HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n joukkoliikenne uutenavuotena ja loppiaisena

Jaa

HSL:n joukkoliikenteessä on lisäliikennettä uudenvuodenaattona ja loppiaisaattona. Aikatauluissa on joitain poikkeuksia ja Helsingin Kansalaistorin uudenvuodenvastaanoton takia myös poikkeusreittejä. Poikkeavat aikataulut ja reitit näkyvät Reittioppaassa.

Uudenvuodenaatto 31.12.

Uudenvuodenaattona tiistaina 31.12. joukkoliikenteen lähdöt ajetaan perjantain aikataulujen mukaan. HSL:n liikenteessä on uudenvuodenyönä normaalien perjantailähtöjen lisäksi myös lisäliikennettä: tietyillä bussilinjoilla on lisälähtöjä, L-juna kulkee normaalia pidempään ja metro ja kehäradan lähijunat kulkevat n. klo 2.30 asti.

Metron liityntälinjoilla liikenne kuitenkin loppuu normaalien perjantaiaikataulujen mukaan. Poikkeuksena linja 84, jolla on lisälähtöjä suunnalle Herttoniemestä Laajasaloon.

Tarkemmat tiedot lisäliikenteestä liikennetiedotteestamme.

Kansalaistorilla järjestettävän uudenvuodenvastaanoton takia eteläinen Mannerheimintie on suljettu n. klo 22-01.30 välisen ajan liikenteeltä, mikä aiheuttaa poikkeusreittejä myös joukkoliikenteeseen. Elielinaukion bussit lähtevät tällöin Mäntymäen kentältä ja Kampista lähtevillä Mannerheimintien suunnan bussilinjoilla sekä raitiolinjoilla 4 ja 10 on käytössä Töölön läpi kulkeva poikkeusreitti. Poikkeuksien lähdöt, pysäkit ja reitit ovat saatavilla Reittioppaassa, kun valitsee toivotun reitin lisäksi poikkeusreitin ajankohdan liikkumisen ajankohdaksi.

Tarkemmat tiedot poikkeusreiteistä liikennetiedotteestamme.

Katajanokan laivamatkustajia palvelevalla raitiolinjalla 5 on poikkeuksia uudenvuodenaattona laivojen poikkeavista lähtöajoista johtuen. Linjaa 5 liikennöidään Katajanokan terminaalin laivojen lähtöaikojen mukaan. Lähdöt näkyvät Reittioppaassa.

Siuntion ja Kirkkonummen lähibusseilla 31.12. liikenne kulkee tiistain aikataulujen mukaan. Myös HSL-alueen ulkopuolelle reittiään jatkavilla U-bussilinjoilla poikkeukset ovat mahdollisia.


Uudenvuodenpäivä 1.1.

Uudenvuodenpäivänä keskiviikkona 1.1. joukkoliikenne ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.

Raitiolinjan 5 lähdöissä on laivojen poikkeusaikataulujen mukaisesti poikkeuksia myös uudenvuodenpäivänä.

Vuodenvaihteen yhteydessä 1. tammikuuta HSL-alueella myös monien linjojen aikataulut muuttuvat. Lisäksi linjojen 50, 57, 59, 78(N), 506 ja 550 reitit muuttuvat. Helsingissä joitakin pysäkkejä nimetään myös uudelleen kuvaamaan pysäkin sijaintia paremmin. Nämä muutokset on koottu erilliseen tiedotteeseen.

Vuoden alussa tulee muutoksia myös lippujen hinnoitteluun, kun ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat.


Loppiaisaatto 5.1.

Loppiaisaattona sunnuntaina 5.1.2020 ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Lisäksi busseilla ajetaan yöliikenne loppiaisen vastaisena yönä eli 5.1. klo 24 jälkeen ajetaan pääsääntöisesti kuten lauantaisin. Tarkat lähdöt linjoittain näkee Reittioppaasta. U-bussilinjoilla poikkeukset ovat mahdollisia.

Myös lähijunaliikenteessä on sunnuntain aikataulujen lisäksi loppiaisaattoiltana kulussa lisäjunia.


Loppiaispäivä 6.1.

Loppiaispäivänä maanantaina 6.1.2020 ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.

Raitiolinjan 5 lähdöissä on laivojen poikkeusaikataulujen mukaisesti poikkeuksia myös loppiaispäivänä.

HSL:n asiakaspalvelu palvelee myös juhlapyhinä

HSL:n asiakaspalvelunumero 09 4766 4000 palvelee:

31.12. klo 7.00-19.00
1.1. klo 9.00-17.00
5.1. klo 9.00-17.00
6.1. klo 9.00-17.00

HSL:n palvelupisteet palvelevat:

31.12. Rautatientori klo 7.30-17.00, Itäkeskus klo 10.00-17.15, Pasila klo 8.30-16.00
1.1. suljettu
5.1. suljettu
6.1. suljettu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL: Valtion ja EU:n elpymisrahaston tuki välttämättömiä joukkoliikenteen kriisistä selviämiselle16.9.2020 12:39:43 EESTTiedote

HSL pitää ehdottoman välttämättömänä, että valtio varmistaa koko yhteiskunnalle elintärkeiden joukkoliikennepalveluiden selviytymisen koronakriisin yli joko valtion vuoden 2021 talousarvion tai EU:n elpymisrahaston kautta. Koronakriisi on romahduttanut joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot. Palautuminen ennalleen tulee kestämään pitkään. Joukkoliikenteen rapautuminen on kohtalokasta sekä Helsingin seudun elinkeinoelämän ja asukkaiden että valtakunnallisten ilmastotavoitteiden toteutumisen kannalta.

HSL:n hallituksen päätöksiä 15.9.202016.9.2020 10:10:24 EESTTiedote

Lausunnon antaminen yhtymäkokoukselle tarkastuslautakunnan vuoden 2019 arviointikertomuksen johdosta Hallitus antoi syysyhtymäkokoukselle lausunnon vuotta 2019 koskevasta tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta ja ehdottaa syysyhtymäkokoukselle, että se merkitsee lausunnon tiedoksi. Tarkastuslautakunta esitti vuoden 2019 arviointikertomuksessa HSL:n toimintaa koskevia suosituksia, kehittämisehdotuksia ja havaintoja. Linkki pöytäkirjaan Graafisen suunnittelun puitejärjestelyhankinta Hallitus päätti valita HSL:n graafisen suunnittelun ja tuotannon toteuttajaksi Oy Preesens Ab:n ja visuaalisen konseptoinnin ja suunnittelun toteuttajaksi Kuudes Kerros Helsinki Oy:n. Puitesopimuksen sopimuskausi alkaa 1.11.2020 ja jatkuu 31.10.2022 asti. Sopimusta on mahdollista jatkaa kuuden vuoden optiolla vuoden 2028 lokakuun loppuun asti. Palveluiden arvioitu kustannus on noin 1,6 miljoonaa euroa (+ alv 24 %) sopimuskauden aikana optiot mukaan luettuna. Linkki pöytäkirjaan ITSM-järjestelmän jatkokeh

Kysyimme asiakkailtamme – suurimman osan mielestä joukkoliikenteessä pitäisi käyttää kasvomaskia16.9.2020 07:45:00 EESTTiedote

HSL:n asiakaskyselyyn vastanneista 48 prosenttia kertoi käyttävänsä kasvomaskia aina joukkoliikenteessä. Vastaajat kokivat joukkoliikennematkat sitä turvallisemmiksi, mitä enemmän he matkustavat, ja maskien käyttö lisää turvallisuuden tunnetta entisestään. Teemme kaikkemme turvallisten matkojen eteen, ja voit vaikuttaa turvallisuuteen myös omilla toimillasi.

HSL etsii seuraajaa eläköitymässä olevalle toimitusjohtajalle8.9.2020 12:37:28 EESTUutinen

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän uuden toimitusjohtajan haku on käynnistynyt. HSL:n perustamisesta lähtien toimitusjohtajan tehtävää hoitanut Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi johtaja on valmis aloittamaan tehtävässä. Uusi toimitusjohtaja saa luotsattavakseen Suomen ylivoimaisesti suurimman ja merkityksellisimmän joukkoliikenteen organisaation. HSL:n vuotuinen talousarvio on 750 miljoonaa euroa ja HSL-liikenteessä tehdään vuosittain noin 400 miljoonaa matkaa, joka on 2/3 osa koko Suomen joukkoliikennematkoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme