HUS

HUSiin hoitoon tulevilta potilailta kysytään epidemiakaudella rokotusten ottamisesta

Jaa

Joulukuun 7. päivästä alkaen HUSiin hoitoon ja tutkimuksiin tulevilta potilailta tullaan kysymään, ovatko he ottaneet influenssa- ja koronavirusrokotteet. Rokotteista kysyminen ja tietojen kirjaaminen on osa HUSin potilasturvallisuustyötä.

”Suosittelemme kutsukirjeessä kaikille hoitoon ja tutkimuksiin tuleville potilaille sekä influenssa- että koronavirusrokotteita. Ottamalla nämä rokotteet potilas suojaa itseään, lähipiiriään, muita potilaita ja henkilökuntaamme”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Rokotustietojen kirjaaminen nopeutuu, jos potilaalla on valmiiksi ylhäällä ajankohdat, jolloin hän on saanut koronavirus- ja influenssarokotteet. Rokottamattomuus ei vaikuta potilaan hoitoon. Potilaille, jotka eivät vielä ole ottaneet rokotteita, kerrotaan, mistä ja milloin ne voi saada. Kunnat antavat sekä influenssa että koronavirusrokotteita. Lisäksi influenssarokotteen voi saada myös joidenkin HUSin sairaaloiden potilasrokotuspisteissä ja joillakin osastoilla toipumisvaiheessa.

”Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Hoitoon tulevien potilaiden rokotusten tärkeyden korostaminen on yksi keinomme tehdä sairaalaympäristöstä turvallinen potilaille ja henkilökunnalle”, sanoo Ruotsalainen.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme