskilpailulla.

HSL käynnistää tarjouskilpailun, jossa uusille, vuonna 2019 toteutettaville päästövähennysteoille on tarjolla 1,7 miljoonaa euroa ympäristöbonusta. Tarjouskilpailu vuonna 2019 maksettavasta ympäristöbonuksesta käynnistyy lokakuussa 2018.

HSL maksaa ensi vuonna liikennöitsijöille parhaimmillaan 2 miljoonaa euroa päästöjen vähentämisestä, sillä vuonna 2019 maksetaan lisäksi 300 000 euroa edellisten ympäristöbonuskilpailujen kustannuksia.

HSL:n tavoitteena on leikata yli 90 prosentilla sekä hiilidioksidipäästöjä että ilmanlaatua heikentäviä pienhiukkas- ja typenoksidipäästöjä vuoteen 2025 mennessä vuoden 2010 tasosta.

”Päästöjen vähentämiseen tarvitaan uusinta ajoneuvoteknologiaa, parhaimpia polttoaineita ja sähköisiä ajoneuvoja. Koska haluamme parantaa Helsingin seudun ilmanlaatua ja nopeuttaa kasvihuonekaasupäästöjen leikkauksia, hyvitämme ympäristöbonuksilla liikennöitsijöille päästöjen vähentämisestä aiheutuvia kuluja”, sanoo HSL:n osastonjohtaja Tero Anttila.

Ympäristöbonus maksetaan liikennöitsijöille liikennöintikorvausten lisäksi.

”Liikennöitsijät tekevät tarjouksen ja tarjouskilpailussa valitaan parhaat ja kustannustehokkaimmat toimenpiteet, joille ympäristöbonus maksetaan”, Anttila toteaa.

Biopolttoaineiden osalta HSL hyväksyy bonuksen perusteeksi ainoastaan niin kutsutut kaksinkertaisesti laskettavat jäteperäiset polttoaineet. Polttoaineissa saa käyttää vain kestävästi tuotettuja, jätteistä, tähteistä, syötäväksi kelpaamattomasta selluloosasta tai lignoselluloosasta eli kasvien biomassasta tehtyjä polttoaineita.

Vuosina 2012-2018 HSL on maksanut liikennöitsijöille ympäristöbonuksia yhteensä lähes kuusi miljoonaa euroa.

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL, puhelin: 050 555 2932
Kalustoinsinööri Petri Saari, HSL, puhelin:050 559 1956

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Liikenteen päästöjä voidaan leikata nopeasti – kaikki keinot ja toimijat tarvitaan mukaan, jotta päästöt saadaan puolitettua Helsingin seudulla12.12.2018 12:20Tiedote

HSL on sitoutunut leikkaamaan joukkoliikenteen hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuodesta 2010 vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on lisätä tuntuvasti sähköbusseja HSL:n tilaamassa liikenteessä. Myös Helsingin seudun asukkaat haluavat liikenteen päästöt alas: 87 prosenttia Helsingin seudulla maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-barometrin vastaajista oli sitä mieltä, että ilmastonmuutosta aiheuttavia liikenteen päästöjä pitää vähentää. Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2019 –luonnos tukee vahvasti liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme