Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ilmalan raitiotien rakentaminen alkaa

Jaa

Raitiolinja 9:n reitti jatkuu kahden vuoden päästä lähelle Ilmalan asemaa tulevalle Ilmalantorille. Ilmalan raitiotien rakentaminen alkaa valmistelevilla töillä 20. heinäkuuta alkavalla viikolla. Katutyö vaikuttaa kulkemiseen Pasilankadulla, Radiokadulla ja Ilmalassa kahden vuoden ajan. Ilmalan raitiotie on vähäpäästöinen työmaa, jolla käytetään vain uusiutuvaa dieseliä ja sähköä, millä vähennetään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

Ilmalan ratikan työmaa vaikuttaa kulkemiseen Radiokadulla ja Pasilankadulla parin vuoden ajan. Kuva: Helsingin kaupunki
Ilmalan ratikan työmaa vaikuttaa kulkemiseen Radiokadulla ja Pasilankadulla parin vuoden ajan. Kuva: Helsingin kaupunki

Katutyö alkaa Pasilankadulla ja Radiokadulla muuttaen liikennejärjestelyjä 20. heinäkuuta alkavalla viikolla. Samalla viikolla aloitetaan puidenkaato tulevan Ilmalantorin kohdalla olevasta jyrkästä rinteestä Ilmalan aseman lähellä. Katupuut joudutaan kaatamaan myöhemmin myös Pasilankadulta väliltä Kyllikinportti–Radiokatu sekä Radiokadulta. Katupuita ja muita istutuksia tulee alueelle katutyön valmistumisen jälkeen.

Katutyö tulee aiheuttamaan runsaasti poikkeusjärjestelyjä liikkumiseen kaikille kulkumuodoille.

Muuttuvista liikennejärjestelyistä kerrotaan jatkossa hankkeen verkkosivulla
sekä Uusipasila-Facebook -sivulla

Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Rakentaminen jatkuu noin kaksi vuotta kesään 2022 saakka.

Vähäpäästöinen työmaa

Helsingin kaupungin hiilineutraali Helsinki –ohjelman yhtenä tavoitteena on pienentää työmailla syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Ilmalan raitiotien työmaalla käytetään uusiutuvaa dieseliä ja sähköä, millä vähennetään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Työkoneiden tiukkojen päästöluokkavaatimusten ansiosta myös ilmanlaatua heikentävät lähipäästöt vähenevät.

Ilmalan raitiotien työmaalla kaupunki ja urakoitsija kehittävät yhdessä energiankulutuksen seurantaa ja päästöjen raportointia.

Asukkaiden kannalta vähäpäästöiset työmaat ovat parempia, sillä ilmansaasteita syntyy aiempaa vähemmän.

Lisää resursseja katutöiden viestintään

Helsingin kaupungilla on parhaillaan käynnissä katutöiden kehittämishanke, jonka yhteydessä myös katutöiden viestintää kehitetään. Ilmalan raitiotien hankkeessa kaupunki on panostanut viestintään aiempaa enemmän, ja sitä tekee kaupungin viestinnän lisäksi myös urakoitsijan viestintä.

Esimerkiksi muuttuvista liikennejärjestelyistä on tarkoitus kertoa aina, ennen kuin ne ilmestyvät kadulle. Työmaan alueellinen aikataulu, työajat sekä mahdolliset yötyöt kerrotaan heti, kun ne ovat tiedossa. Yötöistä ja mahdollisista lyhyistä vesi- ja sähkökatkoista kerrotaan edelleen perinteiseen tapaan myös rappukohtaisilla tiedotteilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Juuso Luoto, projektinjohtaja
p. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi

Urakoitsija GRK Infra Oy
Mikko Parkkinen, työmaapäällikkö,
p. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi

Vähäpäästöiseen työmaahan liittyvät asiat
Mia Malin, ympäristösuunnittelija (loma 5.8. saakka)
p. 0931032050, mia.malin@hel.fi

Hanna-Mari Juvonen, projektikoordinaattori (loma 5.8. saakka)
p. 0931027272, hanna-mari.juvonen@hel.fi

Kuvat

Ilmalan ratikan työmaa vaikuttaa kulkemiseen Radiokadulla ja Pasilankadulla parin vuoden ajan. Kuva: Helsingin kaupunki
Ilmalan ratikan työmaa vaikuttaa kulkemiseen Radiokadulla ja Pasilankadulla parin vuoden ajan. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa
Kartta urakka-alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.
Kartta urakka-alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.9.202123.9.2021 17:14:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.9.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 7.10.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme