Kustannusosakeyhtiö Otava

Ilkkalan sukusaagan ja itsenäisen naisen elämäntarinan sykähdyttävä päätösosa

Jaa
Johanna Valkaman historialliset teokset vievät aikamatkalle yli neljänsadan vuoden taakse.

Johanna Valkama: Tervahovi

Ilmestyy 12.4.

On jo vuosi 1643. Jo kolmasti elämänsä uudelleen rakentanut leskiporvari Susanna Katariina on vetäytynyt omistamaansa kaupunkitaloon vanhuuspäivä viettämään. Kun vierailijat sydäntalvella koputtavat Katariinan ovelle, hän havahtuu siihen, että hän on kaivannut elämältään muutakin kuin rauhaa ja hiljaisuutta.

Katariina on kantanut elämässään suurta surua Itämaahan, Suomeen, jääneistä lapsistaan. Tervahovissa Katariina saa kattonsa alle pojanpoikansa Samuelin Turusta, mikä lievittää hänen ikäväänsä. Samuel on innokas löytämään oman polkunsa, mutta se ei ole helppoa: valtakuntaa hallitsee sivistynyt mutta nuori ja omapäinen kuningatar Kristiina, jonka avaukset tervakaupan sääntelyyn voivat tehdä tyhjäksi Katariinan elämäntyön. Katariinan rakastettu, kapteeni Söfring Hansson puolestaan viettää aikaansa merillä ja purjehtien aina Uudelle mantereelle saakka – eikä Katariinalle tule viestin viestiä.

Johanna Valkama on kirjoittanut ehjän sarjan, jonka kolme kirjaa seuraavat yhden naisen elämänkohtaloa viidellä vuosikymmenellä vuodesta 1596 aina vuoteen 1648. Katariinanpyörä ja Kuningatarlaiva ovat kuljettaneet Jaakko Ilkan nuorta leskeä Susanna Katariinaa Suomesta Tukholmaan. Hän on joutunut ponnistelemaan yksin elävänä naisena sääty-yhteiskunnan paineissa ja taloudellisessa epävarmuudessa.

Itsekin kaupan alalla työskentelevä Johanna Valkama on jälleen luonut kiehtovan matkan menneeseen. Hänen tuotannossaan tarkasti tutkittu historia herää eloon. Samalla romaani on rakkaustarina, joka kertoo yksinäisyydestä ja siitä, kuinka rakkautta voi etsiä läpi elämän.

Arvostelukappaleet, lisätiedot, haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme