Rakennusliitto ry

Ikääntyneiden työttömien toimeentulo turvattava

Jaa

Työttömyysturvan lisäpäivien eli ns. eläkeputken mahdollisesta poistamisesta on käyty kovin yksipuolista keskustelua. Työttömyysturvan lisäpäivien merkitys rakennusalan työntekijöille on erittäin suuri niin työttömyyden kuin tulevan eläkeajan taloudellisen turvan kannalta.

Lisäpäivien ikäraja on jo nostettu 62 vuoteen. Rakennustyöntekijöistä vain harva jatkaa työelämässä edes siihen asti. Fyysisesti raskas työ vaatii veronsa ja johtaa monet ennenaikaisesti työkyvyttömyyseläkkeelle. Terveyssyyt vaikeuttavat myös monen sellaisen ikääntyvän rakentajan työllistymistä, joiden kohdalla edellytykset työkyvyttömyyseläkkeeseen eivät täyty.

Työttömyysturvan lisäpäivien poistaminen ei rakennusalan kausi- ja suhdanneluonteen vuoksi vahvista alan ikääntyvien työntekijöiden asemaa. Ikääntyneen työnhakijan putoaminen pois ansiosidonnaiselta turvalta ennen eläkeikää sen sijaan uhkaa suistaa hänet eläkeläisköyhyyteen loppuelämäksi.

Rakennusliitto ry vaatii, että ikääntyneiden työntekijöiden työllistymistä parannetaan mm. työssäjaksamista ja työkykyä parantamalla. Työttömyysturvan lisäpäivistä ei tule luopua ilman sellaista hyvitystä pitkän työuran tehneille, joka turvaa heidän taloudellisen tulevaisuutensa niin työttömyyden aikana kuin tulevalla eläkkeellä.

26.9.2020
Rakennusliitto ry
liittovaltuusto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Mäkinen
viestintäpäällikkö
puh. 040 352 1161
janne.makinen@rakennusliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 71 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliitto kannattaa oikeudenmukaista työttömyysturvaa kaikille palkansaajille21.8.2020 12:32:40 EESTTiedote

Rakennusliitto tukee SAK:n tavoitteita ansiosidonnaisen työttömyysturvan kehittämiseksi. Kaikki palkansaajat tulee saada ansiosidonnaisen turvan piiriin. Vahva ja riittävän suuriin yksiköihin perustuva työttömyyskassajärjestelmä tarjoaa hyvän pohjan turvan kehittämiselle. Muutoksissa on varmistettava ansioturvan riittävä taso. Alimpia työttömyyspäivärahoja on korotettava ja karensseja on muutettava kohtuullisemmiksi.

Rakennusliitto: Karanteenia ei saa romuttaa7.5.2020 13:15:13 EESTTiedote

Hallitus päätti avata 14.5. alkaen työperäisen henkilöliikenteen Suomen ja Viron välillä. Talonrakennusteollisuus ry:n työperäiseen liikkumiseen liittyvä jäsenkirje 5.5. toteaa, että Suomeen tulevat ulkomaalaiset työntekijät voivat aloittaa työskentelyn välittömästi Suomeen paluun jälkeen. Karanteenissa oltaisiin vain työajan ulkopuolella. Tämän ohjeistuksen noudattaminen tarkoittaisi rakennusalalla käytännössä maahantulokaranteenin täydellistä ohittamista ja altistaa yhä useamman rakennusalan työntekijän virukselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme