HUS

HUSin hallituksen päätökset 4.10.2021: Talous vakaalla pohjalla

Jaa

Kuntalaskutus oli tammi-elokuussa 4,8 prosenttia talousarviota alempi. HUSilta tuki uudelle terveydenhuollon maisteriohjelmalle.

Talous vakaa, hoitoon pääsyssä vaikeuksia

Hallitus käsitteli tammi-elokuun toiminnan ja talouden tilanteen. Toimintakulut ja jäsenkuntien maksuosuus pysyivät tammi-elokuun aikana yhä talousarvion alittavalla tasolla. Kiireettömien lähetteiden määrä on vuonna 2021 kasvanut 8,1 prosenttia edellisvuodesta. Hoitoon pääsyssä on kuitenkin yhä vaikeuksia, sillä erityisesti kiireetöntä polikliinistä tutkimusta ja hoitoa odottavien potilaiden määrä kasvoi 17,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Koronavirukseen sairastuneiden potilaiden hoito rasittaa jatkuvasti HUSin toimintaa. Teho- ja vuodeosastohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on syksyn aikana jopa hiukan noussut kesän lukemista. HUSin omien asiantuntijoiden mukaan olemme vielä pitkään tilanteessa, jossa rokottamattoman aikuisväestön piiristä voi syntyä merkittäviä teho- ja vuodeosastohoidon kysyntäpiikkejä.

Sähköisten palveluiden käyttö oli yhä matalammalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin, eikä etävastaanottojen määrän kasvattamisessa ole päästy suunniteltuihin tavoitteisiin. Tilanteen parantamiseksi on kuitenkin käynnissä uusia toimenpiteitä eri erikoisaloilla, kuten nyt lokakuun alussa pilotoitava Peijaksen sairaalan yhteispäivystyksen etävastaanotto.

Lisätietoja:
Talousjohtaja Jari Finnilä, jari.finnila@hus.fi

Tukea terveystieteiden maisteriohjelman aloittamiselle

Helsingin yliopisto esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle oikeutta aloittaa terveystieteiden maisteriohjelma. HUSin hallitus puoltaa hakemusta.

Lisätietoja:
Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner@hus.fi

Linkki kokouksen pöytäkirjaan

HUSin mediapalvelun yhteystiedot: www.hus.fi/ajankohtaista/medialle

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme