HUS

HUSin hallituksen päätökset 29.11.2021: Vuoden 2022 talousarvion esityksessä neljän prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna

Jaa

Matti Bergendahlin valinta HUSin toimitusjohtajaksi vahvistettiin. HUS Asvialle Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä Keski-Uudenmaan pelastustoimen palkkapalvelut.

Strategiset tavoitteet ohjaavat vuoden 2022 taloussuunnittelua

Hallitus käsitteli vuoden 2022 talousarviota ja siihen liittyviä strategisia tavoitteita sekä taloussuunnitelmaa vuosille 2022-24. Hallitus esittää valtuustolle vuoden 2022 strategisiksi tavoitteiksi:

1) meillä on riittävästi osaavaa henkilökuntaa,

2) parannamme kokonaistuottavuutta yhdessä sote-kumppaniemme kanssa hyödyntämällä yhtenäisiä prosesseja ja hoitoketjuja,

3) mittaamme hoitotuloksia ja kehitämme toimintaamme niiden ja saadun palautteen pohjalta kattavasti,

4) tuotamme sujuvat digitaaliset palvelut ja toimivat työkalut sekä asiakkaille että henkilöstölle.

Keskeisin vuoden 2022 aikana toimintaan ja talouteen vaikuttava toimintaympäristön muutos on 1.1.2023 voimaan tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus. Keväällä 2020 alkanut koronaviruspandemia on rasittanut erityisen suuresti HUS-alueen tuotantoa. Vuoteen 2022 tullaan siirtymään hoidon saatavuuden kannalta historiallisen vaikeassa tilanteessa. Näiden tekijöiden lisäksi on hoitohenkilöstön työmarkkinatilanteessa tapahtunut työnantajan näkökulmasta katsoen merkittävä heikennys.

Vuoden 2022 talousarvioesityksessä jäsenkuntien yhteenlaskettu maksuosuus on 1 988 587 euroa, missä on kasvua vuoden 2021 talousarvioon (sisältäen koronapandemian aiheuttaman hoitovelan) verrattuna 4,0 %. Investointimenot ovat 287,7 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on lähivuosina 71 % ja niiden painopisteet liittyvät Siltasairaalan valmistumiseen, Tammisairaalan rakentamiseen sekä Meilahden, Jorvin, Peijaksen ja Hyvinkään sairaaloiden uudistamisohjelmien jatkamiseen.

Lisätietoja:

Talousjohtaja Jari Finnilä, jari.finnila@hus.fi

Uusi toimitusjohtaja aloittaa helmikuussa

Hallitus vahvisti toimitusjohtajan virkavaalin ja palvelussuhteen ehdot. Toimitusjohtaja Matti Bergendahl aloittaa virassa 1.2.2022.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, risto.rautava(at)elisanet.fi

Vantaan kaupungin palkanlaskentapalveluja siirtyy HUSille

Hallitus hyväksyi palkanlaskennan toimintojen siirtymisen Vantaan kaupungilta liikkeenluovutuksella HUSille 1.2.2022 alkaen. Toimintoihin kuuluvat Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan sekä Keski-Uudenmaan pelastustoimen henkilökunnan palkanlaskenta, sosiaalihuollon palkkiot ja niihin liittyvät tukitoiminnot. Jatkossa nämä palvelut tuottaa HUS Asvia, vuoden 2022 loppuun saakka Vantaan kaupungille, jonka jälkeen sopimus siirtyy 1.1.2023 alkaen Vantaan-Keravan hyvinvointialueelle. Liikkeen luovutuksen yhteydessä HUSin palvelukseen siirtyy 13 henkilöä vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Terhi Karppinen, terhi.karppinen@hus.fi

Pöytäkirja ja päätökset 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme