If Vakuutus

Ifin tutkimus: Epidemiat ohitti terrorismin matkailijoiden ykköshuolena

Jaa

Puolet suomalaisista ilmoittaa, että epidemiat ja pandemiat huolettavat heitä matkustellessa. Huoli kasvaa iän myötä, käy ilmi vakuutusyhtiö Ifin kyselytutkimuksesta.

Suomalaiset ovat eniten huolestuneita epidemioista ja pandemioista sekä terrorismista matkailuun liittyen, selviää Ifin huhtikuussa teettämästä kyselytutkimuksesta. Viime vuonna eniten huolissaan oltiin terrorismista.

Viimevuotiseen kyselytutkimukseen verrattuna myös luonnonkatastrofeista tai poliittisista selkkauksista oli huolissaan yhä harvempi matkailija.

Epidemioiden pelko kasvaa iän mukana

Naiset ovat miehiä useammin huolissaan yhteiskunnallisista ilmiöistä matkaillessaan. Suurimpia erot naisten ja miesten välillä ovat huolessa matkailun vaikutuksesta ilmastonmuutokseen sekä eläinten kaltoinkohteluun.

Huoli epidemioista ja pandemioista matkailuun liittyen kasvaa selvästi iän mukana. Nuorista vastaajista (18–29-vuotiaat) vain 39 prosenttia kertoo ne huolekseen ja vanhimmassa vastaajaryhmässä (60+ -vuotiaat) huolestuneita on jo peräti 61 prosenttia.

- Koronan takia tutkimustulos ja suomalaisten huoli epidemioista ja pandemioista on ymmärrettävä. Huoli näkyy myös meidän korvauspalvelussa asiakkaiden kyselyinä; nyt kun rajat alkavat vähitellen aueta ja matkustus varovaisesti lisääntyä esimerkiksi Viroon, niin asiakkaitamme kiinnostaa mitä matkavakuutus korvaa. Matkavakuutus on normaalisti voimassa, jos sairastuu tai loukkaantuu matkalla. If korvaa hoitokulut, jos sairastuu koronaan matkalla. Ja korvaamme matkan peruuntumisesta aiheutuneet kustannukset, jos koronaan sairastumisen takia ei pysty matkustamaan, kommentoi Ifin matkavakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Anne Uutela.

Vastaajista, jotka kertoivat olevansa ainakin jostakin matkustamiseen liittyvästä ilmiöstä huolissaan, 73 prosenttia kertoo huolten vaikuttaneen matkakohteen valintaan. Viime vuonna 70 prosenttia arvioi vastaavien huolten vaikuttavan valintaan.

Miksi suomalaiset matkustavat?

Peräti 51 prosenttia suomalaisista kertoo matkustavansa nähdäkseen ja kokeakseen uutta. Määrä on kuitenkin hieman laskenut, viime vuonna 58 prosenttia kertoi matkustavansa tästä syystä.

Toiseksi suosituin syy matkailuun oli vastaajien keskuudessa sää ja ilmasto, sen jälkeen eniten matkustellaan ruoan ja kulttuurielämysten perässä.

Kyselytutkimuksen tiedot

Kyselytutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland Vahinkovakuutusyhtiö Ifin toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin suomalaisia liittyen lomamatkailuun kesällä 2020.

Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä huhtikuussa 2020 YouGovin kuluttajapaneelissa.

Tutkimuksen kohderyhmään kuuluvat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Kokonaistuloksissa (N=1005) keskimääräinen virhemarginaali on noin ± 2,8%-yksikköä suuntaansa (95%:n luottamustasolla).

Lue aiemmat tiedotteet tutkimuksesta:

Ifin tutkimus: Koska korona hellittää niin, että voi matkustaa taas ulkomaille? Ei vielä tänä vuonna, uskovat suomalaiset

Ifin tutkimus: Korona huolettaa suomalaisia ja näkyy kesälomasuunnitelmissakin – ulkomaanmatkat vaihtuvat nyt kotimaassa mökkeilyyn

Katos tarkemmat tiedot tutkimuksesta Matkatutkimus 2020 -sivulta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Niittyportti 4
02200 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Aila-myrskyn vahinkoja ilmoitetaan jo runsaasti – älä kuitenkaan lähde tarkistamaan myrskytuhoja ennen myrskyn laantumista17.9.2020 13:25:00 EESTTiedote

Ensimmäiset Aila-myrskyn aiheuttamat vahingot ovat Ifiin tulleiden ilmoitusten perusteella erityisesti puiden kaatumisia ja vesikattovuotoja. If muistuttaa, että myrskyn aikana ei ole turvallista lähteä tarkistamaan vahinkoja esimerkiksi venelaitureille tai mökeille. Etenkään pienten vahinkojen ilmoittamisella vakuutusyhtiöön ei ole kiire.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme