Suomen Vuokranantajat ry

Hyvä vuokranantaja -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa

Jaa

Hyvä vuokranantaja -palkinto on jaettu ensi kertaa. Vuokralaiset ry ja Suomen Vuokranantajat ry valitsivat palkinnonsaajat verkossa kerättyjen ehdotusten pohjalta. Palkinnolla halutaan nostaa esiin arjen hiljaisia hyväntekijöitä ja kannustaa yksityisiä vuokranantajia hyvään vuokranantajuuteen. Yksityiset, pienet vuokranantajat tarjoavat kodin lähes puolelle miljoonalle suomalaiselle.

Yksityiselle vuokranantajalle jaettava Hyvä vuokranantaja -palkinto on ensimmäistä kertaa jaettu tänään Vuokranantaja 2021 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon saivat MG asunnot -konseptin luonut Markus Grahn Lahdesta sekä Miika Lipiäinen Helsingistä.

Valtakunnallinen vuokralaisia edustava järjestö Vuokralaiset ja yksityisiä vuokranantajia ja asuntosijoittajia edustava järjestö Suomen Vuokranantajat valitsivat palkinnonsaajat verkossa kerättyjen ehdotusten pohjalta.

”Hyvä vuokranantaja osaa asettua vuokralaisen asemaan, noudattaa Hyvää vuokratapaa sekä reiluja ja oikeudenmukaisia toimintatapoja”, kuvailee Vuokralaisten toiminnanjohtaja Anne Viita

”Palkinnolla halutaan nostaa esiin arjen hiljaisia hyväntekijöitä ja kannustaa yksityisiä vuokranantajia hyvään vuokranantajuuteen”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.

Verkkokyselyn ehdotuksissa vuokralaiset kertoivat Markus Grahnista ja Miika Lipiäisestä seuraavaa:

  • ”Henkilökohtainen palvelu on jotain, mitä ei kaikkialta löydy! Markus pitää henkilökohtaisesti yhteyttä esimerkiksi asuntoa etsiviin ja pitää huolta, että asuntoa etsivä saa tiedon sopivan asunnon löydyttyä ensimmäisenä. Hän näkee todella vaivaa asiakkaiden eteen ja panostaa myös ekstraa ajallisesti sekä työpanoksellaan. En ole törmännyt ennen samankaltaiseen panostukseen ja asiakaspalveluun, joten voin suositella lämpimästi Markusta!”

  • "Ottaa huomioon eri ihmisryhmät, toimii reilusti ja hyvällä sydämellä."
  • "Positiivinen, kehittää palveluja, laadukkaat asunnot"

  • ”Hyvä vuokranantaja saa parhaimmillaan vuokralaisen tuntevan, ei pelkästään tervetulleeksi asuntoon, vaan tervetulleeksi kotiin. Vuokranantajana Miika on osoittanut todellista hyvän vuokranantajan pelisilmää, sillä vaikeana korona-aikana Miika on tehnyt vuokralaistensa elämästä helpompaa yksinkertaisilla, pienillä, mutta vuokralaisille valtavan merkittävillä eleillä. --- Vuokranantaja tai vuokralainen - tajusin, elämme samaa erikoista aikaa.”

Yksityiset vuokranantajat vaikuttavat puolen miljoonan suomalaisen asumiseen

Yksityiset vuokranantajat tarjoavat kodin lähes puolelle miljoonalle suomalaiselle.

”Joka kolmas suomalainen vuokra-asunto on yksityisen vuokranantajan tarjoama. Yksityisten vuokranantajien merkitys suomalaisen asumisen laadussa on siis varsin suuri”, Hughes korostaa.

”Valtaosa yksityisistä vuokranantajista omistaa 1-3 vuokra-asuntoa. Suurimman osan tavoitteena on turvata eläkepäivien toimeentuloa asuntosijoittamisella. Voidaan siis todella puhua pienvuokranantajista, vuokraamisesta ihmiseltä ihmiselle”, Hughes kertoo.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Katso videolta Markus Grahnin tarina vuokranantajana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Vuokranantajat ry
Annankatu 24
00100 HELSINKI

09 1667 6421http://www.vuokranantajat.fi

Suomessa on noin 350 000 asuntoa, joita vuokraavat yksityiset vuokranantajat. Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö. Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Jäsenenämme on lähes 27 000 vuokranantajaa. 

Vuokranantaja 2021 -tapahtuma on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien vuoden ykköstapahtuma. Tapahtuma järjestettiin 20.11.2021 Helsingin Messukeskuksessa ja verkon välityksellä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Vuokranantajat ry

Vuokranantaja-barometri: Vuokranantajien odotukset tulevasta parantuneet ympäri Suomen – pääkaupunkiseutu poikkeus8.10.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Koronatilanteen helpottuminen näkyy tuoreimman Vuokranantaja-barometrin vastauksissa. Vuokranantajien arvioit kaupunkien vuokramarkkinoiden kehityksestä ovat kohentuneet lähes kautta linjan läpi Suomen. Poikkeuksen muodostaa pääkaupunkiseutu, jossa muun muassa uuden vuokralaisen löytymisen on arvioitu vaikeutuneen suhteellisesti eniten. Vuokranantaja-barometriin vastasi lähes 1800 yksityistä vuokranantajaa.

Pienten yksityisten asuntosijoittajien vaikutus taloyhtiöön usein positiivinen28.9.2021 11:49:35 EEST | Tiedote

YLE uutisoi eilen, että sijoitusasuntojen suuri määrä taloyhtiössä voi tietää kalliimpia remonttilainoja. Suomen Vuokranantajat muistuttaa, että riskit piilevät erityisesti omistuksen keskittymisessä – ei yksittäisissä asuntosijoittajissa. Selvitysten mukaan yksityiset piensijoittajat hoitavat säntillisesti lainanlyhennyksensä ja ovat kiinnostuneita taloyhtiön pitkäjänteisestä hoidosta.

Vakuuden säilyttäminen huolellisesti on vuokranantajan vastuulla22.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Valtaosassa vuokrasopimuksista käytetään edelleen vakuutena perinteistä vuokranantajan tilille maksettavaa rahavakuutta. Tuoreet oikeustapaukset korostavat, että vakuuden palauttaminen vuokrasuhteen päättyessä on nimenomaan vuokranantajan velvollisuus, vaikka vakuus olisi annettu jollekin ulkopuoliselle hoidettavaksi. Suomen Vuokranantajat peräänkuuluttaa vakuusriitojen nopeampaa ratkaisua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme