HUS

HUSin nimistö, tunnus ja visuaalinen ilme uudistuvat / HNS blir nu HUS på svenska, samtidigt förnyas logotypen och den grafiska profilen

Jaa

Yliopistollisuus on tärkeä osa HUSin toimintaa. Tämä nostetaan esiin HUS Helsingin yliopistollinen sairaala -nimessä. Samassa yhteydessä HUSin tunnusta ja visuaalista ilmettä päivitetään.

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala -nimessä yhdistyvät HUSin ja Hyksin vahvuudet: HUSin tunnettuus ja Hyksin yliopistollisuus.

HUSin hallituksen päätöksen mukaisesti HUS Helsingin yliopistollinen sairaala tarkoittaa kaikkea Helsingin ja Uudenmaan erikoissairaanhoitoa ja sen sairaaloita, sanoo hallintojohtaja Lauri Tanner.

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on ruotsiksi HUS Helsingfors universitetssjukhus ja englanniksi HUS Helsinki University Hospital. Nimen lyhyt versio on HUS kaikilla kielillä.

Virallisesti, esimerkiksi perussopimuksessa, sairaanhoitopiirin nimi on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, kuten tähänkin asti. Käyttöönotolla ei ole vaikutusta tähän. Hyks säilyy edelleen erityisvastuualueen ja HUSin suurimman sairaanhoitoalueen nimissä.

Tunnus ja graafinen ilme uudistuvat

HUSin nykyinen tunnus on ollut käytössä sairaanhoitopiirin toiminnan alusta eli vuodesta 2000 lähtien. Nyt on hyvä hetki uudistaa tunnusta ja graafista ilmettä. Vanha ja uudistettu tunnus tulevat esiintymään rinnakkain jonkin aikaa. Sama pätee muuhunkin graafiseen ilmeeseen.

- Muutos on havaittava, mutta ei radikaali. HUSin nykyinen tunnus ja ilme ovat laajasti tunnettuja emmekä halunneet menettää tätä, viestintäpäällikkö Niina Kauppinen sanoo.

HUSin tunnuksessa on edelleen HUS-tekstilogo ja merkki. Merkin lähtökohtana on sairaalaristi, joka luo vaikutelman siivilleen kohonneesta linnusta. Tekstilogoa on vahvistettu ja merkin paikka on vaihdettu tekstin jälkeen. Näin HUS nimenä korostuu. Tunnuksesta on myös olemassa versiot, joissa on Helsingin yliopistollinen sairaala -teksti mukana.

HUSin päävärejä ovat jatkossa turkoosi, tummansininen ja valkoinen. Värien valinnassa on korostettu raikkautta, luotettavuutta ja rauhoittavuutta.

HUSin alkuperäisen logon on suunnitellut graafikko Hannu Virtanen. Logon ja graafisen ilmeen uudistamisesta on vastannut Avidly (aiemmin Zeeland Family).

_____

Anknytningen till universitet är en viktig del av HUS verksamhet. Det här lyfts fram i namnet HUS Helsingfors universitetssjukhus. Den korta versionen av namnet blir från och med oktober HUS på alla språk, och förkortningen HNS används bara i officiella sammanhang. Samtidigt uppdateras logotypen och den grafiska profilen för HUS.

I namnet HUS Helsingfors universitetssjukhus förenas HUS och HUCS styrkor: det välkända i HUS och universitetsanknytningen i HUCS.

- HUS styrelse har beslutat att HUS Helsingfors universitetssjukhus innebär all specialiserad sjukvård inom Helsingfors och Nyland samt alla HUS sjukhus, säger förvaltningsdirektör Lauri Tanner.

HUS Helsingfors universitetssjukhus är på finska HUS Helsingin yliopistollinen sairaala och på engelska HUS Helsinki University Hospital. Den korta versionen av namnet är HUS på alla språk.

I officiella sammanhang, till exempel i grundavtalet, är sjukvårdsområdets namn fortfarande Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, precis som hittills. HUCS kvarstår som namn för specialupptagningsområdet och det största sjukvårdsområdet inom HUS.

Logotypen och den grafiska profilen förnyas

HUS nuvarande logotyp har varit i bruk sedan sjukvårdsdistriktet grundades år 2000. I samband med förenhetligandet av namnen förnyas också logotypen och den grafiska profilen. Den gamla och nya logotypen kommer under en övergångsperiod att förekomma parallellt. Det samma gäller den övriga grafiska profilen.

- Det handlar om en tydlig men inte radikal förändring. HUS nuvarande logotyp och profil är välkända och det vill vi inte förlora, säger kommunikationschef Niina Kauppinen.

HUS logotyp består också i fortsättningen av namnet HUS och en symbol. Symbolen utgår från ett sjukhuskors, som ger associationer till en fågel med lyfta vingar. Själva texten i logotypen har förstärkts, nytt är också att symbolen finns efter texten. På så sätt betonas namnet HUS. Det finns också versioner av logotypen med det längre namnet HUS Helsingfors universitetssjukhus.

HUS huvudfärger är i fortsättningen turkos, mörkblått och vitt. I valet av färger har målet varit att förmedla ett fräscht, pålitligt och lugnande intryck.

Grafiker Hannu Virtanen har designat HUS ursprungliga logotyp. För förnyelsen och för den grafiska profilen står Avidly (tidigare Zeeland Family).  

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Niina Kauppinen 050 427 2040

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Päivitystyö aiheutti hidastumista ja toimintakatkoja HUSin potilastietojärjestelmään15.4.2019 17:18:23 EESTTiedote

HUSin potilastietojärjestelmä Uranukseen tehtiin kuluneena viikonloppuna suunniteltu päivitys. Päivitys sujui suunnitelmien mukaan, mutta maanantaiaamuna ennen kello yhdeksää käyttäjämäärien kasvettua alkoi ilmetä kirjautumisongelmia ja järjestelmän hitautta. Ongelmaa ryhdyttiin selvittämään korkealla prioriteetilla. Käyttäjiä ohjeistettiin siirtymään jatkuvuussuunnitelman mukaiseen toimintaan, joka käytännössä tarkoittaa käsin kirjaamista. Puoleen päivään mennessä ongelman syy oli saatu selville ja järjestelmän toiminta saatiin palautettua väliaikaisratkaisulla. Valitettavasti ongelmat alkoivat uudelleen iltapäivällä. Kello 16 mennessä potilastietojärjestelmän toiminta on taas saatu palautettua, mutta lopullinen korjaus on vielä tekemättä. - Potilastietojärjestelmän ongelmat ovat vaikeuttaneet ja hidastaneet potilaiden hoitoa. Yksittäisiä vastaanottoja ja toimenpiteitä on jouduttu perumaan päivän aikana, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo. Siihen saakka kunnes ongelmaan saadaan

Suu- ja hammassairauksien ilta- ja viikonloppupäivystys muuttaa Haartmanin sairaalaan 15.4.2019 / Kvälls- och veckoslutsjouren inom mun- och tandvård flyttar till Haartmanska sjukhuset 15.4.201912.4.2019 15:40:32 EESTTiedote

Suu- ja hammassairauksien ilta- ja viikonloppupäivystys päättyy Kirurgisessa sairaalassa 14.4.2019. Päivystystoiminta jatkuu Haartmanin sairaalassa 15.4.2019. Haartmanin sairaalan osoite on Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Suusairauksien terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys palvelee pääkaupunkiseudun kuntien (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Kauniainen, Sipoo) asukkaita arki-iltaisin sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä. Suusairauksien virka-ajan ulkopuolinen päivystys on tarkoitettu kaikille kiireellistä ensiapuhoitoa tarvitseville potilaille. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa. Hammaslääkäripäivystykseen hakeudutaan soittamalla ajanvarauksen puhelinnumeroon 09 471 71110. Arki-iltana ajanvaraus toimii klo 14.00 – 21.00. Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä ajanvaraus toimii klo 8.00 – 21.00. Yöpäivystys Suu- ja hammassairauksien yöpäivystys toimii klo 21.00-7.00, Töölön sairaalan tapaturma-asemalla suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteyd

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme