HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12. ja torstaina 5.12.

Jaa

HSL:n liikenne kulkee itsenäisyyspäivänä 6.12. sunnuntain ja itsenäisyyspäivän aattona 5.12. perjantain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on kuitenkin poikkeuksia perjantaina muun muassa opiskelijoiden soihtukulkueen ja itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton takia. Lisäksi muut yleisötapahtumat saattavat vaikuttaa joukkoliikenteeseen.

Liikenne torstaina 5.12.

Liikenne kulkee pääosin perjantain aikataulujen mukaan. Myös yöliikenne ja pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan kuten perjantain jälkeisinä öinä, eli metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään ja osalla Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä. Raitiolinja 5 kulkee laivojen kulkuaikojen mukaan. U-bussilinjoilla ei 5.12. ajeta kaikkia perjantaipäivien jälkeisinä öinä normaalisti liikennöivistä lisävuoroista. Seuraavilla U-linjoilla on kuitenkin lisälähtöjä: 280, 456 ja 848.

Liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liikenne kulkee sunnuntain aikataulujen mukaan ja lisäksi ajetaan yöliikenne lauantain vastaisena yönä. Myös pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan ja metro liikennöi noin kello 1.30 asti. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on perjantaina poikkeuksia kulkueiden ja itsenäisyyspäivän vastaanoton takia. Raitiolinja 5 kulkee laivojen kulkuaikojen mukaan kello 17 saakka, jonka jälkeen liikennöi korvaava bussi 5X Katajanokalle. U-bussilinjoilla 280 ja 848 ajetaan lisälähtöjä verrattuna normaaliin sunnuntai-aikatauluun.

Opiskelijoiden juhlakulkue noin kello 16.45 - 17.45

Pääkaupunkiseudun opiskelijat järjestävät perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen tiistaina 6.12. Kulkueen järjestäytyminen alkaa kello 16.30 Väinämöisen kentän ja Hietaniemen hautausmaan portin luona. Kulkue lähtee liikkeelle kello 17.00 ja saapuu Senaatintorille noin kello 17.50. Kulkueen aikana raitiolinjat 1 ja 2 ajetaan molempiin suuntiin noin kello 16.50 - 17.30 suoraan Mannerheimintietä eli Töölö jää ajamatta. Kaikille raitiovaunulinjoille on odotettavissa hetkellisiä viivästyksiä kulkueen reitillä.

Bussiliikenteessä linjan 24 lähdöt Merikadulta kello 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Pietarinkatu - Kapteeninkatu - Tehtaankatu - Laivurinkatu - Fredrikinkatu- Pohjoinen Rautatienkatu - Mechelininkatu eli Mannerheimintie ja Arkadiankatu sekä Hietaniemi jäävät ajamatta. Lähdöt Seurasaaresta kello 16.45, 17.05 ja 17.25 ajetaan reittiä Mechelininkatu - Hietalahdenranta - Bulevardi – Yrjönkatu eli Hietaniemi, Arkadiankatu ja Mannerheimintie jäävät ajamatta.

Lisäksi kulkue saattaa aiheuttaa hetkellisen viivästyksen liikennöinnissä Helsingin sisäisille linjoille 14, 18, 37, 39, 41, 42, 63 ja 69 sekä Kampista liikennöiville U-linjoille.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto

Tapahtuman aikana kello 17.30 – 22.00 raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 ajavat poikkeusreittejä ja Eirassa sekä Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla. Linja 5 ei liikennöi tapahtuman aikana.

  • Linjat 2 ja 3 ajavat Mannerheimintieltä linjan 6 reittiä Hietalahteen ja korvaava bussilinja 3X ajaa Lasipalatsin ja Etelärannan väliä. Bussi käyttää Mannerheimintietä ja Unioninkatua lukuun ottamatta reitin varrella olevia raitiovaunupysäkkejä. Päätepysäkit ovat Lasipalatsin bussipysäkki (H1902) ja raitiovaunupysäkki Eteläranta (H0433).
  • Raitiolinja 4 liikennöi Kolmikulmaan eli Katajanokka jää ajamatta. Korvaava bussilinja 4X kulkee Postikadun ja Katajanokan välillä lähtee pysäkiltä Postitalo (H2038)
  • Raitiolinja 5 ei liikennöi tapahtuman aikana. Korvaava bussi 5X liikennöi linjan 4X reittiä Kruunuvuorenkadulle ja edelleen terminaalille.
  • Raitiolinja 7 ajaa suoraan Kaisaniemenkadun kautta eli Kruununhaka jää ajamatta.

Metroliikenne

Metrolla on kahdella tunnilla pidennetty liikenne (20 minuutin vuoroväli Matinkylän, Vuosaaren ja Mellunmäen haaroilla, 10 minuutin vuoroväli osuudella Tapiola-Itäkeskus).


Junaliikenne

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä yönä on sunnuntailiikenteen lisäksi kulussa seuraavat lähijunat:

  • L-junat Helsinki-Kirkkonummi klo 0.33, 2.03, 3.03 ja 4.03 sekä Kirkkonummi-Helsinki klo 1.37
  • P-juna Helsinki-Myyrmäki-Lentoasema-Tikkurila-Helsinki klo 1.18
  • K-junat Helsinki-Kerava klo 1.21, 2.21, 3.21, 3.51 sekä Kerava-Helsinki klo 0.35, 2.05 ja 3.05
  • T-junat Helsinki-Kerava-Riihimäki klo 2.51 ja 4.21 sekä Riihimäki-Kerava-Helsinki klo 0.53 ja 1.53.

HSL:n liikenteen tarkemmat aikataulut ovat saatavilla Reittioppaasta (reittiopas.hsl.fi). U-bussilinjojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta matkahuolto.fi

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL: Valtion ja EU:n elpymisrahaston tuki välttämättömiä joukkoliikenteen kriisistä selviämiselle16.9.2020 12:39:43 EESTTiedote

HSL pitää ehdottoman välttämättömänä, että valtio varmistaa koko yhteiskunnalle elintärkeiden joukkoliikennepalveluiden selviytymisen koronakriisin yli joko valtion vuoden 2021 talousarvion tai EU:n elpymisrahaston kautta. Koronakriisi on romahduttanut joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot. Palautuminen ennalleen tulee kestämään pitkään. Joukkoliikenteen rapautuminen on kohtalokasta sekä Helsingin seudun elinkeinoelämän ja asukkaiden että valtakunnallisten ilmastotavoitteiden toteutumisen kannalta.

HSL:n hallituksen päätöksiä 15.9.202016.9.2020 10:10:24 EESTTiedote

Lausunnon antaminen yhtymäkokoukselle tarkastuslautakunnan vuoden 2019 arviointikertomuksen johdosta Hallitus antoi syysyhtymäkokoukselle lausunnon vuotta 2019 koskevasta tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta ja ehdottaa syysyhtymäkokoukselle, että se merkitsee lausunnon tiedoksi. Tarkastuslautakunta esitti vuoden 2019 arviointikertomuksessa HSL:n toimintaa koskevia suosituksia, kehittämisehdotuksia ja havaintoja. Linkki pöytäkirjaan Graafisen suunnittelun puitejärjestelyhankinta Hallitus päätti valita HSL:n graafisen suunnittelun ja tuotannon toteuttajaksi Oy Preesens Ab:n ja visuaalisen konseptoinnin ja suunnittelun toteuttajaksi Kuudes Kerros Helsinki Oy:n. Puitesopimuksen sopimuskausi alkaa 1.11.2020 ja jatkuu 31.10.2022 asti. Sopimusta on mahdollista jatkaa kuuden vuoden optiolla vuoden 2028 lokakuun loppuun asti. Palveluiden arvioitu kustannus on noin 1,6 miljoonaa euroa (+ alv 24 %) sopimuskauden aikana optiot mukaan luettuna. Linkki pöytäkirjaan ITSM-järjestelmän jatkokeh

Kysyimme asiakkailtamme – suurimman osan mielestä joukkoliikenteessä pitäisi käyttää kasvomaskia16.9.2020 07:45:00 EESTTiedote

HSL:n asiakaskyselyyn vastanneista 48 prosenttia kertoi käyttävänsä kasvomaskia aina joukkoliikenteessä. Vastaajat kokivat joukkoliikennematkat sitä turvallisemmiksi, mitä enemmän he matkustavat, ja maskien käyttö lisää turvallisuuden tunnetta entisestään. Teemme kaikkemme turvallisten matkojen eteen, ja voit vaikuttaa turvallisuuteen myös omilla toimillasi.

HSL etsii seuraajaa eläköitymässä olevalle toimitusjohtajalle8.9.2020 12:37:28 EESTUutinen

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän uuden toimitusjohtajan haku on käynnistynyt. HSL:n perustamisesta lähtien toimitusjohtajan tehtävää hoitanut Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi johtaja on valmis aloittamaan tehtävässä. Uusi toimitusjohtaja saa luotsattavakseen Suomen ylivoimaisesti suurimman ja merkityksellisimmän joukkoliikenteen organisaation. HSL:n vuotuinen talousarvio on 750 miljoonaa euroa ja HSL-liikenteessä tehdään vuosittain noin 400 miljoonaa matkaa, joka on 2/3 osa koko Suomen joukkoliikennematkoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme