HUS

HUS styrelsemöte 20.6.2022 förhandsmeddelande

Dela

HUS styrelse sammanträder måndagen den 20.6.2022 kl. 8.30. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

HUS klimatfärdplan för 2022-2230 presenteras för styrelsen. Det är Finlands första program för styrning av praktiska gärningar och ansvar som genomförs av ett universitetssjukvårdsdistrikt och vars mål är ett kolneutralt HUS år 2030.

På föredragningslistan finns också ett sparprogram för Samkommunen HNS, eftersom HUS resultat år 2022 kommer att uppvisa ett betydande underskott jämfört med budgeten. Tillgången på arbetskraft och coronapandemin har varit utmanande för ekonomin. Genom sparprogrammet förbereder man sig på en stramare ekonomi samt på den kommande social- och hälsovårdsreformen och inledandet av välfärdsområden. Programmet äventyrar inte patientvården och gäller inte personalen.

Styrelsen föreslås besluta om en projektplan för en nybyggnad för HUS Apotek, ett centralkök och en parkering som ska placeras på Mejlans sjukhusområde. Projektet är viktigt eftersom apoteket och köket verkar i föråldrade lokaler och det behövs fler parkeringsplatser på området i och med det nya Brosjukhuset. Om styrelsen beslutar godkänna projektet till maximipriset 210 miljoner euro, går det vidare till HUS-sammanslutningens styrelse och till sammanslutningens stämma för beslut.

Länk till mötets föredragningslista på webbplatsen

Mötets beslutsmeddelande publiceras på webbplatsen efter mötet.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum