HUS

HUS styrelsemöte 30.5.2022 förhandsmeddelande

Dela
HUS styrelse sammanträder måndagen den 30.5.2022 kl. 8.30. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

Det föreslås att styrelsen fattar beslut gällande verksamheten och ekonomin i Samkommunen HNS under perioden januari-april i enlighet med uppföljningsrapporten. Patienternas tillgång till vård har försvårats under början av året och man har varit tvungen att annullera cirka 2 800 operationsåtgärder. Såväl verksamhetsintäkterna som -kostnaderna har underskridit budgeten. För att balansera ekonomin föreslås det dessutom ett sparprogram som ska beredas inför styrelsens möte den 20.6.2022.

För HUS styrelse föredras också beredningsläget gällande budgetpropositionen och ramen 2023 för HUS-sammanslutningen som inleder sin verksamhet 1.1.2023. Grunderna för beräkningen av budgetpropositionen 2023 och medlemsavgiftens andel behandlas vid HUS-sammanslutningens stämma 7.7.2022, varefter Helsingfors stad och Nylands välfärdsområden samt HUS-sammanslutningen beaktar ramen i sin egen budgetberedning.

Tjänsten som direktör för HUS IT-förvaltning lediganslås från och med 1.6.2022. Det föreslås att styrelsen beslutar att tjänsten ska sökas med titeln informationsförvaltningsdirektör, som bättre motsvarar tjänstens innehåll. I enlighet med den kommande organisationsmodellen föreslås också att verkställande direktören från och med 1.8.2022 fungerar som chef för informationsförvaltningsdirektören.

Länk till mötets föredragningslista på webbplatsen

Mötets beslutsmeddelande publiceras på webbplatsen efter mötet.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Medicinering med blodförtunnande läkemedel är bra att påbörja snabbare efter en hjärninfarkt hos personer som lider av förmaksflimmer2.6.2023 08:15:13 EEST | Tiedote

En snabbare påbörjad medicinering med blodförtunnande läkemedel än brukligt efter en hjärninfarkt kan minska risken för en ny infarkt hos patienter som lider av förmaksflimmer. HUS medverkade i en internationell multicenterprövning som publicerades i den ansedda medicinska tidskriften New England Journal of Medicine, NEJM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum