HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n joukkoliikenne uutenavuotena ja loppiaisena

Jaa

HSL:n joukkoliikenteessä on lisäliikennettä uudenvuodenaattona ja loppiaisaattona. Aikatauluissa on joitain poikkeuksia ja Helsingin Kansalaistorin uudenvuodenvastaanoton takia myös poikkeusreittejä. Poikkeavat aikataulut ja reitit näkyvät Reittioppaassa.

Uudenvuodenaatto 31.12.

Uudenvuodenaattona tiistaina 31.12. joukkoliikenteen lähdöt ajetaan perjantain aikataulujen mukaan. HSL:n liikenteessä on uudenvuodenyönä normaalien perjantailähtöjen lisäksi myös lisäliikennettä: tietyillä bussilinjoilla on lisälähtöjä, L-juna kulkee normaalia pidempään ja metro ja kehäradan lähijunat kulkevat n. klo 2.30 asti.

Metron liityntälinjoilla liikenne kuitenkin loppuu normaalien perjantaiaikataulujen mukaan. Poikkeuksena linja 84, jolla on lisälähtöjä suunnalle Herttoniemestä Laajasaloon.

Tarkemmat tiedot lisäliikenteestä liikennetiedotteestamme.

Kansalaistorilla järjestettävän uudenvuodenvastaanoton takia eteläinen Mannerheimintie on suljettu n. klo 22-01.30 välisen ajan liikenteeltä, mikä aiheuttaa poikkeusreittejä myös joukkoliikenteeseen. Elielinaukion bussit lähtevät tällöin Mäntymäen kentältä ja Kampista lähtevillä Mannerheimintien suunnan bussilinjoilla sekä raitiolinjoilla 4 ja 10 on käytössä Töölön läpi kulkeva poikkeusreitti. Poikkeuksien lähdöt, pysäkit ja reitit ovat saatavilla Reittioppaassa, kun valitsee toivotun reitin lisäksi poikkeusreitin ajankohdan liikkumisen ajankohdaksi.

Tarkemmat tiedot poikkeusreiteistä liikennetiedotteestamme.

Katajanokan laivamatkustajia palvelevalla raitiolinjalla 5 on poikkeuksia uudenvuodenaattona laivojen poikkeavista lähtöajoista johtuen. Linjaa 5 liikennöidään Katajanokan terminaalin laivojen lähtöaikojen mukaan. Lähdöt näkyvät Reittioppaassa.

Siuntion ja Kirkkonummen lähibusseilla 31.12. liikenne kulkee tiistain aikataulujen mukaan. Myös HSL-alueen ulkopuolelle reittiään jatkavilla U-bussilinjoilla poikkeukset ovat mahdollisia.


Uudenvuodenpäivä 1.1.

Uudenvuodenpäivänä keskiviikkona 1.1. joukkoliikenne ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.

Raitiolinjan 5 lähdöissä on laivojen poikkeusaikataulujen mukaisesti poikkeuksia myös uudenvuodenpäivänä.

Vuodenvaihteen yhteydessä 1. tammikuuta HSL-alueella myös monien linjojen aikataulut muuttuvat. Lisäksi linjojen 50, 57, 59, 78(N), 506 ja 550 reitit muuttuvat. Helsingissä joitakin pysäkkejä nimetään myös uudelleen kuvaamaan pysäkin sijaintia paremmin. Nämä muutokset on koottu erilliseen tiedotteeseen.

Vuoden alussa tulee muutoksia myös lippujen hinnoitteluun, kun ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat.


Loppiaisaatto 5.1.

Loppiaisaattona sunnuntaina 5.1.2020 ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Lisäksi busseilla ajetaan yöliikenne loppiaisen vastaisena yönä eli 5.1. klo 24 jälkeen ajetaan pääsääntöisesti kuten lauantaisin. Tarkat lähdöt linjoittain näkee Reittioppaasta. U-bussilinjoilla poikkeukset ovat mahdollisia.

Myös lähijunaliikenteessä on sunnuntain aikataulujen lisäksi loppiaisaattoiltana kulussa lisäjunia.


Loppiaispäivä 6.1.

Loppiaispäivänä maanantaina 6.1.2020 ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.

Raitiolinjan 5 lähdöissä on laivojen poikkeusaikataulujen mukaisesti poikkeuksia myös loppiaispäivänä.

HSL:n asiakaspalvelu palvelee myös juhlapyhinä

HSL:n asiakaspalvelunumero 09 4766 4000 palvelee:

31.12. klo 7.00-19.00
1.1. klo 9.00-17.00
5.1. klo 9.00-17.00
6.1. klo 9.00-17.00

HSL:n palvelupisteet palvelevat:

31.12. Rautatientori klo 7.30-17.00, Itäkeskus klo 10.00-17.15, Pasila klo 8.30-16.00
1.1. suljettu
5.1. suljettu
6.1. suljettu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tutkii joukkoliikenteen asiakastyytyväisyyttä ja kaluston laatua7.1.2020 12:31:12 EETTiedote

Asiakastyytyväisyystutkimus keväällä 2020 HSL tutkii matkustajien tyytyväisyyttä HSL-alueen joukkoliikennepalveluihin joukkoliikennevälineissä toteutettavalla kyselytutkimuksella. Vastaamalla autat meitä parantamaan palveluitamme. HSL käyttää tutkimuksen tuloksia joukkoliikenteen kehittämisessä, henkilökunnan koulutuksessa sekä kilpailutetun liikenteen laatukannusteiden laskennassa. Tutkimuskauden päättymisen jälkeen tulokset ovat saatavilla HSL:n avoimessa nettitietokannassa osoitteessa https://hsl.louhin.com/asty/. Asiakastyytyväisyystutkimusta tehdään busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja lähijunissa ajanjaksolla 13.1–15.5. Kyselyyn kerätään yli 29 000 matkustajan mielipide. Kaluston laatututkimus keväällä 2020 HSL tutkii joukkoliikennekaluston laatua havainnointitutkimuksella. Kaluston laadunvalvonnan tehtävänä on taata siistit, turvalliset ja viihtyisät kulkuvälineet joukkoliikenteen asiakkaille HSL-alueella. Keväällä 2020 kaluston laatua havainnoidaan bussi-, raitio-, metro- ja

Vyöhykeuudistus toi lisää matkustajia ja kasvatti lipunmyyntiä17.12.2019 12:45:17 EETTiedote

Huhtikuun lopun vyöhykeuudistus on tuonut lisää matkustajia joukkoliikenteeseen ja kasvattanut lipunmyyntiä. Matkustajamäärät ovat kasvaneet koko vuoden ajan, mutta nousu on ollut selvästi voimakkaampaa vyöhykeuudistuksen jälkeen. Ennen uusia vyöhykkeitä kasvua oli 1,9 prosenttia, kun uudistuksen jälkeen touko–lokakuussa matkustajia oli 3,4 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 touko–lokakuussa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 17.12.201917.12.2019 12:20:07 EETTiedote

HSL-tuloskortin hyväksyminen vuodelle 2020 Hallitus hyväksyi HSL-tuloskortin vuodelle 2020 siten, että tuloskortin painoarvo on 60 prosenttia tulospalkkiosta. Linkki pöytäkirjaan Bussiliikenteen tarjouskilpailun 50/2020 järjestäminen Hallitus päätti järjestää bussiliikenteen tarjouskilpailun, joka sisältää Itä-Helsingissä ja Itä-Vantaalla liikennöitäviä linjoja. Tarjouskilpailu käynnistyy tammikuun 2020 puolivälissä, ja liikennöintisopimukset alkavat elokuussa 2021. Kilpailutus koostuu yhdestä kohteesta, joka on kooltaan poikkeuksellisen suuri. Kohteen sopimuskausi on seitsemän vuotta, ja jatko-optio voi olla enintään kolme vuotta. Kohteeseen vaadittavasta kalustosta noin 43 prosenttia on sähköbusseja. Uutta runkolinjaa 570 on tarkoitus liikennöidä kokonaisuudessaan sähköllä toimivilla nivelbusseilla. Liikennöintisopimukseen sisältyy myös velvoite vuokrata sopimuskauden ajaksi Itä-Vantaalle rakennettava Ojangon bussivarikko Vantaan kaupungin omistamalta Kiinteistö Oy Kehäsuoralta. Link

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme