Pohjois-Savon ELY-keskus

Huhtikuussa työttömien osuus työvoimasta oli Pohjois-Savossa noin 10 %

Jaa
Pohjois-Savossa oli huhtikuun lopussa 11 146 työtöntä työnhakijaa, mikä on 647 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 195, mikä on 40,3 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Työttömien määrä ilman lomautettuja oli huhtikuun lopussa 9 951, eli 304 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli huhtikuussa 9,9 %, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 9,3 %.
Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa 1 287. Määrä on 69 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa huhtikuun lopussa 3 788 henkilöä, mikä on 14,3 % viime vuotta vähemmän.
Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät kasvoivat kaikilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten työttömien määrät kasvoivat edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna Sisä-Savon (+15 %) ja Kuopion (+7 %) seuduilla.
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon huhtikuun aikana 3 493, mikä on 1 331 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (27,6 %).

Huhtikuun 2023 työllisyyskatsaus (temtyollisyyskatsaus.fi)

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Pohjois-Savon työttömyyskatsaus huhtikuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus


johtaja Jan Blomberg
jan.blomberg@ely-keskus.fi, p. 0295 026 552


tutkija Anu Antikainen
anu.antikainen@ely-keskus.fi, p. 0295 043 656

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.5.202325.5.2023 13:15:34 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,73. Nyt taso on 26 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Vedenpinnan nousu on pysähtynyt. Nyt on jo 7. vuorokausi samalla korkeudella. Lisäjuoksutus Naapuskosken säännöstelypadosta ja Konnuksen tulvakanavasta on käynnissä. Juoksutukset jatkuvat ainakin pari viikkoa. Yläpuolisten vesien tulvajuoksutus Kallaveteen on pienemässä sekä Iisalmen että Nilsiän reiteiltä, mikä osaltaan nopeuttaa Kalaveden pinnan laskua normaalitasolle. Latvavesillä havaitun perusteella tulvahuippu oli ärhäkästi nouseva, mutta verrattain lyhytaikainen. Kallavedessä tulvahuipun kesto on vielä näkemättä. Iisalmen reitillä Kiuruvesi ja Porovesi ovat jo kesäkauden luparajoissa. Onkiveden pinnat ovat vielä kesäkorkeuksien yläpuolella, mutta juoksutusta aletaan jo pienentää. Kesäkauden luparajaan päästään helposti ennen määräpäivää 5.6. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven tulvahuiput olivat viime keväistä korkeammat. Molemmat ovat jo kääntyneet la

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme