Naantalin kaupunki

Ikäihmisiä ilahdutetaan Naantalissa kaupunkilaisten lahjoittamilla joulupaketeilla sekä varhaiskasvatuksen lasten joulukorteilla

Jaa

Naantalilaisille ikäihmisille jaetaan joulun alla yhteensä yli 200 joulupakettia sekä yli 250 varhaiskasvatuksen lasten tekemää joulukorttia.

Joulupaketteja kerättiin naantalilaisista yrityksistä Jouluiloa ikäihmisille -kampanjassa, jossa tarkoituksena oli tuoda säännöllisen kotihoidon asiakkaille ja omaishoitajille iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Kaupungin kanssa kampanjassa oli mukana reilut 20 paikallista yritystä.

Kaksi viikkoa kestänyt kampanja päättyi 12.12. Kampanjan kautta saatiin reilut 200 lahjapakettia, joulukukkaa ja lahjakorttia osallistuneilta asiakkailta sekä yrittäjiltä. Lisäksi muistamisia saatiin myös ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköihin.

– Kampanja onnistui upeasti! Huolimatta siitä, että kyseessä oli uusi kampanja ja osallistumisaika oli rajallinen, saimme valtavan määrän lahjoja jaettavaksi kaupungin varttuneemmalle väelle. Haluan kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita ja lahjoittaneita myös yrittäjien puolesta, sanoo Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

– Kulunut vuosi on ollut erityisesti pienyrittäjille haasteellinen ja kampanjan avulla saimme myös yrittäjien loppuvuotta piristettyä mukavasti. Viime hetken vinkkinä totean vielä lahjaa etsiville, että kannattaa kohdistaa hankinta paikalliseen yritykseen. Näin tuemme paikallisten palveluiden tuottajia ja mahdollistamme ostopäätöksillämme sen, että palveluita on jatkossakin kaupungissamme saatavilla, Rosala jatkaa.

Naantalin hoito- ja vanhuspalveluiden avohuollon ohjaaja Kirsi Peijonen kertoo, että kotihoidossa ollaan oltu todella iloisia ja kiitollisia onnistuneesta kampanjasta.

– Lahjoja saatiin kampanjan kautta ihan valtava määrä. Olemme ihan sanoin kuvaamattoman kiitollisia asiakkaiden puolesta. Vuosi on ollut monille ikäihmisille sekä omaishoitajille vaikea ja raskas, ja on todella ihanaa, että voimme joulupaketein tuoda iloa ja hyvää mieltä heille varsinkin näin joulun alla ja vuoden pimeimpään aikaan, Peijonen toteaa.

Saadut lahjat jaettiin tasaisesti kotihoidon tiimeihin asiakasmäärään suhteutettuna ja arvottiin säännöllisen kotihoidon asiakkaiden kesken. Myös omaishoitajien lahjat arvottiin ja postitettiin koteihin.

Lasten joulukorteilla iloa

Lahjojen lisäksi Naantalin ikäihmisiä on ilahdutettu lasten askartelemin joulukortein. Varhaiskasvatus on osallistunut Siskot ja Simot ry:n valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jossa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kaikki Naantalin päiväkodit olivat mukana kampanjassa, ja myös perhepäivähoidossa on tehty kortteja. Tekijöitä on ollut 1-vuotiaista aina esikouluikäisiin saakka. Lasten tekemiä joulukortteja saatiin ikäihmisille yli 250.

– Ei ollut kysymyksen sijaa osallistummeko, kun kuulimme kampanjasta. On tärkeää tuoda myös lapsille sitä ajatusta, miten toisten ilahduttaminen ja muistaminen tuo hyvää mieltä. Pienelläkin asialla voi tuoda suurta iloa. Lasten joulukortit ovat varmasti sellaisia, joihin ikäihmiset voivat palata useaan otteeseen joulun alla, toteaa Taimon ja Soinisten aluepäiväkodinjohtaja Taina Rantala.

Joulukortit jaetaan kaikille säännöllisen kotihoidon asiakkaille sekä loput tehostetun palveluasumisen asukkaille. Kaikkia säännöllisen kotihoidon asiakkaita muistetaan tänä vuonna joko joulukortilla tai joulupaketilla. Sekä pakettien että korttien jako on aloitettu viime viikolla, ja viimeiset viedään perille vielä tällä viikolla ennen joulua.

Yksi lahjan saaja oli naantalilainen 97-vuotias Outi Ahokas. Ahokas kertoo, että paketista paljastuivat lämpimät harmaat käsineet sekä joulutervehdys. Lisäksi Ahokas sai varhaiskasvatuksen lasten tekemän joulukortin.

– Tämä oli oikein ihana, olen onnellinen! Ihanaa, kun meitä on muistettu. Kiitän suuresti lahjan antajaa! Sanattomaksi vetää, Ahokas kiittelee.

Kiitokset yrittäjille

Mukana joulumieltä tuomassa kampanjassa olivat kukkakauppa Kastanja, Suutari Esteri, Forsport, Sisustus ja Kukka Floriina, Aurinko-Optiikka, Naantalin apteekki, K-Supermarket Ellen, UnikekoShop, Tarja Ritari Design Shop, A Beauty Naantali, Naantalin Metsätähti, Muotikulma Krisse, Care-U Oy, Putiikki Roosa, Visit Naantali, Beauty Studio Alisa, Divas shoes sekä Luontaistuotekauppa Jasmin.

Naantalin Jouluiloa ikäihmisille -kampanja sai lahjoituksia myös seuraavilta tahoilta: 9TUULTA, Fandonia O, Aurinkopalvelut, Forsport, Naantalin Metsätähti, Beneficum, Naantalin Vanhustuen käsityökerho, Naantalin kaupunki sekä Naantalin asuntomessut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
040 678 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme