Pörssisäätiö

Huomio aikuisten talousosaamiseen

Jaa

Jo lähes miljoona suomalaista sijoittaa pörssiin, ja sijoittaminen kiinnostaa yhä enemmän. Siihen tarvitaan talousosaamista. Sitä tarjotaan ensimmäistä kertaa suomeksi tarjottavalla Talousviikolla.

Suomen Pankin johdolla tehtiin alkuvuodesta ehdotus talousosaamisen strategiaksi. Strategia tähtää siihen, että vuonna 2030 suomalaiset ovat maailman parhaita talousosaajia. Tavoitetta tukee kansainvälinen, Italiasta alkunsa saanut Family Economy Week -talousviikko.

Se järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etätapahtumana myös Suomessa 18. - 22.10.2021. Tapahtuma on tarkoitettu talousasioista, säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille.

Italia, Suomi, Australia, Kreikka, Japani ja Espanja ovat kansainvälisen, globaalia talousosaamista ja -ymmärrystä levittävän verkoston päätoimijat. Viikolla on sekä kansainvälistä että eri maiden omia ohjelmia.

Suomenkielistä osuutta koordinoi Pörssisäätiö. Mukana järjestämässä ovat Nordea, Suomen Ekonomit ja Taloustaito-lehti. Suomalaisille esiintyy laaja joukko talousosaajia.

Vastuullisuus, omistajuus, talousosaaminen, megatrendit ja sijoittajatarinat teemoina

“Nyt enemmän kuin koskaan on tarvetta kertoa ihmisille säästämisestä ja sijoittamisesta, jotta he voivat tehdä tietoon perustuvia ja järkeviä valintoja oman ja lastensa tulevaisuuden kannalta”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo.

“Olemme jo yli sadan vuoden ajan tukeneet suomalaisten taloustaitoja, ja säästämisen taito on yksi tärkeä osa arjen rahataitoja. Paras päivä aloittaa säästäminen oli eilen ja toiseksi paras päivä aloittaa on tänään, alkuun pääsee pienemmilläkin kuukausisummilla”, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela kertoo.

”Talousosaaminen on kansalaistaito ja tärkeä työelämätaito muillekin kuin ekonomeille. Jokaisen kannattaa panostaa oman talousosaamisensa kehittämiseen. On hienoa, että aikuisille on tällainen inspiroiva ja helposti lähestyttävä tapa saada ajantasaista tietoa taloudesta”, Suomen Ekonomien urapalveluiden johtaja Suvi Eriksson sanoo.

“Suomessa on meneillään piensijoittamisen buumi muun muassa uuden osakesäästötilin myötä. Siksi on entistä enemmän tarvetta myös luotettavalle tiedolle sijoittamisen pelisäännöistä. Sitäkin tämä tapahtuma tarjoaa”, Taloustaidon päätoimittaja Antti Oksanen kertoo.

Viikon avauspäivänä maanantaina teemana on sijoittamisen vastuullisuus. Tiistaina keskitytään omistajuuteen, keskiviikkona talousosaamiseen, torstaina tulevaisuuden trendeihin ja perjantaina sijoittajatarinoihin.

Tapahtumaa voi seurata maksutta työ- tai kotikoneelta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö, sari.lounasmeri (a) porssisaatio.fi
yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela, Nordea, pirjo.kuusela (a) nordea.fi
urapalveluiden johtaja Suvi Eriksson, Suomen Ekonomit, suvi.eriksson (a) ekonomit.fi
päätoimittaja Antti Oksanen, Taloustaito, antti.oksanen (a)veronmaksajat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pörssisäätiö
Pörssisäätiö
Fabianinkatu 14 B
00100 Helsinki

http://www.porssisaatio.fi

Suomen Pörssisäätiö on puolueeton yhteisö, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pörssisäätiö

Cargotecin sijoittajasivut palkittiin vuoden 2021 parhaina27.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat Cargotecin sijoittajasivuston vuoden 2021 parhaana. Cargotecin sijoittajasivusto tuo monipuolisesti ja helppokäyttöisesti tarjolle sijoittajan perustiedot. Yhtiö pärjäsi vahvasti tarkastelun eri osa-alueilla ja sai kiitosta myös aktiivisesta sijoittajaviestintätyöstään. Keskisuurten yhtiöiden sarjan paras oli Tokmanni, pienten yhtiöiden sarjassa Exel Composites ja First North -yhtiöistä parhaana palkittiin Fodelia. Lisäksi erityismaininnan innovatiivisista yhtiökokousjärjestelystä sai Martela.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme