Kirjapaja

Ilo olla yhdessä – arjen toimivuutta positiivisen kasvatuksen keinoin

Jaa

Tiia Trogenin teos Ilo olla yhdessä (Kirjapaja) tarjoaa käytännönläheistä tukea tämän päivän vanhemmuuteen, jota kuormittavat monet uudet haasteet ihan tavallisen arjen tasolla. Tavoitteena on koko perheen hyvinvointi ja myönteinen ilmapiiri, jossa kaikki voivat kasvaa ja kukoistaa. Miten arjesta voi tehdä sujuvamman, miten ymmärtää lasta paremmin, miten luoda hänen kanssaan parempi yhteys?

Ilo olla yhdessä – Positiivisen vanhemmuuden voima tukeutuu positiivisen kasvatuksen periaatteisiin. Aikuinen toimii johtajana ja lapsella on rajat, mutta uusia taitoja ja itsesäätelyä opetellaan yhdessä toista kuunnellen ja kunnioittaen. Kirjassa annetaan käytännöllisiä työkaluja ongelmakohtiin: Miten konfliktitilanteet ratkaistaan? Miten lapsen vaikeat tunteet kohdataan? Millä tavoin lapsen itsetuntoa voi vahvistaa?

Ammattikasvattajana Tiia Trogen joutui oman lapsen synnyttyä uuden eteen: ”Monet siihen mennessä lukemani kirjat vanhemmuudesta ja kasvatuksesta eivät vastanneet toiveitani ja arvojani”, Trogen kertoo. Hän ei ymmärtänyt, mitä hyötyä rangaistuksista tai jäähyistä on lapselle. ”Positiivisen psykologian kautta opin tuntemaan positiivisen pedagogiikan ja maailmalla nopeasti leviävät positive parenting -menetelmät. Tuntui, että niiden kautta aukeni aivan uusi maailma, jossa vanhemmuus rakennettiin rakkauden, empatian, opettamisen ja ohjaamisen avulla.”

Vanhemman tärkein tehtävä on tarjota lapselle turvaa ja rakkautta, mutta myös tehdä itsestään pikkuhiljaa tarpeeton. Aikuisen avulla lapsi harjoittelee elämässä tarvittavia tietoja ja taitoja, kuten esimerkiksi ongelmanratkaisua, tunteiden säätelyä ja toimivaa vuorovaikutusta.

Tiia Trogen, Ilo olla yhdessä – Positiivisen vanhemmuuden voima. Kirjapaja 2021. 213 s. Kansi Anna Makkonen. Kl 38.1. ISBN 978-952-354-344-7. Ilmestyy myös äänikirjana 15.9.2021.

Tiia Trogen (Tio, TM, Positive Psychology Practitioner) on kasvatuskouluttaja ja kahden lapsen äiti, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on kehittänyt Ilo olla yhdessä! -kasvatusmenetelmän, joka perustuu mm. positiiviseen psykologiaan ja positiiviseen pedagogiikkaan. positiivinenkasvatus.fi

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Tiia Trogen | tiia@positiivinenkasvatus.fi | p. 045 144 0382

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Opas vitamiinien ja kivennäisaineiden viisaaseen käyttöön27.10.2021 14:08:12 EEST | Tiedote

Reijo Laatikaisen uusi kirja Vitamiinit, hivenaineet ja ravintolisät (Kirjapaja) selvittää, miten ja mistä saada sopivasti tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Mikä on niiden mahdollinen hyöty, haitta ja yksilöllinen tarve? Milloin vitamiinien ja suojaravinteiden liian vähäinen saanti on todennäköistä ja miten asia tulisi huomioida? Mitkä taas ovat liian suuren saannin vaarat?

Muistelmat poliittisesta lähihistoriasta ja Keskustan sisäpiiristä30.9.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Keskustan kuiskaaja -teoksessa (Kirjapaja) Timo Laaninen kertoo vuosistaan politiikassa, keskustan taustavaikuttajana ja puolueen pitkäaikaisena luottomiehenä. Hänen matkaansa 1970-luvun koululaispolitiikasta viime vuosiin mahtuu paljon: poliittisia voittoja ja tappioita, ihmisiä, historiaan piirtyneitä dramaattisia hetkiä, ihanteita, arkea ja jalkatyötä. Suomessa on moni asia näinä vuosikymmeninä muuttunut, myös Suomen Keskusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme