Vaasan kaupunki - Vasa stad

I biblioteket firas Familjekväll 19.11

Dela

Evenemanget ordnas på tisdag 19.11 kl. 17.00-19.30 i Vasa stadsbibliotek. På programmet står en intressant och rolig familjestig samt Draamapurkkis föreställning: Hugo Hiiren talvipulla (Musen Hugos vinterbulle).

På bibliotekets barnavdelning byggs en familjestig som består av sex olika punkter.

Vid punkterna finns roliga gemensamma funderingsplatser, där familjerna kan fundera t.ex. på barnens rätt och sina egna starka sidor. De barn som hittar alla punkterna får pyssla ett eget märke som belöning.

– I vardagens brådska finns det vanligtvis lite gemensam tid för familjerna. Den tid som man tillbringar tillsammans är ändå viktig för barnen och de önskar verkligen det. Barnet har också rätt att få tillbringa tid med sina föräldrar, syskon och andra närstående, påminner familjeledare Terhi Silvendoin.

Familjekväll är ett av de evenemang som ordnas under barnrättsveckan, som firas 18-24.11.2019.

Draamapurkki uppför: Hugo Hiiren talvipulla

Under familjekväll uppför Draamapurkki ” Hugo Hiiren talvipulla” kl. 18 i huvudbibliotekets Dramasal. Musen Hugo har slarvat bort det läckra vinterbullereceptet som han har fått av gammelfarmor. Vännerna kommer till hjälp, men virrvarr kan inte undvikas. Hugo blir i stället för vinterbullen erbjuden alla möjliga vinteraktiviteter, som inte har så mycket med bakning att göra.

Föreställningen lämpar sig för barn i alla åldrar och pågår ca 30 minuter. Draamapurkki förenar på sina föreställningar dockteater, dramatiserad sagoberättandestil och tar publiken med på roliga rim och ramsor och små lekar.

Ny möjlighet för barnfamiljer

I början av nästa år kan man träffa familjeledaren Peppi på bibliotekets barnavdelning en gång i månaden efter babypoesin, som är avsedd för babyfamiljer. Familjerna kan fråga familjeledaren om de har någonting som de funderar på eller annars bara titta in.

– Av familjeledaren kan man också fråga om lästips på böcker som man kan läsa tillsammans med barnen eller som är till hjälp i barnfamiljens vardag, uppmuntrar Silvendoin.

Evenemanget ordnas med medel som har donerats

– Idén till ett evenemang, som riktas till barnfamiljer, kom till då Zonta-kvinnorna donerade pengar till familjearbetet Peppi. Zonta-kvinnorna ville inte bestämma hur pengarna skulle användas. Vi lovade ordna något trevligt för barnfamiljer, berättar Silvendoin.

– Jag hoppas att familjer kommer att delta och tillbringar en rolig och avspänd kväll tillsammans med sina barn.

Nyckelord

Kontakter

Familjeledaren för Peppi familjearbetet Terhi Silvendoin, tfn 040 357 5684, terhi.silvendoin@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum