Suomen Pakkauskierrätys RINKI OySuomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

HSY:n kierrätyspisteistä Rinki-ekopisteitä vuoden 2019 alussa

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kierrätyspisteet siirtyvät Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Rinki vastaa tämän jälkeen kokonaisuudessaan ekopisteiden ylläpidosta ja asiakaspalvelusta pääkaupunkiseudulla.

-          HSY:n tavoitteena on ollut vuodesta 2006 alkaen palvella pääkaupunkiseudun asukkaita rakentamalla alueelle kattava ja yhtenäinen keräyspisteverkosto, jonne on helppo tuoda ja lajitella jätteitä. Nyt tätä työtä jatkaa Rinki, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

-          Muutos selkeyttää toimintaa kuluttajille. Jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kierrätyspisteet ovat Rinki-ekopisteitä ja asiakaspalvelusta vastaa Rinki, selventää Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Vuonna 2016 HSY:n 135 kierrätyspistettä liitettiin osaksi RINKI Oy:n verkostoa, jolloin vastuu lasi-, metalli-, muovi- ja kartonkipakkausten jätesäiliöiden tyhjentämisestä ja keräysverkoston laajuudesta siirtyi Ringille. HSY vastasi tuolloin pisteiden siivouksesta, kunnossapidosta ja asiakaspalvelusta. Vuoden 2019 alusta alkaen Rinki vastaa ekopisteiden toiminnasta kokonaisuudessaan.  

Ekopisteverkosto kehittyy 

Pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella Rinki-ekopisteitä on nyt 140, ja niistä muovipakkauksia kerätään 63 pisteessä. Kesällä 2018 Rinki lisäsi muovipakkausten vastaanottoa HSY:n alueella neljälletoista Rinki-ekopisteelle. Ringin tavoitteena on lisätä muovipakkauskeräystä syksyn ja talven aikana. Keräykseen sopivia pisteitä kartoitetaan parhaillaan.

Kuluttajat voivat palauttaa Rinki-ekopisteisiin käytetyt kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallin. Lisäksi pisteillä kerätään paperia ja useimmissa myös käyttökelpoisia vaatteita. Pisteiden sijainnin ja niissä kerättävät jätemateriaalit voi tarkistaa karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

-          Rinki-ekopisteisiin saa tuoda ainoastaan niissä kerättäviä jätemateriaaleja. Muuta jätettä ei saa jättää keräyssäiliöihin tai niiden läheisyyteen, korostaa Tammivuori Ringistä.

-          Muut jätteet voi viedä HSY:n Sortti-asemille. Vaaralliset jätteet voi viedä myös joidenkin huoltamoiden pihalla oleviin vaarallisen jätteen kontteihin, muistuttaa HSY:n Mäntynen. Keräyspaikat voi tarkistaa osoitteesta www.kierratys.info.

Rinki vastaa kuluttajien ekopistepalautteisiin

Vuoden 2019 alusta pääkaupunkiseudun kuluttajia palvelee Rinki-ekopisteisiin liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa maksuton asiakaspalvelu: Puhelin 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) ja sähköposti: asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa helposti ja nopeasti verkkolomakkeella osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute. Uudet yhteystiedot löytyvät myös pisteiltä.

Lisätietoja:

Pertti Tammivuori, operatiivinen johtaja
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
puh. 0500 705 772
pertti.tammivuori@rinkiin.fi

Marjut Mäntynen, käyttöpäällikkö
Helsingin seudun ympäristöpalvelu HSY
puh. 0400 609 493
marjut.mantynen@hsy.fi 

-- 

Taustatietoa toimituksille:

 
Kuluttajien pakkausjätekeräys tuottajien vastuulla

HSY on rakentanut kattavan kierrätyspisteverkoston pääkaupunkiseudulle ja Kirkkonummelle vuodesta 2006 alkaen. HSY ja RINKI Oy tekivät 20.6.2018 sopimuksen, jonka mukaan pisteet siirtyvät Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n omistukseen 1.1.2019.

Vastuu kuluttajien pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi jätelain mukaan vuonna 2016 pakkausten tuottajille eli yrityksille, jotka pakkaavat Suomessa tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomeen ja joiden liikevaihto on vähintään yksi miljoona euroa. Voittoa tavoittelematon Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on vastannut koko Suomen kattavan ekopisteverkoston hoitamisesta vuodesta 2016.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Rinki on rakentanut koko Suomen kattavan Rinki-ekopisteverkoston tuottajien ja pakkausalan tuottajayhteisöjen puolesta. Yli 1 850 pisteessä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia. Lisäksi näistä noin 550 pisteessä kerätään muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Helsingin seudun ympäristöpalvelu HSY

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pää​kaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta. www.hsy.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme