HSL Helsingin seudun liikenne

HSL on julkaissut ensimmäisen ehdotuksen Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi asiakkaittensa kommentoitavaksi

Jaa
HSL on julkaissut ensimmäisen ehdotuksensa Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi noin vuodesta 2027 eteenpäin, jolloin Kruunusiltojen raitioliikenne on alkanut. Asiakkaat voivat kommentoida ehdotusta kyselyssä perjantaihin 6.5. asti.

HSL on laatinut ensimmäisen ehdotuksensa Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi noin vuodesta 2027 eteenpäin, jolloin Kruunusiltojen raitioliikenteen arvioidaan käynnistävän. Asiakkaat voivat kommentoida luonnosta verkkokyselyllä, joka on auki perjantaihin 6.5. asti.  

Mielipiteensä voi kertoa myös palautelomakkeella HSL:n asiakaspalvelun sivuilla tai soittamalla HSL:n asiakaspalvelun numeroon 09 4766 4000.

”Toivomme, että Laajasalon asukkaat ja muut alueella liikkuvat kommentoivat ehdotusta aktiivisesti, sillä työstämme luonnosta kommenttien pohjalta eteenpäin”, joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen HSL:stä kertoo. ”Paras joukkoliikenne syntyy yhdessä tehden ja tilaisuus vaikuttaa Laajasalon tulevaan bussiliikenteeseen on juuri nyt.”

HSL haluaa varmistaa sujuvat yhteydet Laajasalossa sekä Laajasalosta Herttoniemeen myös sen jälkeen, kun Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne on alkanut.

”Olemme pohjustaneet ehdotustamme kysymällä syksyllä 2020 Laajasalossa kulkevien liikkumistottumuksista. Lisäksi kartoitimme työpajoissa alueen asukkaiden toiveita ja odotuksia tuleviin joukkoliikenneyhteyksiin liittyen”, Kyllönen kertoo.

Suunnitelmassa ovat mukana bussilinjat 84, 85, 85B, 86, 88, 88B ja 89. Alueen yöbussilinjoihin 85N, 86N ja 87N sekä lähibussilinjaan 802 HSL ei tässä vaiheessa ehdota muutoksia.

HSL:n hallituksen tarkoitus on tehdä päätöksiä uusista bussilinjoista kesän 2022 alussa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen, HSL, puh. 040 537 0518

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme