Kirjapaja

Ilo olla yhdessä – arjen toimivuutta positiivisen kasvatuksen keinoin

Jaa

Tiia Trogenin teos Ilo olla yhdessä (Kirjapaja) tarjoaa käytännönläheistä tukea tämän päivän vanhemmuuteen, jota kuormittavat monet uudet haasteet ihan tavallisen arjen tasolla. Tavoitteena on koko perheen hyvinvointi ja myönteinen ilmapiiri, jossa kaikki voivat kasvaa ja kukoistaa. Miten arjesta voi tehdä sujuvamman, miten ymmärtää lasta paremmin, miten luoda hänen kanssaan parempi yhteys?

Ilo olla yhdessä – Positiivisen vanhemmuuden voima tukeutuu positiivisen kasvatuksen periaatteisiin. Aikuinen toimii johtajana ja lapsella on rajat, mutta uusia taitoja ja itsesäätelyä opetellaan yhdessä toista kuunnellen ja kunnioittaen. Kirjassa annetaan käytännöllisiä työkaluja ongelmakohtiin: Miten konfliktitilanteet ratkaistaan? Miten lapsen vaikeat tunteet kohdataan? Millä tavoin lapsen itsetuntoa voi vahvistaa?

Ammattikasvattajana Tiia Trogen joutui oman lapsen synnyttyä uuden eteen: ”Monet siihen mennessä lukemani kirjat vanhemmuudesta ja kasvatuksesta eivät vastanneet toiveitani ja arvojani”, Trogen kertoo. Hän ei ymmärtänyt, mitä hyötyä rangaistuksista tai jäähyistä on lapselle. ”Positiivisen psykologian kautta opin tuntemaan positiivisen pedagogiikan ja maailmalla nopeasti leviävät positive parenting -menetelmät. Tuntui, että niiden kautta aukeni aivan uusi maailma, jossa vanhemmuus rakennettiin rakkauden, empatian, opettamisen ja ohjaamisen avulla.”

Vanhemman tärkein tehtävä on tarjota lapselle turvaa ja rakkautta, mutta myös tehdä itsestään pikkuhiljaa tarpeeton. Aikuisen avulla lapsi harjoittelee elämässä tarvittavia tietoja ja taitoja, kuten esimerkiksi ongelmanratkaisua, tunteiden säätelyä ja toimivaa vuorovaikutusta.

Tiia Trogen, Ilo olla yhdessä – Positiivisen vanhemmuuden voima. Kirjapaja 2021. 213 s. Kansi Anna Makkonen. Kl 38.1. ISBN 978-952-354-344-7. Ilmestyy myös äänikirjana 15.9.2021.

Tiia Trogen (Tio, TM, Positive Psychology Practitioner) on kasvatuskouluttaja ja kahden lapsen äiti, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on kehittänyt Ilo olla yhdessä! -kasvatusmenetelmän, joka perustuu mm. positiiviseen psykologiaan ja positiiviseen pedagogiikkaan. positiivinenkasvatus.fi

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Tiia Trogen | tiia@positiivinenkasvatus.fi | p. 045 144 0382

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

KUTSUmuistutus Timo Laanisen KESKUSTAN KUISKAAJA -kirjan julkistamistilaisuuteen27.9.2021 08:51:09 EEST | Kutsu

Odotetut muistelmat: TIMO LAANINEN, KESKUSTAN KUISKAAJA – VUOTENI POLITIIKASSA. Julkistamistilaisuus on torstaina 30.9. klo 9.30 Suomen Keskustan tiloissa, Apollonkatu 11 a, 00100 Helsinki. Riikka Uosukainen haastattelee Timo Laanista. VP. Ilmoittautuminen 27.9. mennessä: ilmo@kirjapaja.fi Lisätietoja, pdf- ja haastattelupyynnöt marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi; 040 553 4757. Aamukahvitarjoilu klo 9:stä lähtien. Tervetuloa!

Irja Askolan elämäkerta piirtää esiin lempeän piispan ja ihmisen9.9.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Anne Mattsson kertoo teoksessaan Irja Askola – Elämäkerta (Kirjapaja) Suomen ensimmäisen naispuolisen piispan tarinan. Elämäkerta seuraa lasikaton rikkoneen lahjakkaan naisen vaiheita, kuinka Askola kasvoi yksinhuoltajaperheessä Lauritsalassa, eteni yliopistolta kansainvälisille areenoille, kirkon ykkösnaiseksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme