HUS

HUS styrelse ger starka coronarekommendationer för mötespraxis i samkommunens organ

Dela

På grund av den försvårade coronasituationen rekommenderar regeringen starka skyddsåtgärder även vid organens möten. Av dem som deltar i närvaromöten förutsätts i fortsättningen coronapass.

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona rekommenderade effektiverade åtgärder den 23 november 2021 för att bromsa coronavirusepidemin. Rekommendationerna omfattade bland annat effektivering av munskyddsanvändningen och distansarbete alltid när det är möjligt.

Enligt detta används munskydd även i HUS lokaler och man strävar efter att minska antalet möten. Det rekommenderas att möten, utbildningar och andra evenemang ordnas med hjälp av distansförbindelser. Vid eventuella närvaromöten följs lagen om smittsamma sjukdomar, regionförvaltningsverkets begränsningar och HUS egen anvisning.

HUS styrelse rekommenderar starkt att de politiska organen i HUS samkommun följer samma rekommendationer och praxis för hälsosäkra möten som inom HUS i övrigt.

"Vi önskar att styrelsemedlemmarna och suppleanterna frivilligt förbinder sig till denna praxis. Genom att förbinda sig till gemensamma verksamhetssätt kan förtroendeorganen fortsätta närvaromötena på ett säkert sätt", betonar HUS styrelseordförande Risto Rautava.

Rekommendationerna är följande:

  • endast helt friska personer deltar i närvaromöten och det är önskvärt att de förtroendevalda som anländer till närvaromötena visar upp sina coronapass.
  • närvaromöjligheten förverkligas genom att reservera ett tillräckligt stort utrymme (till exempel föreläsningssalen Hattifnatt på Nya barnsjukhuset), där säkerhetsavstånden kan upprätthållas
  • på mötena används munskydd
  • det är också möjligt att delta i mötena via distansförbindelse och tjänsteinnehavarna deltar i dem via distansförbindelse, med undantag av sekreteraren och föredragandena

För mera information:

HUS styrelseordförande Risto Rautava, risto.rautava(at)elisanet.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum