HUS

HUSin Syöpäkeskus arvioitu toistamiseen Euroopan huipputason syöpäsairaalaksi

Jaa

Syöpäsairaala on Comprehensive Cancer Centre (CCC) -tasolla, kun sen hoidon laatu ja tieteellinen tutkimus ovat ensiluokkaisia ja toiminta potilaslähtöistä eli potilaat huomioidaan monipuolisesti ja heidät otetaan mukaan myös toiminnan suunnitteluun.

HUSin Syöpäkeskus on saavuttanut toisen kerran eurooppalaisten syöpäsairaaloiden kattojärjestön Organisation of European Cancer Institutes´n (OECI) korkeimman mahdollisen eli CCC-tason.

”Olen hyvin iloinen tästä kansainvälisestä tunnustuksesta. CCC-tason kriteerit olivat tiukentuneet paljon verrattuna vuoteen 2014, jolloin saavutimme tämän tason ensimmäisenä pohjoismaisena ja toisena eurooppalaisena yliopistollisena sairaalana”, kertoo Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson.

Tällä kertaa erityistä kiitosta HUSin Syöpäkeskus sai edelläkävijyydestä alun perin suomalaisen startup yrityksen kanssa kehitetystä syöpäpotilaille räätälöidystä mobiilisovelluksesta sekä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä toteutettavasta kansainvälisestikin ainutlaatuisesta syöpäsairaanhoitajien monitasoisesta koulutusohjelmasta.

”Parasta akkreditoinneissa on toiminnan jatkuva kehittäminen ja vertaisarviointi kansainvälisten huippusairaaloiden kanssa. Tällä kierroksella muun muassa päivitimme syövän hoidon moniammatillisen yhteistyön sisältöä ja tiivistimme kliinisen syöpätutkimuksen yhteistyöverkostoja”, kertoo Mattson.

HUSin syöpätutkimuksen korkea taso perustuu yhteistyöhön Helsingin yliopiston kanssa. Sekä kliininen että perustutkimus ovat kansainvälisestikin arvioiden huipputasoisia. Viime vuosina yhteistyötä syöpätutkimuksessa on edelleen tiivistetty Suomen akatemian iCAN lippulaivahankkeessa ja Eteläisen syöpäkeskuksen verkostossa. Syöpäkeskuksessa on tänä keväänä käynnistymässä laaja yksilöllistetyn lääkehoidon FINPROVE-tutkimus, jonka tarkoituksena on löytää uusia hoitoja pitkälle edenneisiin syöpiin.

Yhteyshenkilöt

Johanna Mattson
johtava ylilääkäri, HUS Syöpäkeskus
puh. 050 427 9165
johanna.mattson@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme