HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n luonnosta Tapiola-Leppävaaran -alueen uusiksi bussilinjoiksi voi kommentoida 24.10. asti

Jaa

HSL on julkaissut ensimmäisen luonnoksen Tapiolan ja Leppävaaran uusiksi bussilinjoiksi. Luonnosta voi kommentoida sunnuntaihin 24.10. asti.

HSL on julkaissut ensimmäisen luonnoksen Tapiolan ja Leppävaaran uusiksi bussilinjoiksi. Luonnosta voi kommentoida sunnuntaihin 24.10. asti vastaamalla kyselyyn osoitteessa www.hsl.fi/tale. Palautetta voi antaa myös HSL:n asiakaspalvelun kautta osoitteessa www.hsl.fi/asiakaspalvelu tai soittamalla asiakaspalvelun numeroon 09 4766 4000.

Suurimmat muutokset, joita linjastoon on tulossa, ovat seuraavat:

· Pikaratikka 550 ryhtyy kulkemaan Itäkeskuksen ja Keilaniemen väliä vuodesta 2024 alkaen.

· Runkobussilinjan liikennöinti 550 päättyy, kun pikaraitiotie aloittaa.

· HSL ehdottaa uutta nopeaa Kehä I:n kautta kulkevaa bussiyhteyttä 523 Leppävaara – Tapiola – Westendinasema. Toive linjasta on tullut HSL:n asiakkailta.

· Korona-ajan jälkeen ruuhka-ajan bussipalveluiden kysyntä tullee olemaan alueella pysyvästi pienempää kuin nykyään, joten HSL siirtänee liikenteen tarjontaa ruuhka-ajoista päiväliikenteeseen. Se mahdollistaisi myös uuden linjan 523 perustamisen.

HSL suunnittelee uudet linjat tiiviissä vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa

HSL toivoo aktiivista kommentointia linjastoluonnokseen, sillä joukkoliikennesuunnittelijat työstävät luonnosta saamiensa kommenttien pohjalta eteenpäin. Tarkoituksena on se, että HSL:n hallitus tekee päätöksen uusista bussilinjoista vielä tämän syksyn aikana.  

HSL on pohjustanut luonnosta kysymällä Tapiolan ja Leppävaaran suunnalla kulkevien liikkumistottumuksista. Syyskuun alkupuolella HSL luotasi työpajoissa asiakkaittensa toiveita ja odotuksia tuleviin liikenneyhteyksiin liittyen.  

HSL haluaa varmistaa sujuvat yhteydet Tapiolan ja Leppävaaran välille myös sen jälkeen, kun pikaraitiotien liikenne on alkanut. Suunnitelmassa ovat mukana bussilinjat 52, 104, 111, 112, 113, 114, 115, 118 / 118B, 201B, 202, 203, 502, 548 ja 549

Alueista mukana ovat Leppävaaran ympäristö, Kilo-Mankkaa-Niittykumpu, Tapiolan ympäristö sekä Haukilahti–Westend.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Mari Linna, HSL, puh. 040 640 3481

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme