Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypo julkistaa Talouskatsauksen perjantaina 10.7.2020 klo 0:01

Jaa

Ennakkotiedote Hypon Talouskatsauksesta 2/2020: Viime vuoden tarkimpana talousennustajana palkittu Hypo julkistaa talouskatsauksen tulevana perjantaina 10. heinäkuuta 2020 klo 0:01. Luvassa tarkennetut laskelmat talouskehitykselle koronakevään jälkeen. Yllätyksenä uusia näkökulmia alkuvuoden hidastukseen.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu asetti talousennustajat kesäkuussa järjestykseen jo 23. kertaa. Perinteinen taloustutkijoiden kesäseminaari Jyväskylässä peruttiin koronakriisin vuoksi, mutta palkinnon jakamisen perinne jatkui. Hypo palkittiin vuoden 2019 tarkimpana talousennustajana.

Hypon ennusteista vastaava pääekonomisti Juhana Brotherus otti kunniamaininnan iloisena vastaan:

”Erityisen tyytyväinen olen siihen, että viime vuoden talouden kasvuennusteemme osui pilkulleen kohdalleen.”

”Tässä ennustekilpailussa tärkeää on tasaisuus. Hypolla oli eniten ykkössijoja ja keskimäärin tarkin ennuste vaihtotaseessa ja yksityisessä kulutuksessa. Hypo voittikin reippaalla piste-erolla”, professori Kari Heimonen kilpailun järjestäjistä kertoi.

Jos viime vuoden kasvuluku osuikin desimaalilleen oikeaan, koronakriisi on osoittanut, kuinka talousennusteiden tekeminen on vaikeaa äkillisesti ja alati muuttuvassa tilanteessa. Tautiepidemian puhkeaminen maaliskuun puolivälissä muutti kaikki alkuvuodesta tehdyt arviot.

”Tammikuussa tekemämme Hypon ennuste tälle vuodelle oli julkaisupäivänä kaikkein pessimistisin, mutta sekin vanheni käsiin maaliskuussa, sillä jo silloin nähtiin, että pakkaselle mennään. Taloudelle ja yhteiskunnalle koronaepidemia on karmea paikka, mutta samaan aikaan se on osoittanut, kuinka ekonomistien laskelmille ja ennustuksille on kovasti kysyntää”, Juhana Brotherus huomautti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka toiminnassaan on erikoistunut asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Osavuosikatsauksen 1.1.–31.3.2020 mukaan Hypo-konsernin tase oli 3,1 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 13,6 %, luottokanta 2,5 miljardia euroa, talletukset 1,5 miljardia euroa, järjestämättömät luotot 0,26 % ja liikevoitto 1,0 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on lähes 28 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypo julkistaa Asuntomarkkinakatsauksen lauantaina 22.8.2020 klo 0:0117.8.2020 07:36:38 EESTTiedote

Ennakkotiedote Hypon Asuntomarkkinakatsauksesta 3/2020: Koronakesänä asuntomarkkinat ovat palanneet kauppamäärissä kohti viime vuoden lukuja. Mitä lukujen takana on ja miltä syksy näyttää? Mikä on poikkeustilanteen saldo kokonaistilanteelle? Mannerlaatat eivät ole järkkyneet koronan vuoksi, mutta alueellisesti sillä on ollut suuria vaikutuksia. Tämä kaikki Asuntomarkkinakatsauksessa heti vuorokauden vaihduttua lauantaina 22.8.2020 klo 0:01.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme