HUS

HUS näyttävästi mukana kansainvälisellä simulaatioviikolla

Jaa
HUS järjestää 17.-21.9.2018 terveydenhuollon simulaatioviikon, joka on osa kansainvälistä Healthcare Simulation Week -tapahtumaa. HUSissa järjestettävän simulaatioviikon aikana ammattilaiset sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat tutustua simulaatiotoimintaan.


Simulaatiokoulutus lisää potilasturvallisuutta. Todelliset hätätilanteet ovat harvinaisia, mikä tarkoittaa, että niistä kertyy vähän kokemusta. Kun vaikeita tilanteita simuloidaan, niin niitä ei tarvitse harjoitella potilailla.

Simuloitujen potilastilanteiden avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat harjoitella kriittisten tilanteiden lääketieteellistä hoitoa ja toimenpiteitä, tiimityöskentely- ja kommunikaatiotaitoja hätätilanteessa. Samalla harjoitellaan tehtävien delegointia ja tilannetietoisuuden hahmottamista. Säännöllisten harjoitusten myötä luodaan rutiineja todellisia hätätilanteita varten.

Simulaatio-opetus soveltuu useisiin potilaan hoitoon liittyvien tilanteiden harjoitteluun. Tällaisia ovat muun muassa elvytys, henkeä uhkaavat allergiset reaktiot eli anafylaksia, synnytyskomplikaatiot, massiivinen verenvuoto, verenmyrkytys, traumapotilaan vastaanottaminen ja ensihoito.

– Yksi tärkeimmistä asioista, mitä simulaatioissa harjoitellaan, on kommunikaatio ja johtajuus. Onnistuneella vuorovaikutuksella ja tilanteen johtamisella on tärkeä merkitys hätätilanteessa, jotta ihmiset osaavat toimia oikein, kertoo simulaatioviikon pääkoordinaattori, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Taru Kantola HUSista.

Simulaatioharjoituksessa ammattilaiset ovat tekemässä mahdollisimman aitoja toimenpiteitä, mikä synnyttää vahvan muistijäljen mahdollisia todellisia tilanteita varten.

Tietokoneohjattu simulaationukke synnyttää

Esimerkiksi synnytyssimulaatiot toteutetaan todentuntuisella, tietokoneohjatulla simulaationukella ja -vauvalla. Synnytyssimulaatiossa sekä äidin että sikiön elintoimintoja ja reaktioita voidaan monitoroida ja säädellä, huomioiden harjoittelevan hoitohenkilökunnan toiminta. Simulaatioon voidaan liittää syntyneen lapsen virvoittelu- tai elvytysharjoitus.

– Harjoittelemme kriittisten tilanteiden hoitoa joka viikko kolmen tunnin ajan, moniammatillisesti ja maailman ehkä edistyneimmän synnyttävän simulaattorin kanssa, sanoo simulaatiokouluttaja, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, Marja Kaijomaa HUSista.

Lisätietoja:

Taru Kantola 050 4279132 taru.kantola@hus.fi

Marja Kaijomaa 050 4279650 marja.kaijomaa@hus.fi

HUSin Akateeminen Simulaatiokeskus tarjoaa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon ammattilaisille räätälöityjä simulaatiokoulutuksia. Koulutukset pidetään simulaatiolaboratoriossa tai paikassa, jossa hätätilanne saattaa tapahtua, kuten vuodeosastolla.

Kuvat: Karoliina Ek

Video: Juuso Jaskari

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Simulaatioviikon mainosvideo

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye