HUS

HUSin valtuuston päätökset 14.10.2021: Valtuusto valitsi henkilöt toimielimiin

Jaa

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Maaret Laine (sdp) ja hallituksen puheenjohtajaksi Risto Rautava (kok).

Siirtymäkauden valtuusto 

HUSin uusi valtuusto aloitti työnsä järjestäytymiskokouksella, jossa valittiin myös uusi hallitus ja eri lautakuntien jäsenet. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vuoksi valtuuston toimikausi tulee päättymään jo ensi vuoden aikana. Kun HUSin uusi perussopimus hyväksytään 30.4.2022 mennessä, muodostetaan HUS-yhtymälle uusi ylin päättävä toimielin, joko valtuusto tai yhtymäkokous. 

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Maaret Laine (sdp) ja varapuheenjohtajiksi Marika Paavilainen (vihr) ja Marika Räf (kok). Valtuustossa on kaikkiaan 55 jäsentä, joista kaksi on nimennyt Helsingin yliopisto. Hallituksen puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Risto Rautavan (kok) ja varapuheenjohtajaksi Erika Veltheimin (ps). Hallituksessa on 17 jäsentä, joista kaksi on nimennyt Helsingin yliopisto. 

Vt. toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi antoi uudelle valtuustolle selostuksen HUSin toiminnasta. Mäkijärvi nosti ajankohtaiskatsauksessa erityisesti esiin koronapandemian vaikutukset sekä yliopistosairaalan aseman. 

”Koronapandemia tulee vaikuttamaan pysyvästi HUSin talouteen vielä pitkän aikaa. Olemme arvioineet, että koronan hoito tulee maksamaan noin 22 miljoonaa euroa vuodessa 10 vuoden ajan eli noin 225 miljoonaa euroa, jollei rokotuskattavuutta saada paremmaksi. Uudellamaalla on edelleen noin 455 000 täysin rokottamatonta henkilöä”, Mäkijärvi alleviivasi.  

Mäkijärvi korosti yliopistollisuuden merkittävyyttä HUSin toiminnassa: ”Yliopistollisuus on erottamaton osaHUSia: ilman yliopistoa ei ole yliopistosairaalaa. Yliopistosairaalan toimintaedellytykset on turvattava sekä taloudellisesti että tulevassa HUS-yhtymän perussopimuksessa.” 

 

Lisätietoja medialle: 
Maaret Laine, valtuuston puheenjohtaja, maaret.laine@lohja.fi 

 
Pöytäkirja ja kaikki päätökset 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot: www.hus.fi/ajankohtaista/medialle 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme