Ilmarinen

Ilmariselta uusi kestävyysohjelma – kärkinä ilmasto, luonnon monimuotoisuus ja ihmisoikeudet

Jaa
Ympäristö, ihmiset ja yhteiskunta sekä hyvä hallinto – kolme pilaria, joiden varaan eläkeyhtiö Ilmarisen uusi kestävyysohjelma rakentuu.

Ilmarinen vastaa yli miljoonan henkilön eläketurvasta.

– Kaikki, mitä teemme, tähtää siihen, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Onnistumme, kun ansaitsemme asiakkaittemme luottamuksen vastuullisella toiminnalla. Työssä auttaa uusi kestävyysohjelmamme, Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Liina Aulin sanoo.

Vastuullisesti sinua varten. Ilmarisen kestävän liiketoiminnan painopisteet -ohjelmaan on koottu Ilmarisen vastuullisuustyölle ja kestävän kehityksen mukaiselle toiminnalle selkeät tavoitteet ja mittarit.

– Selkeät painopisteet ja niille asetetut tavoitteet ja mittarit kirittävät toimimaan systemaattisesti tavoitteen saavuttamiseksi, yritysvastuupäällikkö Eveliina Leino kertoo.

Kestävyysohjelma ottaa huomioon YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Sustainable Development Goals, SDG).

– Valitsimme neljä YK:n kestävän kehityksen tavoitetta, joihin vaikutamme eniten: ihmisarvoinen työ ja talouskasvu, eriarvoisuuden vähentäminen, ilmastoteot sekä rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto, Leino sanoo.

Tavoitteet valittiin olennaisuusanalyysin avulla. Siihen kuului laaja sidosryhmäkysely, jossa kuultiin monipuolisesti Ilmarisen eri sidosryhmiä.

Ympäristö, ihmiset ja yhteiskunta sekä hyvä hallinto painopisteinä

Ilmarisen kestävyysohjelma rakentuu kolmen tutun pilarin varaan: ympäristön, ihmisten ja yhteiskunnan sekä hyvän hallinnon. Kolmikosta käytetään yleisesti englanninkielistä lyhennettä ESG (E: environmental eli ympäristö, S: social eli ihmiset ja yhteiskunta, G: governance eli hyvä hallinto).

Eveliina Leino avaa niiden pääsisällön:

Ympäristö (E)

– Otamme sijoitustoiminnassamme huomioon ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden. Selvitämme myös oman toimintamme vaikutukset ympäristöön. Laskimme esimerkiksi oman toimintamme hiilijalanjäljen: selvitimme suorien päästöjemme lisäksi arvoketjumme päästöjä (Scope 3).

Ihmiset ja yhteiskunta (S)

– Yksi tärkeimmistä teemoista uudessa kestävyysohjelmassamme ovat ihmisoikeudet. Olemme iso toimija, joten toimintamme vaikutukset ulottuvat laajalle. Finanssialan arvoketjussa on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää selvittää toiminnan vaikutukset ihmisoikeuksiin, Leino sanoo.

– Asiakkaitamme palvelemme ennakoiden ja yhdenvertaisesti ja teemme eläketurvaa tunnetuksi. Lisäksi edistämme vastuullista ja monimuotoista työelämää. Autamme myös pidentämään työuria.

Hyvä hallinto (G)

– Hoidamme perustehtävämme eli eläkemaksujen hallinnoinnin, eläkkeiden maksamisen ja eläkevarojen sijoittamisen kustannustehokkaasti. Toimimme luotettavasti ja läpinäkyvästi ja pidämme asiakkaidemme tiedot turvassa. Näitä teemoja sidosryhmämme pitivät erityisen tärkeinä. Sitoutamme myös kumppanimme vastuulliseen toimintaan.

Lisätietoja:

Vastuullisesti sinua varten. Ilmarisen kestävän liiketoiminnan painopisteet -kestävyysohjelma 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liina Aulin, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
040 770 9400
liina.aulin@ilmarinen.fi

Eveliina Leino, yritysvastuupäällikkö
050 577 9234
eveliina.leino@ilmarinen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 56 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme