HUS

HUSin kuluttama sähkö tuotetaan nyt bioenergialla

Jaa

HUS on hankkinut uusiutuvan energian alkuperätakuut sähkönkulutukselleen. Bioenergian käyttö pienentää HUSin hiilijalanjäljen puoleen.

Alkuperätakuu varmistaa, että vuoden 2020 sähköenergian kulutusta vastaava energiantuotanto on kotimaista bioenergiaa ja että mukana ei ole fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa. Sähkön bioenergiatuotannossa hyödynnetään muun muassa metsäteollisuuden jäteliemiä, puun kuorta, sahanpurua ja puutähdehaketta.

HUSin suorien hiilidioksidipäästöjen ja ostoenergian välillisten päästöjen aiheuttama hiilijalanjälki pienenee noin 52 prosenttia.

”Siirtyminen hiilineutraalin sähkön käyttöön on merkittävä askel kohti HUSin hiilineutraaliustavoitetta 2030 ja samalla vastuunottoa ympäristön hyväksi”, sanoo HUSin energiatyötä koordinoiva erikoissuunnittelija Jani Valkama HUS Ympäristökeskuksesta.

Hiilineutraalisuuden edistäminen vaatii vielä lisää kehitystyötä muun muassa energiatehokkuuteen, energian hankintaan ja omaan energiatuotantoon.

”HUSin hiilijalanjälkeä voidaan pienentää myös vähäpäästöisillä hankinnoilla, kuljetuksilla ja rakentamisella sekä välillisesti materiaalihävikin vähentämisen ja kiertotalouden kautta. Päästöt on huomioitava tuotteiden ja palveluiden koko elinkaaren ajalta”, Valkama sanoo.

HUSin sähköenergian kulutus on kuluvana vuonna arviolta 134 000 MWh, mikä vastaa noin 6 700 sähkölämmitetyn pientalon vuotuista energiankäyttöä.

Sähkön alkuperätakuut ovat Euroopan unionin Uusiutuvan Energian Direktiivin 2009/28/EC mukaisia. Niillä sähkön alkuperä varmennetaan tuotetuksi täysimääräisesti uusiutuvilla energialähteillä ja ilman suoria hiilidioksidipäästöjä.

Lisätietoja:

erikoissuunnittelija Jani Valkama, HUS Ympäristökeskus, HUS Tilakeskus
jani.valkama(at)hus.fi, 050 427 1655

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme