Kiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy Kaapelitalo

Ikääntymistä juhlistava ARMAS-festivaali tulee taas 1.-14.10.2018!

Jaa

ARMAS on valtakunnallinen, ikääntymistä juhlistava kaksiviikkoinen festivaali, joka nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita sekä ikääntymisen teemoja taiteessa. Myös ikäihmiset itse pääsevät esiin taiteen ja kulttuurin tekijöinä.

Film stars don't die in Liverpool on yksi Armaksen ja R&A:n yhteistyöelokuvista (© HiFF)
Film stars don't die in Liverpool on yksi Armaksen ja R&A:n yhteistyöelokuvista (© HiFF)

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ARMAS-festivaali järjestetään tänä vuonna jälleen lokakuun alussa, 1.-14.10.2018. Tapahtumia on ympäri Suomea kolmellatoista paikkakunnalla eri taidelaitoksissa ja kulttuurikeskuksissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa. Ohjelmistossa on konsertteja, teatteriesityksiä, sirkusta, tanssia, seminaareja ja keskusteluja. Tapahtumia järjestetään yhteensä lähes kaksisataa.

ARMAS-festivaalin valtakunnallisia avajaisia juhlitaan Seinäjoella maanantaina 1.10.2018 Apila-kirjaston Jaaksi-salissa.

- Olemme saaneet tänä vuonna mukaan paljon uusia toimijoita ja paikkakuntia, iloitsee ARMAKSEN tapahtumakoordinaattori Raisa Karttunen.

- On mahtavaa, että kulttuuriseen vanhustyöhön tunnutaan nyt oikeasti panostettavan. Esimerkiksi Helsingin kaupunki järjesti tarjouskilpailun kulttuurisen vanhustyön tapahtumista ja esityksistä keväällä 2018.

Tukea saivat improvisaatioteatteri Stella Polaris, Sivuun ensemble -tanssiryhmä, Työryhmä Tarinatori, musiikkiteatteri Kapsäkki, Liikkeellisen Esittävän Taiteen ry, Red Nose Company sekä taiteilijaryhmä Terras.

Tukea myönnettiin myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalille, joka näytti syyskuussa ohjelmistossaan kolme ARMAS-elokuvaa: tositapahtumiin perustuvan draamaelokuvan Film stars don’t die in Liverpool, joka kertoo nuoren miehen ja vanhemman elokuvatähden suhteesta, pitkän linjan tasa-arvotaistelijana tunnetun korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburgista kertovan dokumentin RBG, sekä yhteiskunnallisesti ajankohtaisen Place Publiquen, jossa ikääntymisensä kanssa kipuileva tv-juontaja joutuu tahtomattaan sosiaalisen median kohun keskelle.

Elokuvat nähdään R&A:n jälkeen ARMAS-festivaalin aikana ilmaisesityksinä Helsingissä Kino Sherylissä Arabianrannassa ja Malmitalolla sekä mahdollisesti muillakin ARMAS-paikkakunnilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Raisa Karttunen
tuottaja
puh: 050 371 7818
sähköposti: raisa.karttunen@kaapelitehdas.fi

Kuvat

Film stars don't die in Liverpool on yksi Armaksen ja R&A:n yhteistyöelokuvista (© HiFF)
Film stars don't die in Liverpool on yksi Armaksen ja R&A:n yhteistyöelokuvista (© HiFF)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Tallberginkatu 1 C 15
00180 HELSINKI

info@kaapelitehdas.fi, 09 4763 8330http://www.kaapelitehdas.fi

Lasipalatsin Mediakeskus Oy on Kiinteistö Oy Kaapelitalon tytäryhtiö. Mediakeskus koordinoi ARMAS-festivaalia.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja käsityön tarpeisiin. Se tarjoaa yrityksille, järjestöille, taiteilijoille ja tapahtumatuottajille tiloja Kaapelitehtaalla ja Suvilahdessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Tervetuloa mukaan median, taiteen  ja kulttuurin tapahtumaan LIFTiin26.9.2018 13:39:28 EESTKutsu

Ensimmäistä kertaa järjestettävä LIFT on kuratoitu festivaali median ammattilaisille, taiteilijoille, kulttuuritoimijoille, luovien alojen ja teknologioiden kehittäjille, kerronnan eksperteille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita median ja kulttuurialan uusimmista virtauksista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Olemme yhdistäneet aiemmat tapahtumat Media Digital Summitin ja SULAn (Sustainability And Love For Arts).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme