HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 28.5.2019

Jaa

Lippujärjestelmän palveluväylän ohjelmiston hankinta vuosille 2020–2023 (EU-kynnysarvon ylittävä hankinta)

Hallitus päätti Tieto Finland Oy:n tarjouksen perusteella hyväksyä HSL:n lippu- ja informaatiojärjestelmään liittyvän sopimusmuutoksen. Sopimusmuutoksella WESB-palveluväylä korvataan IBM:n AppConnect Enterprise -tuotteella. Lisäksi hallitus päätti hyväksyä hankinnan arvioiduiksi kokonaiskustannuksiksi enintään 1 077 725 euroa (+ alv 24 %).

Linkki pöytäkirjaan

Osavuosikatsaus 1/2019

Hallitus päätti merkitä tiedoksi osavuosikatsauksen 1/2019.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Lausunnon antaminen Uusimaa-kaavan 2050 ehdotuksesta

Hallitus antoi lausunnon Uusimaa-kaavan 2050 ehdotuksesta. Kaavaratkaisut ovat pääosin yhtenevät MAL 2019 -suunnitelman valmistelun kanssa. HSL pitää erittäin hyvänä, että kaavoituksella tuetaan pääkaupunkiseudun parhaiten saavutettavien alueiden täydentämistä ja tiivistämistä joukkoliikenteeseen tukeutuen.

HSL muistuttaa, että Espoon kaupunkirata olisi hyödyllinen jo nyt, eikä sen toteuttamista saa sitoa yhteen ESA-radan toteuttamisen kanssa. Lisäksi HSL pitää tärkeänä, että Histan ja Östersundomin toteuttaminen kytketään yhteen raideliikenneyhteyden sitovan toteuttamispäätöksen kanssa. HSL esittää myös, että Myyrmäki lisätään vaihtopaikkojen verkostoon yhdeksi vaihtopaikaksi. HSL esittää, että kaikki juna- ja metrovarikot esitetään kaavakartalla ja että Uusimaa-kaavaan lisätään Kehäradan varikon varaus Lapinkylään sekä Rantaradan varikko valmisteilla olevan selvityksen mukaisesti. HSL ehdottaa, että raskaan liikenteen taukopaikkavaraukset esitettäisiin oikeusvaikutteisina kaavakartalla.

Linkki pöytäkirjaan

Lausunnon antaminen Tuusulan kunnan yleiskaavaehdotuksesta

Hallitus antoi lausunnon Tuusulan kunnan yleiskaavaehdotuksesta. HSL pitää kaavaehdotuksen tavoitteita ja kaavan yhdyskuntarakennetta tiivistävää luonnetta hyvänä. HSL kuitenkin muistuttaa, että parhaiten nykyrakenteeseen ja kestäviin kulkumuotoihin tukeutuvat alueet tulee toteuttaa ensin, mikä ei näy riittävän voimakkaasti uusien asuinalueiden vaiheistuksessa. HSL:n mukaan maankäytön painopistettä tulee Pohjois-Tuusulassa sijoittaa entistä vahvemmin Jokelaan, jonne kaavassa sijoitettaisiin vain 16 prosenttia uusista asukkaista. Lisäksi HSL esittää, että Tuusulanväylä merkitään kaavaan joukkoliikenteen laatukäytäväksi. HSL pitää hyvänä Hyrylästä itään Keravan suuntaan rakentuvaa maankäyttöä. Sen sijaan Tuusulanjärven länsirannan alueille on haastavaa järjestää kustannustehokasta joukkoliikennettä. HSL:n mukaan Järvenpää–Tuusula–Kerava-pyörätieyhteyttä tulee viedä eteenpäin suunnitteluvalmiutta parantamalla.

Linkki pöytäkirjaan

Lausunnon antaminen Järvenpään kaupungin yleiskaavaluonnoksesta

Hallitus antoi lausunnon Järvenpään kaupungin yleiskaavaehdotuksesta. HSL:n mukaan Järvenpään yleiskaavaluonnos tukee hyvin seudun MAL-tavoitteiden toteuttamista. HSL pitää erittäin hyvänä, että asemanseudut on nostettu kaavaluonnoksessa vahvasti esiin. Myös Järvenpään liittyminen HSL-alueeseen tukisi yhtenäisen joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä ja parantaisi samalla Järvenpään seudullista saavutettavuutta joukkoliikenteellä sekä junaliikenteen tarjontaa Helsinki–Järvenpää–Jokela-yhteysvälillä. HSL pitää erittäin kannatettavana Järvenpään pyöräliikenteen kehittämissuunnitelmaa ja kehottaa parantamaan radanvarressa kulkevan Järvenpää–Tuusula–Kerava-pyörätien suunnitteluvalmiutta.

Linkki pöytäkirjaan

Lähijunaliikenteen koettu turvallisuus -tutkimuksen tulokset 2019

Hallitus päätti merkitä tiedoksi Lähijunaliikenteen koettu turvallisuus -tutkimuksen tulokset vuodelta 2019.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 14.6.201914.6.2019 12:52:27 EESTTiedote

Lausuntopyyntö Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2020–2022 Hallitus päätti pyytää Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kauniaisten kaupunkeja sekä Kirkkonummen, Siuntion, Sipoon ja Tuusulan kuntia antamaan 31.8.2019 mennessä lausuntonsa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän taloussuunnitelmaehdotuksesta 2020–2022. Lausuntoa pyydetään strategiasuunnitelmasta, liikenteen palvelutasosta ja palvelutason muutoksista, kuntaosuuksien tasosta, lipputulotavoitteista TTS-kaudella, tarkastusmaksun korottamisesta sekä kuntakohtaisen ylijäämän käytöstä suunnitelmakaudella 2020–2022. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja informaatiojärjestelmän jatkokehitykseen liittyvät hankinnat Hallitus päätti, että HSL voi tehdä Lippu- ja informaatiojärjestelmän jatkokehitystä LIJ Tuki- ja ylläpitosopimuksen jäljellä olevana voimassaoloaikana vuosina 2019–2023 enintään 3,5 miljoonalla eurolla vuosittain. Lisäksi hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan ja Teknol

Helsingin seudun MAL-yhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia - uutta sopimusta valmistellaan14.6.2019 11:35:27 EESTTiedote

Helsingin seudun kuntien ja valtion yhteisen maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen toimenpiteet ovat edenneet hyvin. Nykyinen sopimuskausi päättyy tämän vuoden lopussa. Uusi MAL 2019 -suunnitelma on hyväksytty tänä keväänä Helsingin seudun päätöksenteossa. Sen pohjalta valmistellaan uutta Helsingin seudun kuntien ja valtion välistä MAL-sopimusta kaudelle 2020-2023.

Metromatkustajat nyt keväällä syksyä tyytyväisempiä matkanteon sujuvuuteen14.6.2019 10:39:55 EESTTiedote

HSL:n kevään 2019 asiakastyytyväisyystutkimuksessa metromatkustajat olivat syksyä tyytyväisempiä matkanteon sujuvuuteen ja vaihtamiseen. Erityisesti matkustajat, jotka tekivät matkansa kokonaan tai osittain metron läntisellä osuudella Ruoholahdesta länteen, antoivat näihin kysymyksiin nyt keväällä syksyä 2018 paremman arvion: syksyllä 2018 matkustajista 80 prosenttia oli tyytyväisiä matkanteon sujuvuuteen, keväällä 2019 tyytyväisten osuus oli 86 prosenttia. Tyytyväisiä liikennevälineen vaihtamisen sujuvuuteen oli syksyllä 74 prosenttia ja keväällä 78 prosenttia.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjat uudistuvat 12.8.2019 – tutustu uusiin reitteihin ”Lontoon metrokartan” avulla10.6.2019 09:51:48 EESTTiedote

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjat uudistuvat elokuussa. Uusiin linjoihin on nyt mahdollista tutustua HSL:n uuden kartan avulla, joka esittelee kaikki linjaston linjat ja pysäkit. Linjastouudistuksesta on myös julkaistu tietopaketti HSL:n verkkosivuilla, ja elokuun alussa kaikkiin muutosalueen talouksiin jaetaan linjastouudistuksesta kertova infolehti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme