Osuuskunta Tradeka

HUS valitsi perustettavan laitehankintayhtiön kumppaniksi Tradekan

Jaa

Tradeka on valittu enemmistöomistajaksi HUSin kanssa perustettavaan uuteen laitehankintayhtiöön. Yhteisyritys tarjoaa HUSille diagnostiikkalaitteisiin, kuten kuvantamis- ja laboratoriolaitteisiin liittyviä rahoitus- ja muita palveluita sekä henkilöstöä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä kilpailutti kevään 2021 aikana kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä enemmistöomistajan perustettavaan yhteisyritykseen, joka vastaa diagnostiikkalaitepalvelun tarjoamisesta HUSille.

Kilpailutuksen perusteella HUSin hallitus päätti kokouksessaan valita kumppaniksi Tradeka-Yhtiöt Oy:n. HUS valtuusto hyväksyi yhteisyrityksen perustamisen kokouksessaan 10.6.

Perustettava yhtiö tarjoaa HUSille diagnostiikkalaitteisiin, kuten kuvantamis- ja laboratoriolaitteisiin liittyviä rahoitus- ja muita palveluita. HUS voi hankkia yhtiöltä myös laitteiden käytössä tarvittavaa henkilöstöä, kuten röntgenhoitajia.

Tradeka omistaa perustettavasta yhtiöstä 60 % ja HUS 40 %. Tradeka sijoittaa yhtiöön omana pääomana 2,25 miljoonaa ja HUS 1,5 miljoonaa euroa. Lisäksi HUS myy yhtiölle noin 35 miljoonan euron arvoisen olemassa olevan laitekannan. Tämän jo olemassa olevan ja tulevan laitekannan sekä yhtiön tuottamat muut palvelut rahoitetaan Tradekan lainalla ja yhtiön tekemillä muilla rahoitusjärjestelyillä. Tulevina vuosina laitekannan odotetaan kasvavan noin 70 miljoonan euron arvoon.

“Yhteisyrityksen perustamisella HUS tavoittelee joustavuutta hankintoihin liittyvien palveluiden osalta ja diagnostiikan tuottavuuden kehittymistä, jotta hoitopalveluiden korkea taso voidaan taata myös tulevaisuudessa”, kertoo HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Yhteisyrityksen omistaminen tarjoaa Tradekalle mahdollisuuden jatkaa panostuksia suomalaisen terveydenhuollon kehittämiseen. Tradeka osti vuonna 2018 terveys- ja hoivapalveluja tarjoavan Med Group Oy:n, joka tuottaa palveluita ONNI terveys- ja ONNI hoiva -brändien alla. Yhteisyrityksen kautta Tradeka pääsee myös hyödyntämään osaamistaan yritysten kehittämisestä, hyvästä hallinnosta sekä pitkäjänteisestä omistamisesta.

Yhteisyrityksen arvioidaan aloittavan toimintansa vuoden 2022 alkuun mennessä ja sen hallituksen puheenjohtajaksi tulee Med Group Oy:n liiketoimintajohtaja LL, MBA Janne Aaltonen.

“Yhteisyritys tukee Tradekan strategista tavoitetta olla mukana kehittämässä uudentyyppisiä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeita, joilla voidaan edistää suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kehittymistä”, sanoo perustettavan yrityksen hallituksen puheenjohtaja Aaltonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS
Puh: 050 427 2468
lasse.lehtonen[a]hus.fi

Janne Aaltonen, liiketoimintajohtaja, Med Group Oy
Puh: 045 121 8989
janne.aaltonen[a]onniterveys.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä.

Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavan A-Katsastus Groupin sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 438 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 3 158. www.tradeka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme