Tradenomit

Hyvinvoiva henkilöstö luo pohjan kuntien menestykselle

Jaa

Uudistuvan ja menestyvän kunnan ytimessä ovat hyvinvoivat työntekijät. Kuntien rekrytointivaltteina jatkossa ovat paikkariippumattoman työn mahdollistaminen sekä osaamisen tunnistaminen ja sen kehittäminen. Hyvinvoiva, osaava kunnan työntekijä luo hyvinvointia ja mahdollisuuksia kuntalaiselle.

- Kuntien palvelut ja tehtävät koskettavat jokaisen meidän kuntalaisen arkea ja siksi on keskeistä huolehtia henkilöstön osaamisesta, sanoo erityisasiantuntija Henna Hirvonen. - Valitettavan usein resursointi osaamiseen nähdään pelkkänä menoeränä investoinnin sijaan, vaikka nimenomaan pitkäjänteisellä osaamisen kehittämisellä varaudutaan parhaiten tulevaisuuteen, Hirvonen jatkaa.

Kunnilla on työnantajina suuri rooli työn ja yksityiselämän yhteensovittamisessa. Vaikka poikkeustilanne on nopeuttanut etätyön hyödyntämistä kunnissa, siitä huolimatta sen yleistyminen on ollut vuosien mittaan hidasta. Usein syynä on ollut pelisääntöjen puute.

- Etätyön mahdollistaminen on tutkitusti yksi työhyvinvointia merkittävästi lisäävä tekijä, muistuttaa puheenjohtaja Jaakko Hyvönen. - Etätyön laajempi käyttöönotto kunnissa edellyttää enemmän yhteistä sopimista ja muutosta johtamiskulttuurissa, Hyvönen sanoo.

- Monelle asuin- tai työpaikkaa etsivälle on suuri merkitys muun muassa etätyömahdollisuuksilla.  Kunnilla on myös erinomainen mahdollisuus palvella paikkariippumatonta työtä tekeviä kuntalaisiaan perustamalla erilaisia työskentelytiloja eli etätyöhubeja, Hyvönen arvioi.

Talousahdingossa kamppailevien kuntien on elintärkeää saada lisää kuntalaisia kuin osaavaa henkilöstöäkin. Jotta kunnat olisivat vetovoimaisa työnantajia, on joustavien ratkaisujen lisäksi purettava keinotekoisia urakehityksen esteitä.

- Kaikissa kunnissa ei vieläkään tunnisteta amk- tai yamk-tutkinnon tuomaa osaamista, harmittelee Hirvonen. - Sujuva urakehitys on kuntien rekrytointivaltti ja kapeakatseisten kelpoisuusvaatimusten asettaminen yleishallinnollisiin tehtäviin sulkee liikaa ovia ja ja supistaa merkittävästi kuntien rekrytointimahdollisuuksia, Hirvonen summaa.

Kuntavaalitavoitteisiimme voi tutustua tarkemmin osoitteessa tradenomi.fi/kuntavaalit. Samalta sivulta löytyy lomake, jolla ehdolla olevat jäsenemme voivat ilmoittaa tietonsa Tradenomi-lehden ja verkkosivujemme esittelyjä varten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomit
Tradenomit
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tradenomi.fi

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan ja meitä on lähes 33 000 yhteisössämme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomit

Paikallinen sopiminen ei etene ilman luottamusta18.4.2021 13:20:58 EEST | Tiedote

Selvitimme maaliskuussa jäsentemme näkemyksiä työmarkkinoiden tilanteesta ja odotuksia syksyn neuvottelukierroksesta. Virka- ja työehtosopimuksen olemassaolon näki melko tai erittäin tärkeänä lähes 91 prosenttia vastaajista. Yli puolet vastaajista (54,4%) näki työnantajan neuvotteluaseman merkittävästi parempana kuin työntekijän. Henkilöstön neuvotteluaseman näki vahvemmaksi ainoastaan 4,5 prosenttia ja tasavahvana 27 prosenttia vastaajista.

Työttömyysturvassa on valuvika, joka ei ole oikeudenmukainen12.2.2021 08:32:33 EET | Blogi

Työttömyysturvan työssäoloehdon lähtökohtana on pysyvä tila työsuhteessa. Onko 26 viikkoa työtä pysyvä olotila? Ja onko se perusteena oikeudenmukainen kaikille? Tällä hetkellä saman ansiosidonnaisen turvan saavat yhtä lailla ne työntekijät, jotka ovat työskennelleet 26 viikkoa kuin nekin, jotka ovat olleet töissä vaikkapa 150 viikkoa. Huomioitavaa on, että 26 viikon työssäoloehdolla saa pidempikestoisen ansiosidonnaisen turvan kuin mitä itse työssäoloehdon pituus on.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme