Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

~in waves~ feministisen kuratoinnin intensiiviresidenssi & avajaistapahtuma Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 26.-30.11.2018

Jaa

Marraskuussa 2018 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa tapahtuu ~in waves~, viikon mittainen feministisen kuratoinnin intensiiviresidenssi, jonka ohjelman ovat laatineet feministinen kuraattoriduo nynnyt, Hanna Ohtonen ja Selina Väliheikki. Viikko käynnistyy tutustumistapahtumalla, jossa feminismin ja kuratoinnin ammattilaiset tapaavat residenssin työpajavetäjiä ja osallistujia sekä toisiaan.

Anne Naukkarinen ja Maarit Mustonen. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Anne Naukkarinen ja Maarit Mustonen. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari

Residenssiin osallistuu kymmenen Suomessa ja Ruotsissa taiteen ja feminismin kentillä toimivaa tekijää sekä kutsutut työpajavetäjät: yhdessä lukemisen politiikkaa ja kehollisuutta tutkiva taiteilijakollektiivi Read-in, feministikuraattori Helena Reckitt Goldsmithsin yliopistosta Lontoosta sekä runoilija, alkuperäiskansalainen, saamelainen queeraktivisti Timimie Märak. Tapahtuman aikana nähdään taiteilijapari Anne Naukkarisen ja Maarit Mustosen performanssi nimeltä WATER FALL 7.

Residenssiviikon aikana ryhmä tutkii yhdessä työpajalähtöisesti feminismin suhdetta aaltoihin, liikkeeseen, praktiikkaan, taiteen tekemiseen, näyttelykäytänteisiin ja kieleen.

Residenssin osallistujat:

Iliane Kiefer, kuraattori

Konstmusiksystrar: Rosanna Gunnarsson, säveltäjä ja äänitaiteilija

Konstmusiksystrar: Anna Jakobsson, taiteilija-tutkija, ohjaaja ja tuottaja

Annabell Lee Chin, taiteilija

Sonya Lindfors, koreografi & ad UrbanApa

Jemina Lindholm, taiteilija ja taidekasvattaja

Carlota Mir, kuraattori

Elham Rahmati, taiteilija ja kuraattori

Johanna Tuukkanen, ad ANTI festival

Natalie Wearden, transtaiteilija & fasilitaattori

nynnyt (Hanna Ohtonen & Selina Väliheikki) on feministinen kuraattoriduo, joka työskentelee ystävyydestä lähtöisin ja sen parissa. Vuodesta 2015 nynnyt ovat työstäneet kuratoinnin praktiikkaa, joka toteuttaa intersektionaalisen feminismin politiikkaa ja tutkii, kyseenalaistaa sekä purkaa nykytaiteen kentän valtarakenteita. Tällä hetkelllä nynnyt tekevät näyttelyitä ja järjestävät erilaisia oppimistilanteita, jotka testaavat ja vievät heidän tutkimustaan sekä työskentelyään eteenpäin. www.nynnyt.org

Tämä on toinen Hanasaaressa järjestetty, taiteen toimijoille suunnattu residenssi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Frame Finland, CRIS – Curatorial Residency in Stockholm ja Pro Artibus -säätiö. Residenssi järjestetään Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tuella.

Lisätiedot:

Nynnyt: Hanna Ohtonen ja Selina Väliheikki

info@nynnyt.org

+358 (0) 40 5522499/ Hanna

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anne Naukkarinen ja Maarit Mustonen. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Anne Naukkarinen ja Maarit Mustonen. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme