Helsingin yliopisto

Hyppää vammaisuutta juhlivaan karuselliin Helsingin yliopistossa

Jaa
Perjantaina 4.9. Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarin ohessa nähdään Merry-Go-Round-karuselliteos nimeltä "Welcome to the Global Tour of Disability Rights!". Päivä on kaikille avoin.
Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Welcome to the Global Tour of Disability Rights!

Taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen tekee kantaaottavaa vammaistaidetta. Hänen luomansa kullanvärisen teoksen istuimina toimivat pyörätuolit, jotka on yhdistetty kauniiksi karuselliksi. Teokseen voi tulla istumaan ja kuvauttamaan itsensä ja kaverinsa videolle tai valokuvaan.

Karusellin tarkoitus on tuoda vammaisuutta ja apuvälineitä esiin positiivisessa ja helpommin lähestyttävässä muodossa.

— Vammattomat pelkäävät istuinta, jonka käyttö on toisille vapauttavaa. Karusellit kehittyivät turnajaispelien harjoitteluun keksitystä laitteesta, jolla valmistauduttiin äärimmäistä taitoa ja ketteryyttä vaativaan lajiin. "Carosella" tarkoitti pikku sotaa. Meidän ihmisoikeustaistelumme on käynnissä ympäri maailmaa, Wallinheimo-Heimonen sanoo.

Suurin osa maailman vammaisista asuu kehitysmaissa ja globalisoituvassa maailmassa. Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarissa perjantaina 4.9. tarkastellaan oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien maailmanlaajuista toteutumisesta vammaisten ihmisten elämässä. Puhujina kuullaan useita vammaistutkijoita ja asiantuntijoita, kuten Tom Shakespeare, Matti Häyry ja Simo Vehmas. Seminaari on avoin kaikille.

Welcome to the Global Tour of Disability Rights! -karuselli on esillä seminaarin ohessa perjantaina 4.9. kello 9—16.30 Metsätalolla (Unioninkatu 40, Helsinki). Vierailijoilla on mahdollisuus kuvauttaa itsestään tai ystävistään valokuva tai videoklippi karusellin kyydissä. Sähköpostiosoitteen jättäjille toimitetaan klipit ja kuvat muistoksi seminaarista viikon kuluessa. Kuvaajan tunnistaa siitä, että hän on pukeutunut kultaan.

Karuselliteos on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Katso video teoksen tekemisestä

Vammaisuus ja globaali oikeudenmukaisuus -seminaarin ohjelma

Lisätietoja:

taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, jenni-juulia@jenni-juulia.com, puh. 050 345 6934

(seminaarista) professori Simo Vehmas, simo.vehmas@helsinki.fi, puh. 050 416 0481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Welcome to the Global Tour of Disability Rights!
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme