HSY

HSY:n maksuttomat ympäristökasvatuksen digipelit nyt saatavilla myös ruotsiksi

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen päiväkodeille ja kouluille maksutonta ympäristökasvatusta. Poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana kiertotalous- ja vesioppitunnit mukautettiin digitaalisiksi peleiksi, jotka toimivat sekä lähi- että etäopetuksessa. Nyt maksuttomat pelit ovat tarjolla myös ruotsiksi.

HSY tarjoaa ympäristökasvatusta nyt myös hauskana digipelinä.
HSY tarjoaa ympäristökasvatusta nyt myös hauskana digipelinä.

HSY:n ympäristökasvatuksen maksuttomat ja älylaitteilla toimivat oppimispelit sopivat hyödynnettäviksi varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa. Kolmelle eri ikätasolle suunnatut pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen.

Oppilaat ratkaisevat pelin tehtäviä älypuhelimella tai tabletilla, ja opettaja pystyy seuraamaan luokan suorituksia omasta näkymästään.
– Suomeksi ja ruotsiksi pelattavat digipelimme tuovat mukavaa vaihtelua oppitunneille. Samalla ne tarjoavat myös opetussuunnitelman mukaista ja asiantuntijoiden tuottamaa sisältöä opettajan avuksi, vaikkapa alkuvuoden kiireitä helpottamaan, HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto vinkkaa.

Arjen vesiasiat ja kiertotalous tutuiksi hauskalla tavalla

Muun muassa kestävään elämäntapaan, arjen vesiasioihin ja vesivastuullisuuteen keskittyvistä peleistä löytyy vaihtoehtoja monen ikäisille opetusryhmille. Vesi- ja kiertotalousseikkailut on suunnattu perusopetuksen 3.–6.-luokkien tarpeisiin ja samoja teemoja astetta monipuolisemmin käsittelevät haastepelit yläkoulujen opetukseen. Esi- ja alkuopetuksessa voidaan puolestaan hyödyntää toiminnallisia ja leikkisiä vesi- ja ympäristöpelejä.

Lisätietoja pelien sisällöistä sekä ohjeet pelaamiseen ja lataamiseen löytyvät osoitteesta hsy.fi/digipelit.

Oppimispelit on suunniteltu HSY:n toiminta-alueelle eli pääkaupunkiseudulle ja Kirkkonummelle. Jätteiden lajitteluohjeissa, vedenpuhdistuksen käytänteissä sekä jäte- ja vesihuollon palveluiden järjestämisessä on paikallisia eroja, joten kaikki oppituntien asiat eivät pidä paikkaansa valtakunnallisesti.

HSY:n ympäristökasvatuksen oppimispelit on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto
paivi.vaisto@hsy.fi, puh. 040 705 5863

Kuvat

HSY tarjoaa ympäristökasvatusta nyt myös hauskana digipelinä.
HSY tarjoaa ympäristökasvatusta nyt myös hauskana digipelinä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Jouluruokien rasvat ja ruoantähteet hyötykäyttöön – ei viemäriin14.12.2020 09:05:00 EETTiedote

Joulun aikaan on tapana valmistaa runsaita juhlakattauksia. Joulunakin on ensisijaista välttää ruokahävikin muodostuminen. Kun ruoka-annos kerätään laajasta valikoimasta, lautaselle saattaa yrityksistä huolimatta jäädä tavallista enemmän ruoantähteitä. Juhlapöytään kuuluu usein myös herkkuja, joiden kypsentämisessä irtoaa ylimääräistä rasvaa. HSY muistuttaa, että joulunakin on tärkeää huomioida rasvojen ja ruoantähteiden asianmukainen lajittelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme