Kustannusyhtiö Kosmos

Iida Sofia Hirvosen esikoisteos on tekstilajien rajoja hämärtävää proosaa ajasta, jolloin todellisuus ja tulevaisuus hapertuvat ympäriltä

Jaa

Radalla (Kosmos) simuloi elämää ”tässä ajassa”. Katkeamattomana ajatusvirtana etenevä teksti käsittelee muun muassa työntekoa, rakkautta, psykedeelisiä kokemuksia, yöelämää, söpöjä asioita, mediavälitteistä todellisuutta ja kaiken hämmentävyyttä.

”Jotain oli juuri glitchaamassa.” 

Iida Sofia Hirvosen Radalla on omaäänisen ja sukupolvensa arvostetuimpiin kuuluvan toimittajan odotettu esikoisteos. Se tarjoaa lukijalle näynomaisen, 4K-tarkan kuvan epätodellisuudesta, joka 2020-luku on.

Radalla koostuu tyylillisesti hyppelehtivästä ja todellisuutta outouttavasta proosallisesta kirjoittamisesta, jollaista olen tehnyt noin kuuden vuoden ajan. Tällainen teksti syntyy minulta helposti, mutta kirjan tekeminen oli vaikeaa: työskentelen kirjoittavana toimittajana, ja proosassa kaikki on tehtävä eri tavalla”, Hirvonen kertoo.

Kirjan nimi on Hirvosen mukaan silmänisku kohti Jack Kerouacin Matkalla-romaania. “Luin varsinkin teininä paljon beat-kirjallisuutta, ja minua on siitä asti vaivannut yöelämän, huumeiden ja pop-kulttuurin suhde sekä se, miten näistä aiheista voisi kirjoittaa ja puhua sen pahemmin rankistelematta tai romantisoimatta."

"Radalla kertoo paitsi yöelämästä myös ystävyyden ja rakkauden kaltaisista voimakkaista kokemuksista. Sen kertoja on kovin paljon kirjailijaa muistuttava henkilö, joka yrittää tehdä tolkkua siihen, miltä tuntuu elää maailmassa. Tekstissä on autofiktiivisiä piirteitä, mutta teos on ehdottomasti fiktiota vääristynyt kuva todellisuudesta, jossa paljon on hämärretty, muunneltu, keksitty ja järjestelty uusiin asentoihin", Hirvonen kuvailee.

Iida Sofia Hirvonen on helsinkiläinen toimittaja, joka on kirjoittanut merkittävimpiin medioihin Helsingin Sanomista Ylioppilaslehteen. Lisäksi hän on ollut perustamassa Zelda-zineä. Radalla on hänen esikoisteoksensa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Lataa
Lataa
Iida Sofia Hirvonen (kuva: Meri Björn)
Iida Sofia Hirvonen (kuva: Meri Björn)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo hätkähdyttävän tositarinan yhdestä kunnianloukkausoikeudenkäynnistä ja pureutuu terävästi sananvapautta sekä demokratiaa uhkaaviin ilmiöihin21.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

“Mitään ei saa enää sanoa”, kuuluu julkisessa keskustelussa tiuhaan toisteltu fraasi. Todellisuudessa Suomessa saa sanoa paljonkin: uhkailla ja huoritella voi ilman kummoista pelkoa vastuuseen joutumisesta. Natsiksi tai rasistiksi kutsumisesta voi joutua kuitenkin rikossyytteeseen. Uutuuskirjassaan toimittaja Johanna Vehkoo kertoo, kuinka hänelle kävi juuri niin ja mitä siitä seurasi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme