Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki vuokraa HYK:n tilat Hyria Koulutus Oy:lle

Jaa

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt vuokrata Hyvinkään yhteiskoulun (HYK) rakennuksen Hyria Koulutus Oy:lle (Hyria) väistötilaksi oppilaitoskäyttöön. Hyvinkään lukion oppilaat ovat siirtyneet HYK:n tiloista uuteen Kipinä-taloon aiemmin helmikuussa.

Hyrian vuokraama HYK:n rakennus osoitteessa Uudenmaankatu 17. Kuva: Hyria
Hyrian vuokraama HYK:n rakennus osoitteessa Uudenmaankatu 17. Kuva: Hyria

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
22.2.2021
Julkaistavissa heti

Hyvinkään kaupunki vuokraa HYK:n tilat Hyria Koulutus Oy:lle

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään tehnyt päätöksen vuokrata Hyvinkään yhteiskoulun (HYK) rakennuksen Hyria Koulutus Oy:lle (Hyria) väistötilaksi oppilaitoskäyttöön. Hyvinkään lukion oppilaat ovat siirtyneet HYK:n tiloista uuteen Kipinä-taloon aiemmin helmikuussa.

- Hyrialla on meneillään mittava tilaohjelma oppimis-, valmennus- ja työympäristöjen kehittämiseksi. Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa Kauppalankadun kampukselle syksyllä valmistuva uusi oppilaitosrakennus, sanoo Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.

Hyrian tarkoituksena on myös ryhtyä keväällä 2021 saneeraamaan Kauppalankadun kampuksella sijaitsevaa vanhaa oppilaitosrakennusta. Kiinteistöjärjestelyihin liittyen Hyria on suunnitellut Torikadun kiinteistöstä luopumista.

- HYK:n tilat palvelevat Hyriaa väistötilana hyvin, sillä sinne mahtuvat oppilaitostoiminnot sekä Torikadulta että Kauppalankadulta. Tämä mahdollistaa Torikadun kiinteistöstä luopumisen suunniteltua aiemmin, mikä omalta osaltaan tukee kaupungin muun rakentamisen kehittämistä, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Hyrian väliaikainen kampus HYK:n tiloissa Uudenmaankatu 17:ssa tulee palvelemaan yli tuhannen opiskelijan oppimisympäristönä sekä noin sadan hyrialaisen tilapäisenä työpaikkana.

Puolentoista vuoden vuokrasopimus ja tilojen osittaista yhteiskäyttöä

Hyvinkään kaupunki on neuvotellut Hyrian kanssa HYK:n vuokraamisesta Hyrian käyttöön yhteensä kahdeksantoista (18) kuukauden ajaksi. Vuokra-aika alkaa 1.4.2021.

- Sopimusneuvottelujen mukaan kaupunki käyttää jatkossa osaa HYK:n tiloista ilman erillistä korvausta yhteiskäyttöisesti Hyrian kanssa, sanoo kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Vuokran määriksi on esitetty kahdeksantoista kuukauden vuokrakaudelle 500 000 € (alv 0%), eli 27 777 €/kk. Rakennus vuokrataan määräajaksi, jonka jälkeen sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi kuukauden irtisanomisajalla.

- Kaupunki vastaa kiinteistöön liittyvistä kiinteistä kustannuksista ja korjauskustannuksista. Hyria vastaa kohteen kiinteistöhoidosta ja siivouksesta. Vuokrattavat tilat, yhteiskäyttöalueet ja osapuolten vastuut on kuvattu tarkemmin liitteenä olevassa vuokrasopimusluonnoksessa ja siihen liittyvässä vastuunjakotaulukossa, kertoo kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Torikadun maanvuokrasopimusta muutetaan samalla

Hyria on toiminut Hyvinkään kaupungin vuokralaisena kaupungin tontilla Torikadulla, jossa tällä hetkellä sijaitsee Hyrian omistamia oppilaitosrakennuksia.

- Suunniteltujen kiinteistöjärjestelyiden eli HYK:n tilojen vuokraamisen yhteydessä Torikadun kiinteistö on mahdollista vapauttaa ennen nykyisen maanvuokrasopimuksen päättymistä. Tarkoituksena on, että tässä yhteydessä sovittaisiin kaupungin Hyrian maanvuokrasopimuksen muuttamisesta, siten, että sopimus päättyisi 31.12.2021 ja Hyria luopuu oikeudestaan lunastaa vuokratontti itselleen.

Sopimuksen mukaisesti Hyria purkaa kustannuksellaan tontilla sijaitsevat rakennukset, siten että tontti voidaan kokonaisuudessaan luovuttaa kaupungin vapaaseen käyttöön viimeistään 31.12.2022.

- Sopimuksessa on sovittu, että kaupunki maksaa Hyrialle korvausta vuokrasopimuksen nopeutetusta päättymisestä sekä tontin lunastusoikeudesta luopumisesta 200 000 euroa edellyttäen tontti luovutetaan kaupungin vapaaseen käyttöön sopimuksessa mainitulla tavalla, sanoo kaupungingeodeetti Marko Kankare.

 

Lisätietoja

Hyvinkään kaupunki
kaupungingeodeetti Kankare Marko p. 040 515 2949
kiinteistöjohtaja Nikkanen Antti p. 040 661 3744
kaupunginjohtaja Mattila Jyrki p. 040 541 9576

Hyria
Pekka Vaittinen, toimitusjohtaja, CEO, p. 040 749 3816

Avainsanat

Kuvat

Hyrian vuokraama HYK:n rakennus osoitteessa Uudenmaankatu 17. Kuva: Hyria
Hyrian vuokraama HYK:n rakennus osoitteessa Uudenmaankatu 17. Kuva: Hyria
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki myöntää koronatukea urheiluseuroille ja yhdistyksille17.2.2021 18:40:15 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on kokouksessaan 1.2.2021 päättänyt myöntää 50 000 euroa ylimääräistä tukea hyvinkääläisten urheiluseurojen ja yhdistysten toiminnan tukemiseen. Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta käsitteli tänään 17.2.2021 tuen jakokriteereitä. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu välittömien koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haittojen tukitoimiin sekä seurojen ja yhdistysten talouden tasapainottamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme