Keski-Suomen ELY-keskus

Ilmasotakoulun harjoitus sulkee Nelostien Joutsassa syyskuun lopulla

Jaa

Nelostie suljetaan Joutsassa välillä Korpilahdentien liittymä – Pertunmaantien liittymä 25.9.2022 klo 20.00 – 30.9.2022 klo 06.00 väliseksi ajaksi. Tuona aikana liikenne ohjataan kiertotielle. Sulusta aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle.

Sulun syynä on Ilmasotakoulun järjestämä BAANA22-harjoitus, jonka aikana Joutsan varalaskupaikalta käsin suoritetaan Ilmavoimien lentokalustolla aktiivista lentotoimintaa.

Sulun aikana on suositeltavaa käyttää Jyväskylän ja Lahden välisenä liikkumisreittinä Päijänteen länsipuolta.

Kiertotie Jyväskylän suunnasta katsottuna kulkee reittiä Vt 9 Kanavuoresta Kuopion suuntaan – Vt 13 Lievestuoreelta Kangasniemen suuntaan - Mt 616 Kangasniemen kiertoliittymästä Joutsan suuntaan – Joutsan taajamassa takaisin Vt 4:lle. Maantie nro 618 Toivakan kautta on myös käytössä. Tarkemmin kiertotie ja sulkualue on merkitty tiedotteen liitteenä olevaan karttaan. Kiertotiereitti on merkitty sulun aikana maastoon näkyvästi.

Kiertotie Jyväskylästä takaisin Nelostielle Lahden suuntaan pidentää matkantekoa noin 40 km. Matkaan on syytä varata noin tunti lisäaikaa.

Sulkualueella asuvien tai sinne välttämättömistä syistä ajavien osalta Puolustusvoimat ohjeistaa liikkumista paikan päällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa tien sulkemisen ja kiertotien osalta:

Yksikön päällikkö
Jari Mikkonen (13.6.–10.7. ei paikalla)
p. 0295 024 704
Keski-Suomen ELY-keskus

Toiminnanohjauspäällikkö
Tiina Lamminmäki (vastaa yhteydenottoihin Mikkosen poissa ollessa)
p. 0295 024 697
Keski-Suomen ELY-keskus

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme