If Vakuutus

If muutti Keilaniemeen: uusien toimitilojen tavoitteena mahdollistaa pandemian jälkeinen hybridityö

Jaa

If muutti toukokuussa uusiin toimitiloihin Espoon Keilaniemessä. Joustavan monitilatoimiston tavoitteena on vastata pandemian jälkeisen työelämän muuttuneisiin vaatimuksiin: toimitilat ovat jatkossakin tärkeitä kohtaamispaikkoja, jotka mahdollistavat yritystä kehittävän luovuuden, yhteistyön ja hauskanpidon.

Ifin uudet toimitilat Espoon Keilaniemessä ovat valmistuneet, ja ensimmäiset ifläiset pääsivät aloittamaan työskentelyn toukokuussa. If toimii päävuokralaisena Keilalammen kiinteistössä. Toimitiloihin muuttavat koronatilanteen salliessa kaikki Ifin 650 pääkaupunkiseudun työntekijää.

– Päätös uusista toimitiloista tehtiin syksyllä 2019. Koko Suomen henkilöstö osallistettiin mukaan tilojen suunnitteluun, jossa ennakoimme etätyön ja tarpeen monimuotoisille työskentelytiloille kasvavan. Projektin aikana puhjennut koronapandemia kuitenkin vauhditti ennalta arvaamattomasti työn tekemisen murrosta, mikä huomioitiin tilojen suunnittelussa, kuvaa Ifin Suomen toimitilajohtaja Pirjo Holmén.

Lopputulos on monitilaympäristö, jossa on erilaisia tiloja yhteistyöhön, vapaaseen kohtaamiseen, etäpalavereihin sekä rauhalliseen työskentelyyn. Työntekijä voi valita vapaasti paikan tehtäviensä mukaan.

– Vuorovaikutus on tulevaisuudessakin tärkeää yrityksen kehittymisen kannalta. Kasvokkain kohtaamisten vähentyessä mietitään kuitenkin entistä tarkemmin, milloin ja miten niistä saadaan lisäarvoa. Jatkossa toimitilat ovat ennen kaikkea kohtaamispaikkoja, jotka mahdollistavat etätyöstä puuttuvan sosiaalisen ulottuvuuden ja sitä kautta luovuuden, yhteistyön ja hauskanpidon, korostaa Ifin henkilöasiakkaiden korvauspalveluiden johtaja Timo Harju.

WELL-sertifioinnista tukea hyvinvoinnin seuraamiseen

Koko Keilalammen kiinteistölle haetaan LEED-sertifikaattia sekä yhtenä ensimmäisistä suomalaisista toimistorakennuksista WELL-sertifikaattia. If hakee lisäksi omalle toiminnalleen korkeimman WELL Platinum -tason sertifikaattia. WELL-sertifiointi on perinteisiä kiinteistöstandardeja laajempi, sillä se asettaa ihmisten hyvinvoinnin keskipisteeseen. Sertifiointi yhdistää kiinteistön operatiivisen toiminnan, HR-ratkaisut sekä johdon strategiset tavoitteet ja tähtää näin työnteon olosuhteiden sekä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kokonaisvaltaiseen optimointiin.

– Henkilöstön hyvinvointi on ollut koko toimitilahankkeen lähtökohta. Siinä onnistuminen välittyy luonnollisesti siihen, kuinka hyvin voimme auttaa asiakkaitamme, kertoo Pirjo Holmén.

Pandemian jälkeen Ifissä työskennellään hybridimallin mukaan

Ifissä on viime vuodesta alkaen pohjoismaisesti suunniteltu uutta työelämän mallia yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Pandemian jälkeen Ifissä voi hybridimallin mukaisesti vuorotella etä- ja toimistotyötä. Tarkempia ohjeita tehdään parhaillaan työtehtävien mukaan yksikkö- ja roolitasolla.

Asiantuntijatyössä etätyötä on Ifissä tehty jo aiemmin jonkin verran, mutta pandemian myötä myös asiakaspalvelussa otettiin nopea etätyöloikka, jollaista aiemmin oli pidetty vaikeana.

– Koko henkilöstömme on venynyt hienosti ja etätyö on sujunut hyvin. Samalla olemme huomanneet, mikä merkitys kasvokkain kohtaamisilla edelleen on esimerkiksi innovointiin, yrityksen sisäiseen kulttuuriin ja uusien työntekijöiden tukemiseen. Hybridimallin tavoitteena on vastata henkilöstön erilaisiin toiveisiin ja samalla varmistaa jatkossakin mahdollisimman sujuva työnteko ja asiakkaidemme palvelu, kuvaa Timo Harju.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Ikäihmisen kodin tulisi olla vaaraton – If tarjoaa vanhusten luona käyville nuorille turvallisuustietoa Gubben kummiyhteistyön kautta26.1.2022 07:50:00 EET | Tiedote

Moni ikääntynyt haluaa asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Koti on kuitenkin yleisin tapaturmapaikka vanhusten keskuudessa. Vakuutusyhtiö If haluaa edistää ikäihmisten turvallista asumista ja on käynnistänyt kummiyhteistyön Gubbe-vanhuspalvelun kanssa, joka palvelullaan pyrkii myös pidentämään ikääntyneiden mahdollisuutta kotona asumiseen. Kolme vuotta sitten perustetun startupin missiona on mahdollistaa ikäihmisille onnellisempi ja aktiivisempi vanhuus sekä nuorille merkityksellistä osa-aikatyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme