HUS

HUS tuo päivystyksen etävastaanotot Lohjalle, Porvooseen ja Raaseporiin – korkea potilastyytyväisyys ja laadukkaat hoitotulokset johtivat palvelun laajentamiseen

Jaa
Etävastaanottomahdollisuus alkaa 19. toukokuuta. Palvelu tarjoaa Päivystysavun kautta hoitoon haketuville mahdollisuuden lääkärin tapaamiseen videon välityksellä.

Hoitoa joustavoittavaa etävastaanottomahdollisuutta voidaan tästä päivästä alkaen tarjota Lohjan, Porvoon ja Raaseporin alueen asukkaille, jotka hakeutuvat päivystykselliseen hoitoon soittamalla Päivystysavun maksuttoman numeroon 116117. Puheluun vastaa sairaanhoitaja, joka suosittelee jatkotoimenpiteet hoidon tarpeen mukaisesti. Jos etävastaanotto soveltuu oireisiin, tilanteeseen ja potilaan toiveisiin, toteutetaan lääkärin tapaaminen videon välityksellä terveydenhuollon asiakasportaali Maisassa.  

Palvelun laajentamisen taustalla ovat Jorvin, Peijaksen ja Hyvinkään yhteispäivystyksissä toteutetun pilottihankkeen näytöt korkeasta potilastyytyväisyydestä ja laadukkaista hoitotuloksista.  

HUSissa on tehty tutkimus, jossa arvioidaan etävastaanottokokeilun onnistumista. Vielä vertaisarvioimattoman tutkimuksen mukaan 96 % potilaista raportoi saaneensa palvelusta tarvitsemansa avun. 97 % potilaista kertoi lääkärin tapaamisen onnistuneen videon välityksellä helposti ja vaivattomasti. Potilaspalautteissa korostuivat lisäksi kokemus turvallisesta ja selkeästä hoitotilanteesta, sekä kunnioittavasta kohtaamisesta.  

”Havaitsimme etävastaanoton tarjoavan laadukkaan palvelun potilaille, joiden tilanne ei edellytä käyntiä fyysisessä päivystyksessä. Monet asiakkaat osaavat tätä arkea helpottavaa palvelua jo pyytää ja olen erittäin tyytyväinen sen laajenemisesta uusille alueille. Tekemämme tutkimus osoitti, että pystymme tunnistamaan Päivystysapuun soittavien potilaiden hoidon tarpeen hyvin täsmällisesti. Takaamme potilasturvallisuuden muun muassa ohjaamalla oirekriteeristömme mukaisesti tietyt potilaat paikan päälle päivystykseen”, kertoo tutkimukseen ja hankkeen toteutukseen osallistunut osastonylilääkäri Arja Kobylin. 

Etävastaanottomahdollisuus on saatavilla perjantaisin kello 16–22, lauantaista sunnuntaihin kello 8–22 ja arkipyhinä.Palvelu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Palvelun laajentuminen Lohjalle, Porvooseen ja Raaseporiin ei vähennä päivystyslääkäreiden alueellista tarvetta, mutta edistää osaltaan hoitohenkilökunnan ajankäytön optimointia ja etätyömahdollisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arja Kobylin,


Osastonylilääkäri, perusterveydenhuolto


Yleislääketieteen erikoislääkäri, HUS Akuutti


040 5444 359

Kuvat

Etävastaanottopalvelu tarjoaa Päivystysavun kautta hoitoon haketuville mahdollisuuden lääkärin tapaamiseen videon välityksellä.
Etävastaanottopalvelu tarjoaa Päivystysavun kautta hoitoon haketuville mahdollisuuden lääkärin tapaamiseen videon välityksellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Medicinering med blodförtunnande läkemedel är bra att påbörja snabbare efter en hjärninfarkt hos personer som lider av förmaksflimmer2.6.2023 08:15:13 EEST | Tiedote

En snabbare påbörjad medicinering med blodförtunnande läkemedel än brukligt efter en hjärninfarkt kan minska risken för en ny infarkt hos patienter som lider av förmaksflimmer. HUS medverkade i en internationell multicenterprövning som publicerades i den ansedda medicinska tidskriften New England Journal of Medicine, NEJM.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme