Expomark

Hyvä Ikä 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Perhe, terveys ja toimeentulo tärkeintä ikäihmisten elämässä

Jaa
Kansalaisten asenteet vanhenemiseen ovat pääosin myönteisiä, mutta moni kokee, että yhteiskunnassamme vanhuutta pidetään kielteisenä. Tuoreen, keväällä valmistuneen kyselytutkimuksen tuloksia esitellään syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa Hyvä Ikä 2022 -tapahtumassa. Tapahtumakokonaisuuteen 28.–29.9.2022 kuuluu messujen lisäksi seminaari, jonka teemana on kuntouttava hoiva. Lisäksi kävijät voivat vierailla samaan aikaan järjestettävillä Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 -messuilla.
Väestön ikääntyessä vanhustyön ja vanhenemisen aiheet ovat erityisen ajankohtaisia. Hyvä Ikä 2022 -messut on tämän asian ytimessä.
Väestön ikääntyessä vanhustyön ja vanhenemisen aiheet ovat erityisen ajankohtaisia. Hyvä Ikä 2022 -messut on tämän asian ytimessä.

Väestön ikääntyessä vanhustyön ja vanhenemisen aiheet ovat erityisen ajankohtaisia. Vanhustyöhön vaikuttavat mm. huoltosuhteen muutokset, uudet hyvinvointialueet sekä sote-keskukset. Hyvä Ikä -messuilla on esillä uusimpia tuotteita ja ratkaisuja asumiseen, hoivaan ja hyvinvointiin. Ohjelmalavoilla kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja, katsauksia hyviin käytäntöihin ja innostavia keskusteluja.

Houkuttelevuutta vanhustyöhön

Vanhustyön keskusliiton kyselytutkimuksessa selvitettiin kansalaisten asenteita koskien vanhuutta, vanhenemista, vanhustyötä ja sukupolvisuhteita. Kyselyssä olivat kattavasti edustettuina eri ikäiset nuorista vanhoihin. Mitä vanhempi vastaaja, sitä myönteisempää oli suhtautuminen omaan vanhuuteen.

– Vaikka yksilötason suhtautuminen vanhenemiseen on myönteistä, vastaajista 44 % näkee, että suomalaisessa yhteiskunnassa vanhuutta pidetään kielteisenä. Moni kokee, että iäkkäät ihmiset eivät tule kuulluiksi tai heitä jopa syrjitään. Ongelmia nähdään erityisesti peruspalveluissa sekä poliittisessa päätöksenteossa. Myös vanhusten yksinäisyys herättää huolta. Vanhustyön houkuttelevuus on heikkoa etenkin nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa, ja 63 % vastaajista kertoo, että ei pidä vanhustyötä houkuttelevana alana. Tähän kaivataankin uusia keinoja, toteaaVanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara.

Tutkimuksen toteutti Aula Research Oy. Kyselyn toimeksiantaja oli Vanhustyön keskusliitto.

RAI antaa tietoa iäkkään toimintakyvystä ja palvelutarpeesta

Vanhustyön arvoja ja arvostusta tarkastellaan torstaina 29.9. toimittaja ja mediapersoona Riku Rantalan luotsaamassa paneelikeskustelussa, jonka otsakkeena on Hyvän työn tekijät. Gerontologi Anu Jansson Vanhustyön keskusliitosta puhuu ohjelmalavalla torstaina 29.9. vanhusten yksinäisyydestä. Hänen puheenvuoronsa otsakkeena on Tehokkaita ratkaisuja yksinäisyyteen luontolähtöisin menetelmin.

RAI on standardoitu välineistö, jonka avulla saadaan kokonaisvaltaista tietoa iäkkään toimintakyvystä ja palvelutarpeesta. RAI-välineistö tulee vuoden 2023 huhtikuussa pakolliseksi ikääntyneiden sosiaalipalveluissa. RAI-välineistöstä ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta saadaan ajankohtaista tietoa THL:n puheenvuoroissa keskiviikkona klo 11–12.30 ja torstaina klo 12–13.30. THL:n asiantuntijat ovat tavattavissa myös messuosastolla, jossa heitä pääsee jututtamaan tarkemmin.

Kodin turvallisuus, asuinympäristön esteettömyys ja palveluiden saavutettavuus ovat myös tärkeitä ikääntyvien sujuvassa arjessa. Ennakoimalla voi ikääntymisen tuomiin muutoksiin reagoida ajoissa, ja asuminen voi jatkua halutulla tavalla, vaikka vuosia kertyy. Asumisen ratkaisut vaikuttavat oleellisesti myös kuntien ja hyvinvointialueiden palveluiden järjestämiseen. Asumisen ennakointi ja esteettömyys ovat ohjelmalavalla aiheina keskiviikkona 28.9.

Samanaikaiset tapahtumat luovat sisällöllistä synergiaa

Samanaikaisesti Helsingin Messukeskuksessa pidettävät Fysioterapia ja Kuntoutus- sekä Hyvä Ikä -messut tukevat toisiaan sisällöllisesti. Tapahtumat tarjoavat näkökulmia niin vanhusten parissa työskenteleville ja ikäihmisille kuin fysioterapia-alan ammattilaisille ja kuntoutujille.

Hyvä Ikä 2022 Helsingin Messukeskuksessa ke-to 28.29.9.2022. Ammattilaisten sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä. Yleisökävijöille messuliput 10€(ovelta 12€).

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Fysioterapia & kuntoutus 2022 -messut. Kävijät voivat vapaasti tutustua molempiin.

Tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Expomark Oy ja Vanhustyön Keskusliitto. Fysioterapia & kuntoutus 2022 -messujen yhteistyökumppanina on Suomen Fysioterapeutit ry.


hyvaika.fi

#hyväikä #hyvaika

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön: kuvapankkiin
https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Merja Lankinen, viestintäjohtaja, Vanhustyön keskusliitto, merja.lankinen@vtkl.fi, 050 421 0762

Median palvelut: Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Kuvat

Väestön ikääntyessä vanhustyön ja vanhenemisen aiheet ovat erityisen ajankohtaisia. Hyvä Ikä 2022 -messut on tämän asian ytimessä.
Väestön ikääntyessä vanhustyön ja vanhenemisen aiheet ovat erityisen ajankohtaisia. Hyvä Ikä 2022 -messut on tämän asian ytimessä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja 7 hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä.

Tapahtumiamme ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä27.10.2022 13:53:40 EEST | Tiedote

Energia-alan Suomen suurin tapahtuma keräsi alan uusimmat tuulet ja timanttisimmat asiantuntijat saman katon alle, kun odotetut Energiamessut järjestettiin 25.-27.10. Vaikka alalla tapahtuu paljon ja ihmiset ovat kiireisiä, oli liikkeellä paljon messuvieraita: kaikkiaan Energiamessuilla vieraili noin 5600 kävijää. Palveluitaan ja uusimpia innovaatioitaan esitteleviä näytteilleasettajia paikalla oli yli 300.

KUTSU: Energiamessuilla Tampereella 25.–27.10.2022 pohditaan energiatuotannon vakaata tulevaisuutta – tule kuulemaan alan tärkeimmät uudet tuulet!18.10.2022 07:01:44 EEST | Kutsu

Tervetuloa tekemään kattava katsaus energia-alan muuttuvaan tulevaisuuteen Energiamessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 25.–27.10.2022! Tapahtumakokonaisuuden kattauksessa nostetaan esiin mielenkiintoisia seikkoja siitä, miten Suomen tulisi mukautua energia-alan muutokseen. Media voi akkredoitua messuille paikan päällä messutoimistossa tai etukäteen sähköisesti.

Energiamessuilla Tampereella visioidaan Suomen energiateollisuuden tulevaisuutta19.9.2022 13:59:14 EEST | Tiedote

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma yhdistää alan huippuosaajia ja rohkaisee pohtimaan energia-alan tulevaisuutta uudella tavalla. Horisontissa siintävät paitsi ekologiset haasteet, myös kysymykset energia-alan omavaraisuudesta. Maailma muuttuu, ja energia-alan on vastattava tähän muutokseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme