HUS

HUS on valmistautunut koronaviruspotilaiden määrän lisääntymiseen

Jaa

HUSissa on valmius hoitaa nykyistä suurempia määriä koronaviruspotilaita. Mikäli koronavirusepidemian vuoksi tehtyjä rajoitteita lähdetään purkamaan, se tulee tehdä asteittain ja hallitusti.

Koronavirusepidemian hallinta Suomessa on onnistunut hyvin ja HUS ei ole nähnyt tarpeelliseksi nykyisten rajoitusten tiukentamista. HUSissa on kasvatettu koronaviruspotilaiden hoitokapasiteettia ja mahdollisuudet hoitaa suurempi määrä koronaviruspotilaita ovat hyvät.

”Kannatamme varovaista ja asteittaista purkamista siten, että voidaan tarvittaessa ketterästi tehdä tiukennuspäätöksiä. Missään tapauksessa kaikkia rajoituksia ei tule purkaa kertarysäyksellä. Vaiheittainen eteneminen siten, että vaikutuksia seurataan ja arvioidaan, on paras tapa edetä”, sanoo toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Hybridistrategiaa eli testaa, jäljitä, eristä ja hoida, on HUSin alueella noudatettu koko epidemian ajan. Testauskapasiteettia on nostettu tasaisesti ja kuntien tartuntatautiyksiköt ovat lisänneet työvoimaa tartuntojen jäljitykseen. Näköpiirissä on, että testaus siirtyy HUSin alueella enenevässä määrin kuntien vastuulle. Näytteiden analysoinnista vastaa jatkossakin HUSLAB.

”Mikäli rajoituksia puretaan ja sen seurauksena tartuntojen määrä lähtee hallittuun kasvuun, tarvitaan tartunnanjäljityksiin lisää työvoimaa ja kuntiin näytteenottopisteitä. Tämä resursointi tulee huolehtia kuntoon”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

HUS ei usko epidemian tukahduttamisen olevan mahdollista, mutta kohdennettuja rajoituksia tulee jatkaa ja riskiryhmien osalta tavoitella samanaikaisesti tartunnan välttämistä. ”Riskiryhmien turvaaminen on tärkeää koko epidemian ajan”, sanoo Mäkijärvi.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme