Lapinjärven kunta

IHKU-SEMINAARI - Lapinjärven Ihmislähtöinen kunta- seminaarissa kuullaan edelläkävijäkunnan kokeiluhankkeista

Jaa

Itäisellä Uudellamaalla sijaitseva 2700 asukkaan Lapinjärvi tunnetaan pienestä koostaan huolimatta rohkeasti kokeilevana kuntana. IHKU-asiantuntijaseminaarissa tarkastellaan moninaisten hankkeiden edistymistä ja maalaiskunnan tulevaisuutta kokeilukulttuurin kautta. Seminaari järjestetään 30.8. klo 9-16.30 Wasargårdin seurantalolla Järventaustantie 22, Lapinjärvi.

Lapinjärven hankkeet etsivät ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin. Kehityshankkeisiin kuuluvat muun muassa virtuaalisuutta hyödyntävä kyläkoulu, yhteisötaide hyvinvoinnin tuojana, resurssiviisaan kunnan kehittäminen biokiertotaloutta hyödyntäen, osallistaminen talkooprojektien kautta, sekä muistiystävällisen taajaman rakentaminen.

Seminaarin avaa kunnanjohtaja Tiina Heikka ja pääpuhujana kuullaan Sitran tulevaisuuden tutkija Mikko Dufvaa. Mukana puhumassa ovat myös europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, läänintaiteilija Kirsi Lajunen, koordinaattori Tytti Tuulos Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitokselta sekä kunnan omia asiantuntijoita.

Ennakkoluulottomat kokeilut ovat osa kunnan ihmislähtöistä strategiaa, jossa tavoitteena on kehittää kuntaa ihmisten tarpeita vastaavasti. Lapinjärvi pyrkii olemaan Suomen ihmislähtöisin kunta vuoteen 2020 mennessä ja tavoitteen saavuttamiseksi kunnassa on käynnistetty useita pitkäjänteisiä omista lähtökohdista juontavia hankkeita. Kokeilemisen kautta etsitään ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin, kuten väestön ikääntymiseen, kyläkoulujen pienenemiseen ja kestävään kehitykseen. Teemallisesti seminaari jatkaa osittain viime vuoden seminaarista ja tarjoaa katsauksen kunnan hankkeiden toteutumista.

Seminaarin lopussa on myös tilaisuus keskustelulle ja kysymyksille ja sen jälkeen järjestetään kuntalaisille suunnattu palautetilaisuus. Seminaarissa palkitaan myös muistiystävällisyyskoulutuksen suorittaneita yrityksiä ja kunnan IHKU-agentteja.

Kaikille avoimeen ja ilmaiseen seminaariin ilmoittaudutaan ennakkoon lomakkeella. Paikan päällä on myös mahdollisuus kahvitarjoiluun ja maksulliseen lounaaseen.

Ilmoittautumislinkki: https://goo.gl/forms/1pI0PXoznqhP4NPW2

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke etenee: Mobiilikoulu luo uusia mahdollisuuksia perusopetuksen järjestämiseen etäisyyksien päästä9.8.2018 14:50Tiedote

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke käynnistyy syksyllä 2018, kun ensimmäinen luokallinen oppilaita aloittaa koulunkäyntinsä Kannuksen kaupungin alueella sijaitsevassa Eskolan opetuspisteessä. Kannuksen kaupunki ja Lapinjärvi ovat sopineet kokeilusta, joka kestää enintään kolme lukuvuotta. Oppilaat tulevat Kannuksen kaupungin, Sievin kunnan ja Kalajoen kaupungin alueelta.

Kertomus Lapinjärveltä, missä perimätieto ja rituaalit ovat liittynet vahvasti paikallisväestön elämään26.7.2018 09:00Tiedote

Elämme vuotta 1920, jolloin metsät olivat soisia sekä polkurikkaita. Raittiusliikkeet ovat viemässä Suomea kohti totaalista raittiutta. Kieltolaki alkoholipitoisten aineiden valmistuksesta, maahantuonnista, myynnistä, kuljetuksesta ja varastossapidosta (29/1917) oli astunut voimaan 1.6.1919. Ainoastaan aineet lääkinnällisiin, tieteellisiin ja teknisiin tarkoituksiin olivat sallittuja, kuten myös viinin tarjoaminen ehtoollisella kirkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme