HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.7.2020

Jaa

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 51b/2020 ratkaisu

Nobina Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailun, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen kulkevaa linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa huomattavan osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa.

Linkki pöytäkirjaan


Liikennöitsijöille maksettava lisäkorvaus bussikaluston tehokkaammasta sisäpuhdistuksesta koronatartuntojen ehkäisemiseksi

Hallitus päätti korvata bussiliikennöitsijöille kaluston lisäsiivouksesta ja desinfioinnista kalustotyypistä riippuen 50 tai 100 euroa/bussi/kk ajanjaksolla 16.3.–30.9.2020. Lisäksi hallitus valtuutti HSL:n toimitusjohtajan jatkamaan lisäkorvauksen maksua harkinnan perusteella 31.12.2020 saakka. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa.

Linkki pöytäkirjaan


Toimivallan siirto toimitusjohtajalle koronavirustilanteessa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin varautumiseksi 15.9.2020 saakka

Hallitus päätti siirtää toimitusjohtajalle päätösvallan kiireellisissä ja välitöntä päätöksentekoa vaativissa tilanteissa, jotka koskevat mm. lippujen hintoja, alennus- ja vapaalippujen myöntämisperusteita sekä hankittavaa liikennettä ja liikennöintisopimuksia. Jos tilanteessa ei vaadita kiireellistä ja välitöntä päätöksentekoa, päätöksentekovalta säilyy hallituksella. Toimivallan siirto on voimassa 15.9.2020 saakka.

Linkki pöytäkirjaan


Lausunnon antaminen Helsingin maanalaisen yleiskaavan 2021 luonnoksesta ja siihen liittyvästä valmisteluaineistosta

Hallitus toteaa lausunnossaan, että MAL 2019-suunnitelman maanalaisia osuuksia sisältävien hankkeiden tulee olla mukana maanalaisessa yleiskaavassa. Helsingin alueelle sijoittuvia hankkeita ovat Pisararata, Itämetro Mellunmäestä Majvikiin, Lentorata sekä Helsinki–Tallinna-tunneli. Lisäksi kaavassa pitää jättää mahdollisuus tarvittaessa muuttaa Pisararadan ratasuunnitelmia ja asemakaavoja. Kaavassa tulee myös ottaa huomioon, että vaihtoyhteydet ja niihin liittyvä infrastruktuuri, kuten uudet sisäänkäynnit, ovat tärkeä osa joukkoliikennejärjestelmää.

Linkki pöytäkirjaan

Yhteyshenkilöt

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n opiskelija-alennuksen saa jatkossa vain HSL-sovelluksesta15.6.2021 11:38:56 EEST | Tiedote

HSL valmistelee laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan asiakkaan käyttäjätilille. Asiakas voi valita lipun ostamisen yhteydessä itselleen sopivimman tavan käyttää lippuja – esimerkiksi HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai jonkin muun tunnisteen, vaikkapa pankkikortin. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme