Naantalin kaupunki

Ikäihmisiä ilahdutetaan Naantalissa kaupunkilaisten lahjoittamilla joulupaketeilla sekä varhaiskasvatuksen lasten joulukorteilla

Jaa

Naantalilaisille ikäihmisille jaetaan joulun alla yhteensä yli 200 joulupakettia sekä yli 250 varhaiskasvatuksen lasten tekemää joulukorttia.

Joulupaketteja kerättiin naantalilaisista yrityksistä Jouluiloa ikäihmisille -kampanjassa, jossa tarkoituksena oli tuoda säännöllisen kotihoidon asiakkaille ja omaishoitajille iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Kaupungin kanssa kampanjassa oli mukana reilut 20 paikallista yritystä.

Kaksi viikkoa kestänyt kampanja päättyi 12.12. Kampanjan kautta saatiin reilut 200 lahjapakettia, joulukukkaa ja lahjakorttia osallistuneilta asiakkailta sekä yrittäjiltä. Lisäksi muistamisia saatiin myös ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköihin.

– Kampanja onnistui upeasti! Huolimatta siitä, että kyseessä oli uusi kampanja ja osallistumisaika oli rajallinen, saimme valtavan määrän lahjoja jaettavaksi kaupungin varttuneemmalle väelle. Haluan kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita ja lahjoittaneita myös yrittäjien puolesta, sanoo Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

– Kulunut vuosi on ollut erityisesti pienyrittäjille haasteellinen ja kampanjan avulla saimme myös yrittäjien loppuvuotta piristettyä mukavasti. Viime hetken vinkkinä totean vielä lahjaa etsiville, että kannattaa kohdistaa hankinta paikalliseen yritykseen. Näin tuemme paikallisten palveluiden tuottajia ja mahdollistamme ostopäätöksillämme sen, että palveluita on jatkossakin kaupungissamme saatavilla, Rosala jatkaa.

Naantalin hoito- ja vanhuspalveluiden avohuollon ohjaaja Kirsi Peijonen kertoo, että kotihoidossa ollaan oltu todella iloisia ja kiitollisia onnistuneesta kampanjasta.

– Lahjoja saatiin kampanjan kautta ihan valtava määrä. Olemme ihan sanoin kuvaamattoman kiitollisia asiakkaiden puolesta. Vuosi on ollut monille ikäihmisille sekä omaishoitajille vaikea ja raskas, ja on todella ihanaa, että voimme joulupaketein tuoda iloa ja hyvää mieltä heille varsinkin näin joulun alla ja vuoden pimeimpään aikaan, Peijonen toteaa.

Saadut lahjat jaettiin tasaisesti kotihoidon tiimeihin asiakasmäärään suhteutettuna ja arvottiin säännöllisen kotihoidon asiakkaiden kesken. Myös omaishoitajien lahjat arvottiin ja postitettiin koteihin.

Lasten joulukorteilla iloa

Lahjojen lisäksi Naantalin ikäihmisiä on ilahdutettu lasten askartelemin joulukortein. Varhaiskasvatus on osallistunut Siskot ja Simot ry:n valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jossa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kaikki Naantalin päiväkodit olivat mukana kampanjassa, ja myös perhepäivähoidossa on tehty kortteja. Tekijöitä on ollut 1-vuotiaista aina esikouluikäisiin saakka. Lasten tekemiä joulukortteja saatiin ikäihmisille yli 250.

– Ei ollut kysymyksen sijaa osallistummeko, kun kuulimme kampanjasta. On tärkeää tuoda myös lapsille sitä ajatusta, miten toisten ilahduttaminen ja muistaminen tuo hyvää mieltä. Pienelläkin asialla voi tuoda suurta iloa. Lasten joulukortit ovat varmasti sellaisia, joihin ikäihmiset voivat palata useaan otteeseen joulun alla, toteaa Taimon ja Soinisten aluepäiväkodinjohtaja Taina Rantala.

Joulukortit jaetaan kaikille säännöllisen kotihoidon asiakkaille sekä loput tehostetun palveluasumisen asukkaille. Kaikkia säännöllisen kotihoidon asiakkaita muistetaan tänä vuonna joko joulukortilla tai joulupaketilla. Sekä pakettien että korttien jako on aloitettu viime viikolla, ja viimeiset viedään perille vielä tällä viikolla ennen joulua.

Yksi lahjan saaja oli naantalilainen 97-vuotias Outi Ahokas. Ahokas kertoo, että paketista paljastuivat lämpimät harmaat käsineet sekä joulutervehdys. Lisäksi Ahokas sai varhaiskasvatuksen lasten tekemän joulukortin.

– Tämä oli oikein ihana, olen onnellinen! Ihanaa, kun meitä on muistettu. Kiitän suuresti lahjan antajaa! Sanattomaksi vetää, Ahokas kiittelee.

Kiitokset yrittäjille

Mukana joulumieltä tuomassa kampanjassa olivat kukkakauppa Kastanja, Suutari Esteri, Forsport, Sisustus ja Kukka Floriina, Aurinko-Optiikka, Naantalin apteekki, K-Supermarket Ellen, UnikekoShop, Tarja Ritari Design Shop, A Beauty Naantali, Naantalin Metsätähti, Muotikulma Krisse, Care-U Oy, Putiikki Roosa, Visit Naantali, Beauty Studio Alisa, Divas shoes sekä Luontaistuotekauppa Jasmin.

Naantalin Jouluiloa ikäihmisille -kampanja sai lahjoituksia myös seuraavilta tahoilta: 9TUULTA, Fandonia O, Aurinkopalvelut, Forsport, Naantalin Metsätähti, Beneficum, Naantalin Vanhustuen käsityökerho, Naantalin kaupunki sekä Naantalin asuntomessut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
040 678 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Merimaskun rantaa kunnostettiin: asukkaiden iloksi saatiin uusi rantapolku ja kalastuslaituri29.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Merimaskun kirkonkylän ranta on uudistunut. Vierasvenelaiturin ja entisen lossilaiturin läheisyyteen on kunnostettu uusi rantapolku, joka kulkee rantapoukamaa pitkin. Sen varrelle on toteutettu uusi kalastuslaituri ja rantaan on tuotu pöytä-penkkiyhdistelmiä. Naantalin Energia toteuttaa rantaan vielä pollarivalaistuksen. Työt alueella alkoivat Merimaskussa marraskuussa. Rantaa on pienimuotoisesti ruopattu, kaislikoita on poistettu ja rantapenkka kivitetty luonnonkivillä viihtyisämmäksi kulkijoille. Kalastuslaituri asennettiin marraskuun puolessa välissä. Laituri on kahdeksan metriä pitkä massiivibetoniponttonilaituri. Vastaavanlaiset laiturit toteutettiin Raumakarille noin vuosi sitten. – Pienillä parannuksilla on pyritty lisäämään rannan kuntoa, viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Rantapolku parantaa rantaan pääsyä saaristoalueilla sekä merenrannan virkistyskäyttöä, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi. Hirven mukaan Raumakarille toteutetut kalastuslaiturit ovat osoittaneet, e

Naantalissa edistetään lukemista – 40 pisteen lukupolku avautui4.12.2020 14:35:26 EETTiedote

Naantalissa on avautunut viime viikolla lukupolku, joka tarjoaa lapsille pieniä lukutehtäviä eri puolilla kaupunkia. Lukutehtäviä löytyy kaikista Naantalin 39 leikkipuistosta sekä uudesta Toripuistosta kaupungintalon edustalla. Lasten lukutehtävän lisäksi lukupolku antaa vanhemmille tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeydestä. Tietoa pääsee lukemaan QR-koodin kautta, jonka voi lukea puhelimella. Lukupolun rasteja voi kierrellä lasten kanssa omaan tahtiin ja haluamansa määrän. – Lukupolun ideana on sytyttää lukukipinä lapsissa. Nyt on mainio tilaisuus viettää yhdessä aikaa ulkona liikkuen ja tarinoista innostuen. Haluamme lisätä tietoa ja ymmärrystä varsinkin varhaisen lukemisen merkityksestä: kun luetaan lapselle, sen hyvät vaikutukset kantavat pitkälle, kertoo projektityöntekijä Viveka Raitanen, joka vastaa lukupolun toteutuksesta. Lukupolku on osa Lukemaan!-hanketta, joka käynnistyi Naantalissa tänä syksynä. Hankkeen tarkoituksena on jakaa tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeyde

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!27.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan. Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille. Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava. – Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden av

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme