If Vakuutus

If tutki: Nämä autonosat vaurioituvat törmäyksissä useimmin

Jaa
Autossa on kaksi osaa, jotka ovat selvästi kaikkein altteimmat törmäysvaurioille, osoittavat Ifin vahinkotilastot. Katso top 10 -lista kokonaisuudessaan.
Auton oikealle puolelle tapahtuu vasenta puolta enemmän vahinkoja. Kuva: If
Auton oikealle puolelle tapahtuu vasenta puolta enemmän vahinkoja. Kuva: If

If Vakuutuksen vahinkotilastoista selviää, että törmäysvahingot ovat toiseksi yleisimpiä vahinkoja lasivahinkojen jälkeen. Tilastoista selviää myös, mitkä autonosat vaurioituvat törmäyksissä useimmin niin, että ne joudutaan vaihtamaan.

Törmäyksissä selvästi eniten vaurioita tulee etu- ja takapuskureihin.

– Valtaosa kolareista on peräänajoja, jolloin molempien autojen puskurit ottavat osumaa. Onneksi nämä tapahtuvat yleensä tilanteissa, joissa ajonopeudet ovat alhaisia ja vahingot muutoin pieniä. Päinvastoin kuin ehkä olettaisi, esimerkiksi takalokasuojan vauriot ovat yleisyydessä vasta sijalla 10, kertoo ajoneuvovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius.

Oikealle puolelle enemmän vahinkoja

Ifin tilastojen mukaan auton oikea puoli on vasenta alttiimpi vahingoille. Se näkyy erityisesti ajovalojen, etulokasuojien ja autonovien vaurioissa. Tämä voi tuntua jonkun mielestä yllättävältä.

– Kun auton istuin on vasemmalla, on kuljettajan helpompi kiinnittää siihen puoleen huomiota, ja se vaikuttaa erityisesti pysäköintikolhuihin. Pysäköidessä vaurioita syntyy enemmän oikeaan etukulmaan, johon kuskin on hankalampi nähdä, selventää Roselius.

Oikean puolen vahingot ovat vasenta yleisempiä myös ilkivaltavahingoissa.

– Kun autot yleensä pysäköidään tien oikeaan reunaan, myös ilkivaltavahinkoja aiheutetaan enemmän auton oikealle puolelle jalkakäytävältä käsin, kommentoi Roselius.

Ifin vahinkodatan mukaan törmäyksiä tapahtuu eniten perjantaisin. Ilkivalta puolestaan painottuu viikonloppuihin.

Top 10 törmäysvauriot

  1. Etupuskuri
  2. Takapuskuri
  3. Etusäleikkö/maski
  4. Ajovalot
  5. Etulokasuoja
  6. Takavalot
  7. Tuulilasi
  8. Etuovi
  9. Takaovi
  10. Takalokasuoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Auton oikealle puolelle tapahtuu vasenta puolta enemmän vahinkoja. Kuva: If
Auton oikealle puolelle tapahtuu vasenta puolta enemmän vahinkoja. Kuva: If
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme