Helsingin yliopisto

Hyppää vammaisuutta juhlivaan karuselliin Helsingin yliopistossa

Jaa

Perjantaina 4.9. Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarin ohessa nähdään Merry-Go-Round-karuselliteos nimeltä "Welcome to the Global Tour of Disability Rights!". Päivä on kaikille avoin.

Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Welcome to the Global Tour of Disability Rights!

Taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen tekee kantaaottavaa vammaistaidetta. Hänen luomansa kullanvärisen teoksen istuimina toimivat pyörätuolit, jotka on yhdistetty kauniiksi karuselliksi. Teokseen voi tulla istumaan ja kuvauttamaan itsensä ja kaverinsa videolle tai valokuvaan.

Karusellin tarkoitus on tuoda vammaisuutta ja apuvälineitä esiin positiivisessa ja helpommin lähestyttävässä muodossa.

— Vammattomat pelkäävät istuinta, jonka käyttö on toisille vapauttavaa. Karusellit kehittyivät turnajaispelien harjoitteluun keksitystä laitteesta, jolla valmistauduttiin äärimmäistä taitoa ja ketteryyttä vaativaan lajiin. "Carosella" tarkoitti pikku sotaa. Meidän ihmisoikeustaistelumme on käynnissä ympäri maailmaa, Wallinheimo-Heimonen sanoo.

Suurin osa maailman vammaisista asuu kehitysmaissa ja globalisoituvassa maailmassa. Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarissa perjantaina 4.9. tarkastellaan oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien maailmanlaajuista toteutumisesta vammaisten ihmisten elämässä. Puhujina kuullaan useita vammaistutkijoita ja asiantuntijoita, kuten Tom Shakespeare, Matti Häyry ja Simo Vehmas. Seminaari on avoin kaikille.

Welcome to the Global Tour of Disability Rights! -karuselli on esillä seminaarin ohessa perjantaina 4.9. kello 9—16.30 Metsätalolla (Unioninkatu 40, Helsinki). Vierailijoilla on mahdollisuus kuvauttaa itsestään tai ystävistään valokuva tai videoklippi karusellin kyydissä. Sähköpostiosoitteen jättäjille toimitetaan klipit ja kuvat muistoksi seminaarista viikon kuluessa. Kuvaajan tunnistaa siitä, että hän on pukeutunut kultaan.

Karuselliteos on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Katso video teoksen tekemisestä

Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarin ohjelma

Lisätietoja:

taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, jenni-juulia@jenni-juulia.com, puh. 050 345 6934

(seminaarista) professori Simo Vehmas, simo.vehmas@helsinki.fi, puh. 050 416 0481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Väitös: isostoiminta edistää monipuolisesti monen nuoren kasvua – isosryhmien monimuotoisuutta tulisi tukea20.8.2019 09:28:16 EESTTiedote

Uusi uskonnonpedagogiikan väitöstutkimus avaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon isostoimintaan osallistuvien nuorten ajatuksia. Tulokset kertovat, että toiminta lisää nuorten halua osallistua yhteiskunnan vapaaehtoistoimintaan muuallakin kuin pelkästään kirkossa. Haasteena on varmistaa, että eri tavoin motivoituneille ja eri tavoin uskoville on isosryhmissä tilaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme